TestHuawei Ascend P7

Denne telefonen er et røverkjøp

Ingen av konkurrentene gir deg mer Android for pengene.

Design, skjerm og menyer

Tynn, lett og lekker, med god skjerm og krefter nok til det aller meste – Huawei Ascend P7 er billigmobilen som tar opp kampen med de ypperste mobilene på markedet.

Det finnes mobiler med enda høyere skjermoppløsning, mer minne og raskere prosessorer. Men hvor mye er du villig til å betale for det lille ekstra som du antakelig aldri vil trenge?

Deilig skjerm

Huawei Ascend P7 oppleves som rask i bruk. Den har en skjerm med full-HD-oppløsning, den har LTE (4G), og den har firekjerneprosessor. Den støtter det meste av mobilteknologi, og fremstår som like luksuriøs som noen mobiltelefon. Men den er billig, og det står Huawei på den. Det er antakelig nok til at mange går glipp av denne godbiten.

Skjermen måler fem tommer, og har altså like mange piksler som en standard flatskjerm-TV (1080 x 1920). Med pikseltetthet på hele 441 ppi er skjermen sylskarp. De kunne sågar redusert antallet piksler ytterligere uten at du ville vært i stand til å se det. Skjermen er jevnt over svært god, men kunne vært litt mer lyssterk for utendørsbruk om sommeren. Det samme kan for øvrig sies om de aller fleste mobilskjermer – Ascend P7 er ikke dårligere enn gjennomsnittet på dette området.

Svakhet i rammen

Sannelig klarte vi å bøye hele telefonen. Men det var bare å bøye den tilbake.

Ascend P7 likner på sin forgjenger P6, med en ramme i metall, og buet bunn. Med glass både fremme og bak, og tynne plastbånd som skiller antenne-elementene i rammen, har Ascend P7 noen fellestrekk med iPhone. Den har ingen fysiske taster på fronten, og skjermen går nesten helt ut til kanten på telefonen. Når Ascend P7 i tillegg bare er 6,5 millimeter tykk, skaper den et inntrykk av kvalitet og luksus.

Men selv om rammen er i metall, har telefonen et svakt punkt i rammen. Rundt starttasten er rammen svært tynn, og dermed ikke veldig sterk. Etter å ha gått med telefonen i lomma en stund, oppdaget vi at rammen var blitt bøyd nettopp her. Men glasset i telefonen sprakk ikke, og vi klarte faktisk å bøye rammen tilbake uten at noe ble ødelagt. Glasset, som du finner både foran og bak på telefonen, er Corning Gorilla Glass 3.

Vi var godt fornøyd med forgjengeren Ascend P6. Med Ascend P7 forsterker Huawei det gode inntrykket ytterligere. Det er ikke noe ved denne telefonen som minner om fordums kjipe Kina-mobiler. Telefonen er godt sammenskrudd, materialvalget er utsøkt, og designen er god.

Da gjenstår bare spørsmålet om hvordan telefonen er i bruk.

Gode menyer med mye ekstra

Vi liker at du har snarveier du kan hente fra bunnen av skjermen.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Menyene er litt annerledes enn det vi er vant til fra produsenter som Samsung, Sony eller HTC. Huawei har valgt å bygge videre på sitt eget Emotion UI, nå i versjon 2.3. Det spesielle med dette brukergrensesnittet er at det mangler en egen applikasjonsmeny. Her ligger alt på hjemmeskjermene, og du får en flatere menystruktur.

Som før kan du velge mellom flere temaer for disse hjemesidene. Bytter du tema kan du oppleve at du kanskje må lete etter enkelte av appene du pleier å bruke. Appene er der fremdeles, men ikonene kan se ganske annerledes ut om du bytter tema.

Det er imidlertid ikke mulig å velge et tema som gjør telefonen mer lik Googles originalgrensesnitt. Ellers har telefonen bevegelseskontroll som lar deg dempe lyden og besvare anrop ved å løfte telefonen til øret. Du kan slå av lyden på telefonen ved å vende den, og du kan legge til en såkalt sveveknapp. Dette er et punkt du kan trykke på for å få opp en hurtigmeny med snarveier til forskjellige apper og funksjoner.

Ikonene kan enkelt samles i grupper. Disse gruppene er det Huawei som har samlet.

Fra menyene kan du også aktivere en funksjon som gjør at du kan betjene telefonen med hansker på. Men dette er ikke bare en fordel. Det betyr også at du igjen kan begynne å lommeringe kontaktene i telefonen din, en aktivitet som mer eller mindre forsvant sammen med de gamle T9-tastaturene.

Telefonen har også funksjonene «Vipp for å flytte ikoner og widgeter» og «Rist for å omorganisere». Det gjør det mulig å stokke på ikonene ved å riste telefonen når du er i redigeringsmodus for startsiden.