Til hovedinnhold
TestPNY PowerPack 2600 mAh

Denne redder deg når mobilen er tom for strøm

PNYs kompakte nødbatteri er billig og tar liten plass i lommen.

Når du skrur på laderen vises gjenværende strøm i prosent.
USB-uttaket for lading er på 1 ampere. Kjøper du en av de større laderne fra PNY, får du også et 2,1 ampere-uttak. .

Få ting er mer frustrerende enn å gå tom for strøm på mobilen ved slutten av dagen. Det er ikke alltid det er like praktisk å måtte finne en stikkontakt for å få ladet mobilen, i hvert fall ikke når du er på farten.

Såkalte nødladere finnes i en rekke ulike størrelser og fasonger. Dette er ikke noe mer komplisert enn et eksternt ekstrabatteri til telefonen, men du verden så nyttig det kan være.

Problemet med mange nødladere undertegnede har prøvd tidligere, er at de er så store og klumpete at de vanligvis blir liggende i skrivebordsskuffen i stedet for å bli med når man går ut. De laderne som har størst kapasitet, det vil si holder til flest ladinger, må nødvendigvis bli store – men kanskje det er like greit å heller velge en mindre lader som får plass i lommen?

PNY PowerPack 2600 mAh er en slik lader. Den holder ikke til mer enn én opplading av telefonen, men den er så liten og kompakt at den fint kan oppbevares i en jakkelomme sammen med mobiltelefonen.

Laget i aluminium

Laderen er en del av en ny serie med ladere fra PNY, og den minste i serien. Det finnes også en modell på 5 200 mAh og en på 7 800 mAh. Disse holder til henholdsvis to og tre ladinger av en typisk mobil – men er naturligvis noe større fysisk.

PNY PowerPack er laget i børstet aluminium, og vi synes den ser virkelig lekker ut. Når du skrur den på vises gjenværende strøm i prosent med røde lysdioder.

Du trenger bare én ladekabel. Kabelen snus når du går fra å lade opp batteriet til å lade opp telefonen.

I den ene enden av laderen er det en vanlig USB-kontakt med 1 ampere strømstyrke, som du bruker når du skal lade opp telefonen din. Det er også en micro-USB-kontakt som du bruker når du skal lade nødbatteriet. Det følger med en kort USB-kabel med vanlig USB i den ene enden og micro-USB i den andre. Dette er den eneste kabelen du trenger, siden du bare snur kabelen og plugger inn i riktig hull i laderen avhengig av om du skal ha strøm ut eller inn av nødbatteriet.

Det følger ikke med en vegglader, men du kan bruke en hvilken som helst USB-lader eller plugge PNY PowerPack inn i et ledig USB-uttak i PC-en.

Kraftigere varianter

Vi nevner ellers at hvis du velger en av de kraftigere variantene av PNY PowerPack, så er det to USB-uttak; ett på 1 ampere og ett på 2,1 ampere. Sistnevnte kan gi raskere lading på en del mobiler, og egner seg også bedre til rask lading av nettbrett.

Alt i alt synes vi PNY PowerPack 2600 mAh er et nyttig produkt, og størrelsen på produktet gjør at i hvert fall undertegnede for første gang faktisk alltid har med seg et nødbatteri i lommen – og dermed i praksis har doblet batteritiden på smartmobilen.

Prisen på PNY PowerPack 2600 mAh er på 229 kroner veiledende. Skal du ha en av de kraftigere modellene, har 5200 mAh-varianten en veiledende pris på 299 kroner, mens 7800 mAh-utgaven koster 379 kroner. (Sjekk Prisguide for eksakte priser)

Her kan du lese om flere nødladere:

Les også vår sniktitt på brenselcellen Nektar, som gir "evig" batteritid.

annonse