Til hovedinnhold
TestApper til Android, iOS og Windows Phone

Se ukens utvalgte apper

Vi har plukket ut tre apper og ett spill til Android, iOS og Windows Phone.

Ukens utvalgte apper

Vi i Amobil-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder "søppel" plukker vi hver uke ut både godbitene og appene du bør styre unna. I tillegg finner vi frem en app av den sjeldne sorten.

Her er ukens app-anbefalinger:

Ukens anbefalte:

Pinterest

Format: Android, iPhone og Windows Phone
Pris: Gratis

Joda, apper som har mer enn 10 millioner nedlastinger er som oftest bra. Pinterest er en slik app, og den har vært i vårt søkelys tidligere.

Les mer om Pinterest

Pinterest.

Krever fortsatt tilvenning

Pinterest er som før en app som lar deg se på bilder og videoer av ting du liker eller interesserer deg for. Mye av de samme ankepunktene vi hadde da vi testet Pinterest sist, gjelder fortsatt. Vi synes ikke appen alltid er like enkel å bruke, her trengs det gjerne litt tilvenning før du er helt fortrolig med den.

Grunnen til at vi trekker frem Pinterest nå er at appen har fornyet seg. Nå får du norsk språk i appen, slik at den blir enda enklere å bruke. I tillegg har det også kommet med en kartfunksjon siden sist.

Med denne kan du se ting du har merket på et kart, og du kan lage egne tavler for forskjellige steder.

Vi synes nok innholdet har endret seg noe siden sist, og det virker som det er en dreining mot mer brukergenerert innhold. Dette gjør at kvaliteten ofte kan synke noe på det som legges ut, men vi synes fortsatt Pinterest har et høyere kvalitetsnivå på innholdet enn mange andre sosiale medier.

Pinterest er uansett en app du bør ha testet, så får du selv avgjøre om dette sosiale nettverket er noe du vil bruke tid på.

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »
Last ned til Windows Phone »

På de neste sidene kan du lese om ukens mest kuriøse app og en app du bør styre unna. Sjekk også ukens spill!

Quindo

Ukens kuriøse:

Quindo

Format: iPhone
Pris: Gratis

Vi har tilgang på informasjon i overflod, men er vi egentlig blitt noe klokere?

Quindo.

Det er et ordtak som heter at Google er din venn, men av og til kan selv ikke søkemotorene gi fornuftige svar på din spørsmål.

Møt Quindo

Appen Quindo gir deg ganske enkelt svar på alt du måtte lure på. Her kan du stille spørsmål, få svar og svare på andres spørsmål.

Poengsystem

For å motivere brukerne til å komme med gode spørsmål og svar, er det også et poengsystem som gir deg høyere status etterhvert som du er aktiv.

Quindo kan kanskje ikke gi deg svar på de store spørsmålene, men appen er enkel å bruke, pen å se på, og kan være både til nytte og underholdning.

Last ned til iPhone »

Klikk deg videre til neste side for å lese om en app du bør styre unna!

Timely

Styr unna denne:

Timely

Format: iPhone
Pris: 70,- per måned

Lite gleder oss mer enn når norske apper gjør suksess over hele verden. Nettopp dette er det Timely tar sikte på seg til å gjøre. Hos Mobilen.no kan du lese om 23-åringen som reiste til Silicon Valley for å lansere Timely »

Gode ønsker, men..

Vi ønsker med andre ord folkene bak Timely all suksess med appen sin. Dessverre er vi skeptisk til at dette vil slå igjennom.

Er dette nytt?

Timely er kort fortalt en app for å føre timene dine. Det som ifølge reklamen er spesielt med Timely, er at du kan føre timene dine på forhånd, altså planlegge tiden din.

Timely.

Problemet er bare at dette ikke er noen revolusjonerende nyhet. Vi har i hvert fall ikke sett noen timeføringssystemer som krever at du venter til etterpå for å legge inn timene dine.

Det er nok fornuftig å ha fokus på at man skal planlegge tiden sin og skrive inn timene på forhånd, og det er det da også mange timeføringssystemer som gjør. I bedrifter hvor man må føre timer, som for eksempel i de fleste konsulentselskaper, er det ikke uvanlig at timeføring og allokering er en og samme tjeneste.

Les vår test av en annen timeføringsapp »

At noe finnes fra før er selvsagt ikke noe hinder til å forsøke å gjøre det enda bedre. Utfordringen kommer når man lager en frittstående timeføringsapp. For det første vil det stort sett kun være aktuelt for mindre bedrifter som ikke har noe timeføringssystem integrert med økonomisystem.

For det andre finnes det et utall konkurrenter som lager apper for tidsplanlegging og timeføring. Man bør nok ha et produkt som virkelig skiller seg ut for å slå igjennom.

Blankpolert er ikke alltid praktisk

For all del, Timely-appen ser svært delikat ut, men interaksjonsdesignet kunne nok vært mer oversiktlig og intuitivt. Selv om det er veldig fancy å justere tiden ved å dra fingeren rundt på skjermen, er vi usikre på hvor enkelt og praktisk det er.

Når vi i tillegg ikke synes vi får den helt store oversikten i bildet som viser timene du registrerer, så misser Timely på kanskje det viktigste punktet. Og hvis planlegging er så viktig, bør vi ikke kunne planlegge når på dagen vi skal gjøre de forskjellige oppgavene?

Oversikten blir bedre når du bruker webversjonen, men det er allerede noen firmaer som lager gode og oversiktlige kalendere. Hørte vi noen si Microsoft og Google?

Timely er heller ikke gratis, og du må punge ut med en liten slump penger hver måned. Hadde vi snakket om et fullverdig prosjektstyringsverktøy, så kunne det kanskje vært verdt pengene.

Last ned til iPhone »

Gå videre til neste side for å lese om ukens anbefalte spill »

Ukens mobilspill

Ukens mobilspill:

Rayman Fiesta Run

Format: Android, iOS
Pris: 21 kroner

Den merkelige figuren Rayman har fått en ny oppstandelse i spillverdenen. De siste spillene som har kommet, både til konsoll og håndholdt, har alle vært veldig gode. Fellesnevneren for alle er den flotte visuelle stilen, samt at det er rendyrkede plattformspill, uavhengig av enhet du spiller på.

Figurene løper automatisk også i Rayman Fiesta Run, på samme måte som i Rayman Jungle Run. Det er opp til deg å bestemme hopp, slag og klatring opp vegger.

Tempoet er høyt, og det er aldri kjedelig. Nivådesignet skal få mye av æren for det, der hvert eneste brett jeg har spilt gjennom i Rayman så langt har vært noe eget. Her slenges man fram, tilbake, opp og ned. Det er en herlig variasjon i brettene, til tross for at alt man gjør er å løpe.

Du kontrollerer figuren ved å trykke på skjermen når du trenger å hoppe. I tillegg har man en knapp for slag. Det er enkelt, og fungerer veldig godt. Hoppene skjer når man vil det, og dessverre kan man ikke skylde på spillet om man bommer.

Underveis i brettene skal du samle inn små gullmynter. Når du omsider kommer deg i mål blir du vurdert etter hvor bra du løste det nivået. Her kan du få fra en til fire prikker. Disse prikkene låser opp punkter på kartet, som igjen fører deg videre til de neste nivåene. Jeg hadde ingen problemer med å få nok prikker, men nå er også jeg typen som må ha full pott før jeg går videre til neste brett.

Rayman Fiesta Run er mer av akkurat det man håper på i et Rayman-spill. Herlig nivådesign, en fargerik og flott visuell stil og plattformutfordringer på løpende bånd.

Last ned til iOS »
Last ned til Android »

Ukens mobilspill er levert av Gamer.no.
Her finner du ytterligere ni kule spill til mobilen din »

Les også
Spill sjakk på mobilen
Les også
Pinterest blir mer pinteressant
annonse