Tek.no

Test

Digitalramme for bestemor

Ole Morten Knudsen
6 Nov 2007 12:24

Digitale billedrammer har fortsatt ikke erstattet tradisjonelle bilder på veggene.
Det er kanskje fordi det for det meste er bestemødre som har bilder på veggen.
Her er derimot en mulighet som vil tilfredsstille alle.
Les også:
Slank perle fra Nokia.
Er dette neste års fredsprisvinner?
Her er de beste bildene.

Gammelmodig design

Designet på Transcend sin billedramme T.photo 710 er ikke revolusjonerende. Det er nettopp dette aspektet som gjør at den muligens henger bedre på bestemors vegg enn din egen.
Rammen har et lite appelerende gullbroderi rundt, men her er det muligens smak og behag som styrer.
Innsiden er derimot godt gjennomført.
Mange kontakter

Det er få ting du ikke kan koble til denne billedrammen. Foruten at rammen selv har plass til 1GB, så kan du koble til både USB minnepinner og de fleste minnekort. Dette gir deg gode muligheter til å ta minnekortet rett fra kameraet og vise frem bildene med det samme.

Rammen oppdager selv når det er koblet til eksterne produkter og begynner avspilling direkte. Du kan også enkelt bytte mellom disse og det interne minnet. Å blande de forskjellige kildene er derimot verre så her må du velge ut hvilke bilder du ønsker å vise frem.

Brukervennlig

Menyen er enkel å forstå, og du kan velge selv hvordan bildene skal vises frem. Enten kan du vise alle bildene i slideshow, eller du kan velge å kun vise ett.
Når du blir lei av dette kan du kjapt bytte bilde ved hjelp av den medfølgende fjernkontrollen.
Menyknappene på selve billedrammen er litt kompliserte å bruke, spesielt hvis du henger rammen på veggen, så ta derfor godt vare på fjernkontrollen.
Ikke best som musikkspiller

Hvis du vil kan du også spille av bakgrunnsmusikk mens bildene vises. Det må presiseres at høytalerne som er bygd inn i selve rammen ikke er de aller beste.

Da er det kanskje bedre å la musikken spilles av på stereoen og rammen brukes til det den er ment for, nemlig billedvisning.

Skuffende video

Ifølge Transcend kan billedrammen også vise video. Vi forsøkte med både AVI og MOV filer som det står i brukermanualen at skal støttes. Rammen kjente igjen filene som videoer, men klarte ikke spille de av.

Dette var skuffende, men kanskje ikke det største problemet. Å se video på en 7 tommer stor skjerm er uansett sjeldent noen stor opplevelse. Spesielt ikke hvis du har en 40 tommer TV i samme stue.

Må ha ekstern strøm

Billedrammen kommer heller ikke med noe eget batteri, så her er du konstant avhengig av ekstern strømforsyning.

Dette gjelder også for mange andre digitale billedrammer, men vi gleder oss til vi slipper ekstra

ledningsurr i fremtiden.

Denne rammen kan også dele skjermen i to og vise tid og dato på en side og bilder på andre. Alarm har den også. En meget avansert vekkerklokke med andre ord.

Multicom.no, som fører Transcend sine produkter i Norge, selger denne billedrammen for 699 kroner. For denne prisen får du her en knall gave til bestemor, eller deg selv om du vil.

Bare husk på å fyll den opp med bilder av barnebarna før du gir den bort. Det er det nok ikke alle bestemødre som klarer.

annonse

Les også