Til hovedinnhold
TestAnbefalte apper til Android og iOS

Her er ukens anbefalte apper

Finn den beste utepilsen og få kontroll på prosjektene dine med disse appene.

Ukens anbefalte apper

Vi i Amobil-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder "søppel" kommer vi hver helg fremover til å finne frem til fem beste appene vi har testet i løpet av uken.

Her er ukens app-anbefalinger:

Brewster

Format: Android
Pris: Gratis

Solen skinner, og mange har allerede startet utepilssesongen. Hva er vel da mer naturlig enn å fiske mobilen opp fra kafébordet og bruke appen Brewster til å finne passende drikke å leske seg med?

Brewster.

Appen Brewster lar deg søke opp et utall forskjellige ølsorter og rangere dem og legge inn kommentarer. Visuelt er dette en ganske enkel app, men med ølbrillene godt plantet på nesen er det kanskje ikke så viktig.

Les også om en av de mest massive oppskriftsappene.

Sosialt aspekt

Brewster har også et sosialt aspekt. Da tenker vi ikke på de eventuelle sosiale effektene som alkoholen gir, men muligheter for å samle poeng, markere hvilke ølsorter du har prøvd og så videre.

Dette er i det hele tatt en enkel og grei liten øl-app som viser deg ølsorter du antageligvis ikke visste fantes.

Last ned til Android »

På de neste sidene kan du lese om en hvordan få nye forretningsforbindelser og appen du kan bruke til å styre prosjektet med dine nye forretningspartner.

Here On Biz

Format: iPhone
Pris: Gratis

Du har sannsynligvis en LinkedIn-konto, og da kan denne appen være noe for deg. Denne appen viser deg ganske enkelt hvilke andre brukere som er i nærheten.

Here On Biz.

Nesten uansett hva du driver med, så kommer du ikke unna nettverksbygging i den ene eller andre formen. Det er her Here On Biz kommer inn i bildet.

Tillegg til LinkedIn

Here On Biz er et slags tillegg til LinkedIn, du er nemlig avhengig av å ha en LinkedIn-konto for at denne appen skal ha noe for seg.

Med denne appen på mobilen kan du bygge ytterligere på LinkedIn-nettverket ditt ved hjelp av plasseringen din.

Her kan du nemlig komme i kontakt med andre LinkedIn-brukere som befinner seg i nærheten. Dette trenger ikke nødvendigvis være personer som allerede er i nettverket ditt.

Les også: Denne appen står folk i kø for

Å se hvilke andre brukere som befinner seg i nærheten kan både være praktisk hvis du er ute og reiser og kommer over personer som er interessante for deg i jobb-sammenheng, eller kanskje for å se om det er noen dyktige personer som er på besøk i hjembyen din.

Den største begrensningen i våre øyne er at denne appen naturlignok kun er en brøkdel så utbredt som LinkedIn selv. I Oslo fikk vi for eksempel bare opp et titalls andre personer i Here On Biz. Ikke ovverraskende jobbet de fleste av disse med digitale medier i en eller annen form.

Last ned til iPhone »

På neste side kan du lese om en app som
hjelper deg med å holde styr på prosjektene

Trello

Format: iPhone og Android
Pris: Gratis

Vi har aldri hatt så god tid som vi har nå, og allikevel så føler du sannsynligvis at du har en hel drøss med ting som må organiseres.

Trello.

For å hjelpe deg med dette tyngende 1. verdensproblemet har du appen Trello. Denne appen organiserer alt fra handlelister til sommerferien, og hjelper deg å takle planleggingens byråkrati-byrde.

Stort og smått

Trello egner seg til alt fra de enkle og hverdagslige tingene, som å skrive handleliste, til å organisere store sammenkomster. Trello selv reklamerer med at også de største prosjektene kan organiseres med denne appen, men hvis du skal arrangere OL i Oslo i 2022 er det vel kanskje andre verktøy vi først vil anbefale.

Som en kuriositet nevner produsenten at du kan bruke Trello til å arrangere en første date hvis du virkelig skal imponere. Vi må innrømme at vi aldri har følt behovet for en app for å organisere en date, så vi tenker tydeligvis for smått.

Les om appen du kan bruke hvis daten gikk bra.

Allikevel kan Trello brukes både til stort og smått, og verktøyet er såpass godt utviklet at vi ikke går av veien for å anbefale dette til også litt mer krevende jobb-oppgaver.

Etterhvert som prosjektene blir større, vil du sannsynligvis sette pris på at Trello ikke bare er en mobil-app, men også en fullverdig web-app slik at du kan bruke nettleseren på PC-en din for en rikere opplevelse.

Trello lar deg sette opp lister og tidsplaner, og følge med på hvordan fremdriften i prosjektet er. Oppgaver kan tildeles forskjellige personer, og du kan naturligvis legge til bilder og kommentarer. Kort sagt gir Trello deg mye funksjonalitet som andre programvareleverandører krever gode penger for å levere.

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »

Se også våre oversikter over "essensielle apper":

annonse