Test

Lenovo Edge 15

Introduksjon

Etter overtagelsen fra IBM kan man definitivt si at Lenovo ikke har skadet merkenavnet Thinkpad. Maskinene lever i beste velgående, og kvaliteten er definitivt der den bør være. Thinkpad-serien er i all hovedsak rettet mot bedrifter, de koster gjerne en god del, men de byr generelt sett på både god ytelse og ikke minst god byggekvalitet. Lenovo selv liker å stå på maskinene når de holder pressekonferanse, noe som sier sitt.

Thinkpad-serien er generelt sett ikke noe for folk flest, ene og alene på grunn av prisen. Det finnes riktig nok et billigere alternativ i samme retning, og det er det vi nå skal se nærmere på. Thinkpad Edge er Thinkpad-seriens "billigmodeller". Mange av lærdommene fra bedriftsmaskinene er tatt med, og selv om du ikke får et skall av titanium, skal du fortsatt sitte med en god maskin i hendene.

I dag er det Lenovo Thinkpad Edge 15 0301-7RG vi sitter med på pulten. Dette er en 15"-maskin, der skjermen er av den matte typen med en oppløsning på 1366x768 piksler.

Maskinen er som så mye annet en modell der du kan velge et par av komponentene selv. Vår testmaskin er utstyrt med 4 GB PC3-8500 DDR3-minne, en konvensjonell 5400 RPM harddisk på 320 GB og en DVD-brenner.

På den litt mer interessante og viktige kanten snakker vi om en Intel i5-430M-prosessor, en prosessor som sitter i samtlige utgaver av denne maskinen. Skjermkortet er en integrert Intel GMA HD-brikke.

Batteriet har 6 celler, og med resten av spesifikasjonene i bakhodet forventer vi erfaringsmessig en batteritid på rundt 4-6 timer. Nok snakk, la oss heller ta en nærmere kikk på Thinkpad Edge 15, bla om!

Takk til Lenovo som sendte produktet til test.