Tek.no

Test

Grei 3G-mobil med lite nytt

6 Sept 2007 15:04

Grei 3G-mobil med lite nytt

Testresultater

Totalinntrykk

Prisklasse

Menynavigering

Brukervennlighet

Design

K530i føyer seg inn i rekken av nesten like Sony Ericsson-modeller. I grunnen er det samme telefon som W660i, men uten Walkman-logo og med litt bedre taster. 
Les også:
Alle våre mobiltester.
Test: Eksklusiv motemobil.
Kjedelig mobil? Pimp your phone.

Som før

Størrelse, vekt, funksjoner, skjerm – det meste er som før. Som avløser for folkemodellen K510i hadde vi kanskje ventet oss en litt mer gjennomgående oppgradering.

Men noe har tross alt skjedd. K530i er 14 mm tykk. Det er 3 mm mindre enn K610i. Til gjengjeld er den 3 gram tyngre. Vektforskjellen skal det godt gjøres å kjenne, men totalinntrykket er like vel at K530i er en mer kompakt telefon. 

Bedre batteritid

Batterikapasiteten er også forbedret ganske mye. K50i har en taletid oppgitt til 9 timer på GSM, og 3 timer i 3G-nettet. Standbytiden er 395 timer.

Når det kommer til funksjoner har K530i fått bildeblogging, i tillegg til at den har TrackID. TrackID er en løsning der telefonen tar opp musikk, og forteller deg hvem artisten er og hvilke album musikken finnes på. 

Middels bra kamera

K-530i makedsføres som en kameramobil, men den har faktisk et svakere kamera enn flere av Sony Ericssons musikkmobiler. Bildeoppløsningen er på 2 megapiksler, men her er ingen autofokus. 

Ikke har den kameralys heller, så for å ta gode bilder kreves godt lys (se eksempler). 

Taster

Tastene på K530 er ikke så ille som på enkelte andre SE-modeller med liknende utforming. Tastene er markant trappet og faren for feiltasting er med normal fingerstørrelse nokså liten. Men er du en ivrig taster kan nok tastaturet bli litt trangt.

Ved SMS-skriving trer teksten på skjermen tydelig frem. I utgangspunktet er teksten hvit på sort bakgrunn, men dette kan enkelt byttes. Det gjør du ved å endre tema til en variant med lys bakgrunn, eller ved å legge inn et lyst bakgrunnsbilde (gjerne helt hvitt).

Telefonen kommer med fire ulike temaer du kan velge mellom. Tre av disse gir lys skrift. 

Musikk

Selv om telefonen ikke markedsføres som noen Walkman, så har den en brukbar musikkspiller der du kan organisere, lage spillelister og justere lydbildet. Men det følger ikke med noe minnekort, og det interne minnet er begrenset til 12 MB. Skal du bruke mobilen som musikkspiller vil du derfor trenge et ekstra minnekort av typen Memory Stick M2.

Med det samme du er på handletur – kjøp et nytt håndfrisett også. K530i leveres med det enkleste stereohodesettet til Sony Ericsson, og det har ikke 3,5 mm overgang til hodetelefoner eller øreplugger. Du kan velge trådløse hodetelefoner med A2DP, men da mister du muligheten for å høre på telefonens innbygde FM-radio. 

Spill

Om du er glad i spill, så takler K530i de fleste Java-spill helt greit. De to spillene som følger med er Tennis og Investigator. Tennis kan du spille med andre Sony Ericsson-eiere, mens du i Investigator skal løse en krimgåte.

K530i er en 3G-mobil, men den støtter ikke Edge eller super-3G. Et lite kamera over skjermen filmer deg når du fører videosamtaler.

K530i oppleves som en kompakt 3G-mobil med et stilrent utseende. Navigasjonstasten er nokså liten, men den er presis nok. I midten sitter en kvitterinsknapp, og på høyre side en knapp som åpner en snarveismeny. På motsatt side finnes en knapp som åpner telefonens nettleser. 

Bra verktøy

Lyden er god, og alt i alt snakker vi om et bra kommunikasjonsverktøy. Den mangler nok litt på å vinne tilhengere blant de mest teknologifrelste. Designfreaker kommer heller ikke til å storme butikkene for å skaffe seg en K530i.
Men lav pris og gode funksjoner vil ganske sikkert få mange til å velge denne modellen, som bærer tydelig preg av å være en videreutvikling av suksessmobilen T610i.
Her kan du laste ned brukerhåndboken for K530i  i norsk utgave og engelsk utgave .