Tek.no

Test Corsair Hydro H110

Alt-i-ett-vannkjølingen som gir mest for pengene

Corsair har overgått seg selv på kjølefronten.

Varg Aamo, hardware.no
29 Mar 2013 15:35

Introduksjon

Sist vi testet et lukket vannkjølingssett fra Corsair, endte det med at vi ga det en nesten uforbeholden anbefaling, og nå er turen kommet for å sjekke hva selskapets største og dyreste modell, ved navn Corsair Hydro H110, kan levere.

Corsair Hydro H110 har, som lillebroren Corsair Hydro H100i, etternavnet «Extreme Performance CPU Cooler», men kommer med en betydelig større radiator. På baksiden av esken skrytes det hemningsløst av hvor mye bedre den er enn standardkjølere, og hvor lite den bråker sammenliknet med alt annet.

Corsair Hydro H110 er av en viss størrelse.Foto: Varg Aamo, hardware.no

Som vi har påpekt i tidligere tester av disse modellene, synes vi fortsatt det er litt rart de ikke markedsføres mer mot mannen i gata.

Monteringen av Hydro H100i viste seg nemlig å være lekende lett, og selv om ekstrem kjøling ikke er like viktig for alle, kan de fleste sette pris på en maskin som ikke bråker så fælt.

Hvorvidt dagens modell klarer å imponere like mye som lillebroren, vil imidlertid vise seg litt senere i denne testen.

Litt om vannkjøling

En del av konseptet bak Corsair sin Hydro-serie er at vannkjøling skal være mer tilgjengelig for vanlige folk enn hva var tilfelle for noen år siden. I stedet for en masse slanger, blokker, kjemikalier og vannsøl kommer hele systemet klart til bruk fra fabrikken.

Dette er en løsning vi nesten må applaudere, ettersom vannkjøling på mange måter er overlegent det du får fra den vanlige luftbaserte kjøleren. Mer effektiv og samtidig mer stillegående kjøling er absolutt et gode.

Men da er det på tide å gå i gang med testingen. Bli med på neste side, så starter vi med å se på hva du får i pakken »

Takk til Corsair som sendte kjøleren til test.

Les også