Tek.no

Test Mad Catz Cyborg F.R.E.Q. 5

Et spillhodesett fra ende til annen

Vi tester Mad Catz' aller første spillhodesett.

Niklas Plikk, Hardware.no
29 Nov 2012 17:57

Introduksjon

Mad Catz har mange baller i luften. De leverer produkter i drøssevis av kategorier, og har vært lure nok til å dele dem opp etter hvem de er laget for. De har de vanlige Mad Catz-produktene for vanlige spillere og Eclipse for hjemme- og kontorbruk. På det litt mer avanserte segmentet har de Saitek, som brukes på simuleringsenheter som joysticker. I tillegg har de kjøpt opp Tritton-varemerket, som produserer profflyd til spill. Og helt til sist, men ikke minst, kommer proffspiller-serien Cyborg.

Fram til nå har samtlige av hodesettene med Mad Catz-navnet på kommet fra Tritton. Det kan imidlertid virke som Mad Catz ville ha et helt eget hodesett for proffspillere, og vips var Cyborg F.R.E.Q. 5 en realitet.

Hodesettet vi sitter med foran oss er, som resten av Cyborg-produktene til Mad Catz, en ganske spesiell skapning. Akkurat som med Cyborg R.A.T-serien har de satset på harde linjer, svart plast og metalldetaljer.

Det føles solid når vi løfter det opp, men likevel fleksibelt der det bør, slik som i øreklokkefestet og hodebøylen.

La oss se på spesifikasjonslisten før vi går videre:

Stivt og solid

Selve bøylen består for det meste av metall, med et matt belegg på utsiden. Som en ekstra detalj har Mad Catz gjort signalkabelen til øreklokkene synlige, og har dekket den med en rødsvart, flettet strømpe for å få den til å skille seg ut litt ekstra. Om det er fint eller ei skal vi ikke gå inn på, men vi kan i hvert fall si at det matcher kablene til andre nye Mad Catz-produkter, som det nylanserte Strike 7-tastaturet.

Selve hodebøylen er ganske stiv på grunn av metallet den er laget av, men heldigvis er innsiden dekket av en myk pute med et plasttrekk over seg. Innsiden av øreklokkene har også fått hver sine myke puter, dekket av immitasjonslær. Øreklokkene kan roteres 90 grader uten noe særlig motstand, slik at de er rettet utover når du plasserer hodesettet rundt halsen.

Hodesettet sitter ganske tett på hodet, og har faktisk en god passiv støydemping, bare ved å være så solid. Det gjør for øvrig også at du hører din egen stemme litt mer enn vanlig når du snakker gjennom mikrofonen, men som med alle andre lukkede hodesett er dette en vanesak.

Lite arbeidsvillig kabel

Hodesettet kan kobles til datamaskinen din enten via en to meter lang USB-kabel, eller en litt kortere 3,5-millimeters jack-kabel. Sistnevnte er av typen som også kan sende over mikrofonsignaler til smartmobilen din, i tilfelle du vil bruke hodesettet til å snakke med andre over telefonen.

Kabelen er av den flettede stofftypen, noe som vi i teorien er glade i. Det føles solid og godt ut, men det viser seg raskt at kabelen har en tendens til å krølle seg sammen veldig lett. I begynnelsen av testperioden var vi nødt til å flere ganger koble ut hodesettet, bare for å løsne opp krøllene som hadde skapt seg på kabelen. I tillegg virker det som kabelen er hakket for stiv, da det ikke tok lang tid før det har begynt å vise tendenser til slitasje i festet til øreklokkene.

Fin mikrofon

På venstre øreklokke kan du feste den medfølgende mikrofonen. Du trenger bare ta av et lite plastlokk og dytte inn mikrofonen. Du kan justere og bøye på mikrofonen så mye du vil, og i våre hender gir kabelen akkurat passe motstand når vi justerer på den.

Mikrofonen kan også dempes med et enkelt trykk på en egen dempeknapp på venstre øreklokke. I tillegg er det en lydprofilknapp på toppen av venstre øreklokke, som lar deg bytte mellom tre forhåndsinstallerte lydprofiler: Snakking, musikk og spill. På høyre klokke er det et lite skrollehjul som lar deg justere lyden.

Bli med over til neste side, så tar vi på oss hodesettet og ser hva det er godt for.