Tek.no

Test The Unfinished Swan (PS3)

De første 15 minuttene er fantastiske

Men beholder The Unfinished Swan magien helt til slutt?

Gøran Solbakken
22 Okt 2012 14:12

[Gamer.no]: The Unfinished Swan er et unikt spill på PlayStation Network, og den særegne visuelle stilen skiller definitivt spillet fra resten av tilbudet. I likhet med thatgamecompany, utvikler av blant annet Journey, ble Giant Sparrow hyret inn av Sony for å utvikle tre spill, eksklusivt til Playstation 3. thatgamecompany har hatt stor suksess med sine tre spill, spesielt Journey. Det har derfor knyttet seg stor spenning til om Giant Sparrow klarer å følge opp dette.

Visuelt imponerende

Historien spillutvikler Giant Sparrow forteller oss handler om en gutt med navnet Monroe. Han mister moren sin, og får kun beholde en eneste gjenstand til minne om henne. Da velger han et av de mange uferdige maleriene hennes, av en svane, siden dette var morens egen favoritt.

Svanen i bildet forsvinner, og gutten blir på magisk vis dratt inn i maleriets verden der reisen begynner. Det første som møter deg er hvitt. Alt er hvitt, det er ingen faste holdepunkter så langt øyet kan se. Det magiske skjer når du trykker på en av knappene. Da kaster gutten en ball med svart maling som spruter utover når den lander. Da får du endelig se konturer av bygninger, veier og omriss av gjenstander rundt deg.

Dette er spillets store mesterstykke. Du skaper et kunstverk flekk for flekk, du former og gir liv til en blank og livløs verden. I tillegg er det veldig fascinerende å gå tilbake å se på detaljer i etterkant. Det først nivået i spillet, der det kun er konstrasten mellom det hvite og dine svarte malingsballer, er uten tvil en av de bedre åpninger jeg har spilt så langt i år. Det er med barnlig nysgjerrighet man sakte maler seg vei gjennom hager og bygninger, opp trapper og rundt statuer.

Begynner bra

De første femten minuttene i The Unfinished Swan er fantastiske. Det å kaste svartmaling på et blankt lerret og se detaljrikdommen utfolde seg er en helt spesiell følelse. Mystikken og undringen den hvite verdenen gir oss som spillere er unik.

Dessverre mister spillet etterhvert litt av sjarmen og unikhet. Selv om de nye spillelementene som introduseres holder spillet variert, mangler de noe unikt ved seg. Spillstudio Giant Sparrow har ikke gjort noe feil i spillet. Det er ingenting som er dårlig, eller som føles ute av sin plass. Magien blir bare borte et sted på reisen, og de greier aldri helt å finne den igjen.

Den herlige visuelle stilen er verdt å oppleves alene, og satt sammen med et herlig lydbilde og en god fortellerstemme, har spillet en god og koselig stemning hele veien.

Historien om Monroe er en søt fortelling du gør deg ferdig med på kort tid. De første sidene er fantastiske, men dessverre holdes ikke den samme kvaliteten til siste side.

Dom PS3: 7/10 GODT

Vil du vite mer?
Les hele anmeldelsen av The Unfinished Swan på Gamer.no »

Les også
Forza Horizon (X360): Drømmebiler i majestetiske omgivelser
Les også
Nye Playstation 3 Slim: Slik er nye Playstation 3
Les også
Anmeldelse: Journey (PS3): Er dette i det hele tatt et spill?
annonse

Les også