Test

Test: Samsung UE46B6050

Test: Samsung UE46B6050

Testresultater

Lekkert design, bra bildet, lys i fjernkontrollen
Dårlig lyd,Ikke mulighet for Media 2.0 eller DNLA0

Når flatskjermene kom på markedet, og ikke minst fikk en normal pris, var det mange av oss som byttet ut bilderørs-TV-en. De gamle apparatene var riktignok gode på skarpe bilder, men tok også opp et stort areal. Siden de første flatskjermene kom på markedet har både prisen og tykkelsen krympet, og med ny teknologi i form av LED-belysning har skjermene blitt enda tynnere.
Vi har testet Samsung LED-modell UE46B6050, som med samme midjemål som storebroren UE46B7050 byr på knallgode bilder. Største forskjellen på de to skjermene er at denne modellen ikke har like mange muligheter til interaktivt bruk.
Design
Denne skjermen har samme Crystal-designet som storebroren, og etter vår mening har Samsung klart å skape en skikkelig flott design. Rammen rundt er på ingen måte for stor, og har en blank overflate med en klar gjennomsiktig blank kant. Etter en liten centimeter med denne kanten kommer en stilfull rødfarge som går fra nokså gjennomsiktig til mer mørk lenger inn på rammen. Eneste store forskjellen vi kan se fra storebroren er at den nederste rammen er noe mer buet nedover.
Når skjermen er slått på kommer det opp et bredt rødt lys midt under den nederste rammen. Lyset i seg selv er med å skape et bra førsteinntrykk, og noen syns nok dette gjør seg. Vi syns dog dette lyset ble noe irriterende etter en stund, men du har mulighet til å gå inn i menyen å slå av eller på denne funksjonen etter eget ønske.Brukervennlighet og tilkoblinger
Fjernkontrollen på denne modellen er lik den som medfølger storebroren. Denne er nokså stor, men ligger godt i hånden. Finishen er blank sort, og fremstår litt plastikkaktig. Knappene er tydelig merket og lette å lese. Knappene på denne fjernkontrollen kan også belyses, ved å trykke på en ”lyspæreknapp” øverst på kontrollen. Det er også mulighet for å betjene skjermen via noen lett kamuflerte touchbetjente knapper på forsiden av skjermen. De fleste sitter samlet til høyre på rammen, bortsett fra av- og på-knappen som er plassert på midten.
Antall tilkoblinger er noe av det som skiller denne modellen fra UE46B7050. Skal du bruke denne skjermen til ”normalt” bruk, så har den samme antall HDMI-kontakter, PC-inngang og komponent for å nevne noe. Det finnes heller ingen Scart-tilkobling på denne modellen, men det medfølger også her en overgang fra en spesialplugg til Scart. Du har også mulighet til å benytte en CAM-modul, slik at du kan se for eksempel sendinger fra det digitale bakkenettet.
Den største forskjellen på UE46B6050 og UE46B7050 er først og fremst at 7050 har mulighet for å kobles til internett. Enten via en LAN-kabel, eller en Wlan-dongel som fås kjøpt som ekstrautstyr. 6050 har heller ikke en komposittutgang (AV) for de som trenger det.

Lydkvalitet

UE46B6050 har samme lydkvalitet som storebroren. Lyden er veldig tynn og har veldig minimalt med bass. Lyden er ikke veldig skjærende, slik at den godt kan benyttes til å se på nyheter og liggende programmer, men egner seg ikke godt til film.

Mange som har en flatskjerm i dag har eller planlegger å kjøpe seg et hjemmekinoanlegg. Denne skjermen er godt tilrettelagt for å kobles opp i mot et anlegg, og har blant annet en digital optisk lydutgang.Bildekvalitet
Bildekvaliteten på denne modellen er også veldig bra. Med kantbelyst LED-teknologi gir skjermen deg et knakende godt sortnivå, og puster dermed plasmateknologien friskt i nakken. Detaljene i skjermen er i høy klasse, og gjengir også detaljer i mørke scener bra. Fargene er det heller ingenting å utsette på. De har en god klarhet og har et bredt spekter.
Denne skjermen har også 100-Hz-teknologi som gir bildet jevne bevegelser, selv når bildet beveger seg hurtig. Skjermen takler også fotballkamper bra, med jevne bevegelser og god skarphet. Du kan slå av 100-Hz-funksjonen der som du ønsker å for eksempel se en film uten dette.

Konklusjon

Med denne skjermen får du et knakende godt bilde, som både byr på bra sortnivå og skarphet. Og det i en skjerm som kun er tre centimeter tykk. Designet synes vi er meget bra, og gjør seg godt som midtpunkt i stua. Skjermen har bra med tilkoblinger, selv om den mangler muligheten for å kobles opp i mot internett.

Denne modellen gjør det i likhet med storebroren UE46B6050 veldig bra både på de fleste områdene, men leverer ikke like godt på lydfronten. Lyden blir for tynn, og mangler bass for å tilby noe ”trøkk”.