TestOS X Mountain Lion

Dette får du for 140 kroner

Vi har testet Apples nye operativsystem for Mac.

Introduksjon

OS X 10.8, også kjent som OS X Mountain Lion, ble først vist frem for seks måneder siden, og siden den gang har det ikke vært vanskelig å se hvilken retning Apple vil ta med produktene sine.

Mot slutten av fjoråret introduserte selskapet deres nye nettsky-tjeneste iCloud, i sammenheng med iOS 5-lanseringen. Tjenesten lot deg synkronisere ting på tvers av iOS-dingsene dine, helt sømløst og komplett integrert i operativsystemet. Mac-maskinene fikk imidlertid bare en liten smakebit av nettskyen, og iCloud-synkroniseringen var forbeholdt et par applikasjoner, som Pages, Keynote og iPhoto.

Full integrering

Med Mountain Lion har iCloud vært inkludert i fra starten av, og gjennomsyrer store deler av det nye operativsystemet. Det har blitt limet som holder Apples mange ulike deler sammen, og skal være kanalen som alle Apple-dingser bruker for å holde hverandre oppdaterte og synkroniserte.

OS X Lion begynte trenden med å plukke ting fra iOS, med funksjoner som iOS-lignende kalender og kontaktbok, "naturlig" skrolling og gjennomsiktige rullemenyer på siden av vinduer. I Mountain Lion har Apple fortsatt med denne trenden, og det virker som flesteparten av de virkelig synlige tillegge i operativsystemet kommer rett fra iOS-enhetene.

Huskelapper. Gjøremålsliste. Talegjenkjenning. Airplay. iMessage. Varslingssenter. Game Center. Alt dette er ting som har blitt gjort populært via Apples mobile operativsystem, og nå blir dratt over på datamaskinen. Utseendet på applikasjonene er nesten identiske, og alt skal føles velkjent og trygt. Samtidlig har Apple bygd videre på flere av funksjonene under panseret i iOS, som for eksempel Airplay. I Mountain Lion trenger du bare å trykke på en knapp, og skjermbildet blir speilet opp på TV-en din via en Apple TV.

Lang testperide

Vi har testet OS X Mountain Lion siden det først ble vist frem i februar, og brukt det ved siden av vår OS X Lion-installasjon på både jobb og fritid. Etter flere ustabile iterasjoner ble det stadig en mykere og mer behagelig opplevelse, og operativsystemet vi sitter med i dag har kommet en lang, lang vei fra det vi så i februar. Spesifikasjonslisten er kanskje omtrent identisk, men tro oss, mye har skjedd.

I vår test vil vi ta for oss flere deler av det nye operativsystemet, og introdusere deg til en del av de nye funksjonene Apple har implementert. Følg med over de kommende sidene for en gjennomgang av alle de største endringene i Apples nye operativsystem.