Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestFitbit Flex 2

FitBit har gjort en av bestselgerne enda bedre

Hvis du ikke trenger skjerm er dette en vinner.

Sitter du med tanken om å komme deg ut av sofaen, kan et aktivitetsbånd fort bli en god kompanjong. Disse har blitt meget populære her på berget, hvor Elektronikkbransjen tidligere i år spådde at hele 800 000 nordmenn ville kjøpe slike bånd i år.

Grunnen er at disse båndene gir deg en god oversikt over hvor mye du beveger deg i løpet av dag, til en billig penge. De enkleste alternativene holder styr på skrittene du tar, mens mer avanserte bånd også passer på pulsen din.

Nå har vi fått inn et interessant alternativ til test, nemlig Fitbits nye Flex-modell, Flex 2. Dette er oppfølgeren til en av selskapets aller mest solgte bånd, og en av de store nyhetene er at modellen har blitt svømmetett.

Reimene du får med er i to størrelser.

Enkel og robust

Normalt må du velge hvilken størrelse bånd du skal ha fra Fitbit, som for eksempel med Charge 2, men med Flex 2 følger det med to ulike størrelser på båndet.

På baksiden av disse finner du et avlangt hull. Det er nemlig slik at selve elektronikkenheten er en slags kapsel som du trer inn i båndet fra baksiden.

Utseendemessig er båndene slanke og enkle, med et distinkt mønster på overflaten som er med på å sette en liten spiss på det hele. Dersom du ønsker å skifte fra det lille til det store båndet så må du bare huske på å flytte over selve festespennen. Dette er en liten plate med to armer på som du trer igjennom den ene enden av båndet.

Enheten settes inn på baksiden av reima.

Du fester nemlig båndet ved å trykke disse føttene igjennom, og det kan være litt vanskelig til å begynne med. Etter litt trening går det dog enkelt, og mekanismen holder båndet godt på plass.

Dette armbåndet har ikke noe form for skjerm, men i stedet har det fem dioder som blant annet viser hvor langt du har kommet i jakten på ditt daglige mål om antall skritt. En skjerm hadde vært å foretrekke, hvor du for eksempel kunne sett hvor mye klokka er uten å måtte ta mobilen opp av lomma.

Du kan blant annet sette den lille enheten inn i disse armbåndene.

Ikke bare et armbånd

Når du kjøper Flex 2 får du altså med reimer i gummi – og du kan kjøpe en rekke fargekombinasjoner. Vil du heller ha noe annet tilbys dette som tilleggsutstyr. Her er det nemlig mye å velge mellom – alt fra design-armbånd til halsbånd.

Om vi starter med armbåndene så får du disse i metall, nærmere bestemt sølv, gull eller rose-gull. Disse kjennes kraftige og solide ut, og passer nok spesielt damene godt. Dog må du belage deg på at tilleggsutstyret koster nesten det samme som selve aktivitetsbåndet.

Du får også et anheng, som gjør at du med stil kan måle aktivitetsnivået ditt selv om du er i et selskap. Også her kan du velge mellom sølv eller gull, og nok en gang må du belage deg å betale rett under tusenlappen for varianten i gull.

Et tredje alternativ er klips du for eksempel kan feste i bukselinningen. Praktisk om du driver med aktiviteter hvor du vanskelig kan ha på deg et armbånd, for eksempel volleyball.

Proprietær ladeløsning

Laderen er proprietær.

Vi har testet en rekke modeller fra selskapet, og hver eneste gang har vi gitt dem minus i boka for en proprietær ladeløsning. Flex 2 er ikke noe unntak. Her tar du ut den lille kapselen fra båndet og dytter den ned i en beholder. Løsningen i seg selv er solid, samtidig som den holder godt på enheten mens den lades.

Her ville vi foretrukket en vanlig USB-port til å lade på. Det er lite som er mer kjedelig enn å gå tom for strøm og ikke ha laderen for hånd.

Dog skal det en del til for at du går tom med det aller første. I likhet med storebror Charge 2 så holder også Flex 2 lenge på strømmen, hvor produsenten oppgir opptil fem dagers varighet. Etter å ha testet båndet over en periode så har vi endt opp med rundt fire dagers batteritid ved aktivt bruk.

Svømmetett

Enheten i seg selv er knøttliten, og den er svømmetett.

En av de store nyhetene med dette armbåndet er at det er svømmetett. Det betyr kort at det tåler svømming, men ikke nødvendigvis at det er vanntett om du dykker med det. Likevel er dette en finurlig funksjon som gjør at du kan bade eller dusje uten å bekymre deg for at det blir ødelagt.

Flex har dessuten en egen funksjon som gjør at du skal kunne trene svømming med armbåndet på. I tillegg vil armbåndet automatisk oppdage om du er ute og løper eller går.

Dog skal det sies at vi ikke fikk mulighet til å teste ut den nye svømmefunksjonen, men vil komme tilbake med en oppdatering så fort vi kommer oss i nærheten av vann som holder grei temperatur.

Appen er oversiktlig og enkelt i bruk.

Appen gjør hele forskjellen

Selve armbåndet gir deg ikke så mye opplysninger via de fem diodene, så det meste skjer via appen. Og denne appen er nok noe av det aller beste på markedet, etter vår mening. Her viser Fitbit konkurrentene hvor skapet skal stå.

I appen får du raskt god oversikt over hvordan aktivitetsnivået ditt har vært de siste dagene, og selve synkroniseringen av data gjøres relativt raskt og trådløst fra armbåndet.

Appen viser deg hvor mange skritt du har gått, avstanden du har beveget deg og ikke minst hvor mange kalorier du har forbrent. I tillegg så dukker treningsaktivitetene du har gjort opp, og det fine er at armbåndet ofte treffer riktig på hva du har drevet med. Dog kan du ikke sette i gang noen aktiviteter manuelt – om du skulle trenge det.

Via appen kan du også sjekke hvor mye søvn du får fra dag til dag. En annen ting som gjør denne appen god er at du kan legge til venner og bekjente, og ikke minst utfordre disse til ulike oppgaver.

Alt dette skjer på en enkel og velfungerende måte, og det er akkurat dette som gjør at vi liker appen såpass godt.

Oppsummering

Fitbits nye Flex 2-modell er et enkelt aktivitetsarmbånd som har et nye par triks i ermet. Det er blant annet det selskapet kaller svømmetett, altså kan du ta en dusj eller svømme med enheten uten at du trenger å bekymre deg.

Med i esken får du med to reimer, en liten og en stor. Selve enheten settes inn i reimen fra baksiden og totalt ser Flex 2 bra ut, med en smal og enkel reim, men med et tøft mønster på oversiden som setter en liten piff på det hele.

Skulle de vanlige gummi-reimene bli kjedelige – de kommer en i en rekke ulike farger – finnes det et par alternativer for deg som ønsker å endre på utseendet. Som tilbehør kan du nemlig kjøpe både et designerbånd i sølv, gull eller rose-gull, samt at det også finnes et halsanheng i sølv eller gull. Disse koster dog ganske mye, omtrent det samme som selve Flex 2 om du går for gull-alternativene.

Selve enheten har fem dioder som blant annet indikerer hvor nært du er målet ditt om antall skritt for dagen. Bruker du Flex 2 aktivt har du rundt fire dager batteritid, og når båndet trenger lading må du ta ut enheten og sette den i en proprietær lader. Her hadde vi, som vanlig, heller sett en vanlig USB-inngang slik at du kunne ladet «hvor som helst» når enheten trenger strøm.

For å få det maksimale ut av Flex 2 må du ty til selskapets app, og denne er den beste på markedet etter vår mening. Her får du enkelt oversikt over alt fra antall skritt til hvor godt du har sovet. I tillegg liker vi at armbåndet automatisk oppdager om du er ute og trener, og oftest treffer denne rett.

Samtidig kan du enkelt legge til venner og familie for å se hvem som går lengst i uken, og sende hverandre utfordringer.

Alt i alt er Flex 2 et enkelt og stilig aktivitetsarmbånd som lar deg følge med på skritt, mosjon og søvn samtidig som det ser bra ut. Det at modellen har blitt svømmetett er klart et pluss i margen.

FitBit Charge 2
For deg som vil ha puls

FitBit Charge 2

fra 2692:-

Flex 2 er enkel, og til normal aktivitet så holder denne for mange. Har du dog begynt å få blod på tann, og vil trene enda mer og riktig, er neste steg på stigen å kjøpe et armbånd som også kan måle pulsen din. Charge 2 er noe av det aller beste du får med pulsmåling til prisen du betaler, og samtidig kan du bruke den samme gode appen som du eventuelt er vant til fra enklere armbånd fra Fitbit.

Polar M600
For den som trener aktivt

Polar M600

fra 2499:-

Charge 2 har pulsmåling på håndleddet, og det samme har denne kandidaten fra Polar. Her får du en klokke som er enkel og grei i bruk, ved at den bruker Android Gear som plattform. Her får du mye av de samme finessene som dyrere treningsklokker, kombinert med en ganske så presis pulsmåling.

FitBit Flex 2
8
Meget bra

FitBit Flex 2

sitatFlex 2 er et godt alternativ for deg som nettopp har kommet i gang med økt aktivitet

Fordeler

 • +
  Stilren og robust design
 • +
  Kan personifiseres med tilbehør
 • +
  God batteritid
 • +
  Svømmetett
 • +
  Det følger med to størrelser på reima i pakken
 • +
  Meget god app
 • +
  Enkel å bruke
 • +
  Oppdager automatisk at du trener

Ting å tenke på

 • Proprietær lader
 • Design-tilbehøret koster
 • Må bruke appen for å se dagens progresjon
annonse
Fitbit Flex 2I samarbeid med vår kommersielle partnerPrisjakt.no
Ikke på lager
annonse