Til hovedinnhold

Glem Ipod Shuffle

Glem Ipod Shuffle

Testresultater

Liten, enkel å bruke, radio- og opptaksfunksjoner, billig.
Litt simpel, mangler musikkoversikt i menyen, tar stor plass i USB-port.0

For personer som liker å ha med seg musikken på joggetur finnes det en rekke forskjellige alternativer. Apple har lansert sin versjon Ipod Shuffle som har truffet markedet bra. Vi har derimot tatt en titt på Transcend sin spiller T.sonic 320.
Prismessig og funksjonsmessig er vi er ikke i tvil om hva vi ville tatt med på tur.
Virker som minnepinne
T.sonic 320 er bygd opp som en vanlig minnepinne med plass til 2GB musikk og filer. Spilleren er på størrelse med en tyggispakke og veier 29 gram. På forsiden er det et kontrollpanel hvor du kan styre musikk og volum. Ikke minst er det en enkel OLED skjerm hvor du kan se hva som spilles. Vel og merke om sola ikke står høyt. Sterkt sollys takler ikke denne skjermen veldig bra.


På dette panelet kan du styre volum og musikk. Ved siden av er skjermen.
På oversiden befinner det seg en menyknapp, en hold-knapp og recordknapp. Samme sted har Transcend valgt å plassere en enkel mikrofon. På den ene kortsiden er det inngang for høretelefoner.
Enkel musikkoverføring
For å få musikken inn i spilleren har Transcend til vår glede valgt å bruke enklest mulig metode. Du stikker den enkelt og greit inn i en USB-port på din maskin og overfører musikken ved å flytte musikkfilene over. På samme måter kan du også flytte over andre filer og bruke spilleren som en minnepinne. Samtidig lader du opp spillerens interne batteri.
Musikken spilles av i det formatet du overfører den som, og kvaliteten er god. Spilleren takler både MP3-filer, WMA og WAV.
Opptak og radio følger med
Det kanskje mest imponerende med spilleren er dens mange funksjoner. Spilleren kan i tillegg til å spille av musikk, både ta opp tale og spille radio, Om du vil kan du også ta opp radio om det er ønskelig.


Spilleren har integrert mikrofon for opptak.
Slike radioopptak opptak skjemmes dog av litt skurr i lyden, selv på opptak av høyeste kvalitet. Stemmeopptak blir derimot klare og fine. Så for enkle opptak av intervjuer eller handlelister fungerer opptakeren godt.

Noen mangler
Menysystemet er enkelt og brukervennlig. Vi skulle likevel gjerne sett en bedre oversikt over musikkfilene som legges over. Nå må du selv klikke deg gjennom alle låtene for å finne den utvalgte du vil ha. En oversikt hvor du enkelt kunne navigere deg til yndlingslåt hadde vært på sin plass.
Menyen takler heller ikke de særnorske bokstavene ÆØÅ. Disse blir omgjort til det som ser ut som kinesiske skrifttegn.
Foruten dette virker også spilleren litt plastikkaktig. Dette er nok ikke den vi tror overlever et fall i bakken best. Av annet negativt er spilleren faktisk litt for stor med henhod til USB-tilkoblingen. Problemet oppstår når du plugger den til din bærbare maskin. Det er da ikke plass til en annen ekstern USB-enhet ved siden av.


Du får ikke plass til både mottaker for trådløs mus og Transcend spilleren samtidig.
På den annen side er dette en forbedring fra andre Transcend-spillere hvor det var lagt med en overgang for USB-tilkobling.
En siste negativ sak er at spilleren ikke slår seg riktig av selv om du ikke bruker den over lengre tid. Om du da legger den fra deg uten å slå den helt av manuelt skjer det fort at batteriet er flatt når du vil bruke den igjen.
Superbillig
Foruten dette gjør spilleren jobben sin godt og vel så det. Tatt i betraktning av prisen skal vi slett ikke klage. 285 kroner koster den hos Multicom som vi har lånt den av. Til den prisen vil ingen bitre tårer felles om den en dag skulle glemmes igjen på bussen eller kafé.
Det er nesten prisen du uansett må betale for en 2GB minnepinne uten musikkavspilling.
Konklusjon
Dette er nok ikke spilleren du kjøper til nære familiemedlemmer i konfirmasjonsgave eller jubileum. Til det er den litt for simpel. Men hvis du vil ha en enkel spiller som tåler en joggetur, og som kan mer enn bare å spille av musikk, så kan den absolutt anbefales.

Bildeeksempler

Les også
Ekstremt mye minne på pinne
Les også
Lite spennede smykkespiller
Les også
Tåler den dette?
Les også
Bedre lyd fra MP3-spilleren
Mer om
annonse