Tek.no

Test Philips 46PFL9706

På grensen til perfekt

Philips' nye toppmodell briljerer med rå bildekvalitet.

Ole Henrik Johansen
3 Nov 2011 21:10

Philips 46PFL9706

Det siste året har Philips' 9705-modell vært fast inventar i vår testlab som referanse-TV. Enn så lenge har den hold tritt med mange av årets nye modeller – men nå har den blitt passert.

Vi har testet Philips' nye 9000-serie, nærmere bestemt 46PFL9706, og den får vår referanse-TV til å stå igjen på startstreken. Med denne nye modellen har Philips satt en ny standard for bildekvalitet.

Design

TV-ens bakside er "Apple-hvit"
Foten til 9706
Den nye fjernkontrollen til 9706 til høyre. Til venstre kontrollen til 9705.

I forhold til 46PFL9705, har den nye 9706-modellen blitt slankere og nettere. Det børstede metallet i rammene er omtrent like brede, men 9706 har ikke den blanke plastkanten i ytterkant, noe som gjør designen til enda mer stilren. Fargen på aluminiumsrammene er lysere enn på 9705, som på sin side er lys antrasitt.

Kontrollpanelet på undersiden av TV-en, som også inneholder noen av høyttalerne til skjermen, er blitt smalere og rundere i formen. Men det er ikke bare forsiden på 9706 som har gjennomgått en forandring. Også baksiden er forandret. For skjermen er blitt slankere i dybden, og bakdekselet er i stilig "Apple-hvit" plast. Bakveggen er med å skille denne modellen fra mange andre TV-er på markedet, og gjør at skjermen gjør seg godt i en stue der du har innsyn til denne siden også.

Denne hvitfargen finner vi også igjen i nedre del av foten på TV-en, som også har blitt rundere og nettere i formen. Den har samme lyse aluminiumsfinish som resten av TV-ens forside. Foten har samme stilige innfestning til selve skjermen som på 47PFL7606, der det er en stilren stolpe i aluminium som forbinder skjerm og fot sammen. TV-en kan også dreies noen grader fra side til side.

Fjernkontrollen har også fått en mer snerten design. Kontrollen er fortsatt oval, men fått en rundere utforming og ligger bedre i hånden. Kanten rundt overflaten er tatt bort og erstattet med en sømløs overgang.

Les også