Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestAcer Aspire S3-392G

Syltynn bærbar med dedikert skjermkort

Acer har funnet et godt kompromiss mellom potens og pondus.

Anders Brattensborg Smedsrud, Hardware.no

Innledning

Acer er en kjent aktør i bærbarlandets budsjettsegment, og etter at de gikk inn for å kapre de mest kjøpesterke kundene i vinter, prøver de nå også å få en fot innenfor i mellomsegmentet.

Dagens testmodell, med det fulle navnet Aspire S3-392G, har mange likhetstrekk med selskapets sterkere og mer velutstyrte Aspire S7, i alle fall på utsiden. På innsiden har Acer imidlertid sett seg om etter rimeligere komponenter for å appellere med en unik, velbygget og portabel PC også til dem som ikke trenger alle de teknologiske nyvinningene som sitter i toppmodellene.

Egen grafikkbrikke

En tokjernet Haswell Core i5-prosessor klokket til 1,6 GHz ligger i sentrum, men det mest interessante med Acers Aspire S3 er den dedikerte grafikkbrikken. Denne er det Nvidia som står for, og vi ønsker selvsagt å teste om det er noe mer futt i deres GeForce GT 735M enn Intels sedvanlige integrerte HD-Graphics-brikker, som det florerer av i lignende maskiner. Denne kan potensielt bidra til å sende spillytelsen et godt stykke oppover, men kanskje på bekostning av batteritiden, noe vi også skal måle oss frem til.

Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Hardware.no

Acer har fått på plass seks gigabyte minne og en terabyte hybridlagring. Vi skulle helst sett den byttet i en 128 gigabyte stor SSD, men akkurat det er det sikkert flere meninger om. Vi velger om ikke annet å sette pris på den gode lagringskapasiteten dette gir. Skjermen er noe av det viktigste på en bærbar datamaskin, og vi er spente på om Acer har gitt sin S3 et panel med bedre kvalitet enn de spanderte på sin S7, nå som de har gått for et vanlig full-HD-panel og ikke et høyoppløst ett.

Den raske nettverksytelsen et 802.11ac-kort tilbyr får du ikke med i pakken i denne omgang, så om du stiller høye krav til trådløs overføring av filer må du se til en adapter, som er ekstrautstyr.

Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Hardware.no

Aspire S3 er med sine 1,8 centimeter tykkelse ikke like slank som den kraftigere S7, men denne har heller ingen dedikert grafikk og ligger i en annen prisklasse. Vekten på 1,63 kilogram har vi heller ikke noe imot.

Øvre mellomklasse

Vi er litt usikre på prisen Acer har lagt seg på. S3 plasserer seg nemlig i den øvre mellomklassen, under modellene med SSD-lagring og ultrahøyoppløste skjermer, men et godt stykke over den gjengse budsjettmaskinen med sammenlignbare komponenter. Vi gjetter på at Acer er på friertokt til de som ikke trenger den aller ypperste teknologien, som høyoppløste skjermer og SSD-lagring, men likefullt ønsker seg en stilfull, solid og tynn bærbar.

Over de neste sidene blir det dermed vårt oppdrag å gå igjennom alt, fra utførelse og egenskapene til den dedikerte grafikkbrikken, for å finne ut om S3-392G er verdt de omtrent 9000 blanke kronene Acer ber om.

De fulle spesifikasjonene kan du se i vår Prisguide-tjeneste, hvor du også kan sammenligne S3 mot andre modeller, ved å legge maskinene i en sammenligningsliste.

Testmaskinen har vært på lån fra Acer.

I bruk

Acer Aspire S3-392G er langt fra kjedelig og alminnelig. Den er tynn, lokket kledd i hvit høyglans og kan skilte med store deler av aluminium. Topplokket med det ripebestandige Gorilla Glass 2 utgjør datamaskinens rygg, og berøringsflaten har også fått skikkelig glass-behandling. Undersiden er av magnesium, men er nesten ikke mulig å skille fra aluminiumen og gir altså et godt inntrykk den også.

Om du er kjent med Acer sine maskiner drar du helt sikkert kjensel på utførelsen. Selskapet har nemlig videreutviklet denne gjennom flere år, og både den sterkere S7 og dens forgjenger igjen benyttet seg av et lignende skall. At det er stilig med glass i topplokket kan også Asus skrive under på, selskapet som gjorde et godt designinntrykk med sin ZenBook UX301 i fjor høst.

Hele baseoverflaten består av en aluminiumsplate, kun med åpninger for taster og pekeplate. Undersiden har den samme sølvfargen som aluminiumen, men er altså av magnesium og holdes på plass av flere skruer som er synlige fra undersiden. Vi bender og bøyer, men S3 viser seg å være en svært solid konstruert maskin med få svake punkter.

Skjermen har en tynn ramme av aluminium rundt seg mens glasset, som for øvrig ikke er Gorilla Glass, strekker seg sømløst over hele flaten og ut til hver av kantene. Skjermer med mer bruk av metall i lokket, som Apples MacBook-er, er gjerne enda litt stivere. Likefullt kjennes lokket absolutt solid nok.

Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Hardware.noAnders Brattensborg Smedsrud, Hardware.no

Bortsett fra at maskinen har Gorilla Glass i topplokket, står datamaskinens overflater seg godt mot smuss og fingermerker, og flekker som skulle komme på delene av aluminium eller magnesiumen er enkle å fjerne.

Speileffekt

Skjermflaten på 13,3 tommer kan vise 1920 x 1080 piksler, eller på godt norsk, full-HD. Denne oppløsningen kan gjøre nytten vel så godt som de langt dyrere og mer høyoppløste skjermene vi finner hos for eksempel storebror S7. I alle fall i denne størrelseskategorien. Ved normal avstand til skjermen kan vi nemlig uansett ikke skjelne enkeltpiksler, med mindre vi virkelig konsentrerer oss om oppgaven, da.

Selve skjermhengslet er god og stødig der den strammer seg etter hvert som skjermen når omtrent 100 grader. Derfor kan du i teorien åpne skjermen med bare en hånd. Så lett er dette likevel ikke, da det er vanskelig å få et godt tak i det alt for smale håndtaket som er tenkt å gjøre denne oppgaven lettere. Vi måtte stadig bruke flere forsøk, og endte ofte med å bare skyve maskinen lenger fra oss i forsøket på å åpne skjermen, til tross for undertegnedes slanke fingre og de gode anti-skli føttene maskinen har.

Det er vanskelig å få tak i skjermen med tommelen. Håndtaket minner mer om et «fingertak» (Bildet viser storebror Aspire S7, men utformingen er helt lik.

Da vi målte lysstyrken kom vi frem til 220 nits. Dette er langt fra imponerende, og med sin blanke skjerm skulle vi helst sett at den strålte litt mer for å minske refleksene som ofte kommer på besøk når du sitter i et typisk kontorlandskap eller en forelesningssal. I forhold til sammenligningsgruppen kommer S3 nesten dårligst ut, med bare lyssvake HP Spectre 13 bak seg.

Acer har utstyrt sin S3 med et LED-belyst IPS-panel. Dette gir gode og levende farger, uten å være for sprakende. I tillegg tillater IPS-panelet godt innsyn fra alle kanter uten at fargene endrer seg.

Lyset den gir fra seg er god nok for normalt arbeid innendørs, men vi er nesten på smertegrensen nå. Skjermer med maksimum lysstyrke under 200 nits kan nemlig bare anbefales til nattevakter og katter. Ut i parken kan du dessuten glemme å ta den med deg. Sortnivået til skjermen er på en annen side relativt godt, og selv om vi la merke til litt lysblødning i hjørnene er det ikke noe du vil plages nevneverdig med da dette er helt typisk for kantbelyste paneler.

Etter en gjennomkjøring med vårt kalibreringsverktøy viser det seg at maskinen ikke er grafikeren eller Photoshop-entusiastens bestevenn. Her er det nemlig noe galt med nesten samtlige fargetoner, med magenta, grønn og gul som de store synderne. For den gjengse bruker tror vi ikke de upresise fargene blir veldig problematisk, men proffbrukere er i alle fall advart.

God navigasjon

S3s pekeplate støtter silkemyk rulling og forstørring ved hjelp av to fingre, og musebevegelsene er svært nøyaktige. Fingrene glir lett over glassplaten, som er passe stor og er på høyde med presisjonen og brukeropplevelsen vi bare har sett på Apples MacBook-er og Samsungs Ativ Book 9 Plus tidligere.

Der storebror S7 sitt tastatur var dratt langt ned for å frigjøre plass til en utvidet kjøleløsning i overkant, stiller S3 med et mer normalt plassert tastatur. Det er bra, da storebroren ikke var spesielt behagelig å skrive på av denne grunnen.

Acer har også strippet vekk raden med de velkjente F-tastene, og heller plassert de som snarveier i numertastene. Samtidig er hurtigtastene for trådløst nettverk, kontroll av pekeplate og baklys samt «Print Screen», «Page Down» og diverse andre, spredt rundt på de gjenværende tangentene.

Resultatet er et salig rot hvor bokstavtastene, som jo er de viktigste på tastaturet, drukner totalt i spesialfunksjoner, snarveier og alternative bruksområder. De fleste tastene er i seg selv gode, og klart bedre enn de på S7, med skikkelig motstand, godt nedtrykk og lite lyd. Verre er det derimot med mellomrom- og tilbake-tasten. Disse er både ujevne og bråker noe helt hinsides. De har en helt annen motstand og følelse enn de resterende tastene, noe som ødelegger helhetsinntrykket og skriveflyten.

Legg merke til plasseringen av tastene og hvordan de er utnyttet til bristepunktet av funksjonstaster og snarveier.Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Hardware.no

Vi ville muligens trodd at det var noe galt med vår testmodell, men de samme problemene fant vi da vi testet storebror S7 i vinter. Selve plasseringen av tastene er et annet problem, der «Del»-tasten for eksempel er bortvist til nedre høyre hjørne. Acers Aspire-maskiner virker etter vår mening ikke å være ment for verken studenter, journalister eller øvrige kontorrotter som klatter mye på tangentene.

En lyssensor hjelper til med å regulere lysstyrken på skjermen og tastaturets baklys. Sistnevnte kan reguleres i flere trinn og har en svært behagelig turkis tone.

Skjermens berøringsfunksjon fungerer utmerket, der vi navigerer fra artikkel til artikkel og ruller opp og ned i nettleseren og menyer. På startskjermen sveipet og forstørret vi, og det hele gikk flytende for seg på den glatte og responsive skjermflaten. Acers doble skjermhengsel kommer her til sin fulle rett og sørger for minimal skjermbevegelse ved berøring. Muligheten for å legge skjermen helt ned på bordet i 180 grader er også en kjekk funksjon.

Tilkoblinger

Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Hardware.no

Som på ultrabærbare flest er det smått med plass til porter. Derfor må du, for å koble maskinen til kablet nett eller en projektor med VGA-kabel, gå gjennom en adapter som bare passer i én proprietær port.

Høyresiden av maskinen byr på to USB 3.0-porter, en skjermutgang i full størrelse for HDMI, og en for adapteret, som for øvrig ikke følger med. En standard 3,5 millimeter-port for hodetelefoner får du også her.

Venstresiden har nok en USB-port, denne gangen av versjon 2.0, men bringer uansett antallet opp i tre. Dette er spesielt nyttig om du kobler til eksternt tastatur og mus, samtidig som du vil ha rom til eksempelvis minnepinner eller en ekstern DVD-ROM. Lengst mot deg finner du, bak et uttakbart plastikk-deksel, en åpning du kan sette SD-kortene dine inn i. Vi gir deg en uke før plast-dekslet er borte, men så er det tross alt ikke nødvendig heller. Ellers er det her du plugger i laderen, og skrur på maskinen. Strømstyringsknappen mener vi har en noe uheldig plassering, da vi ofte kommer borti den helt utilsiktet når vi løfter eller flytter maskinen, men det er nok en vanesak.

Snill vifte

Når du bruker maskinen til lette oppgaver som tekstbehandling, surfing på Internett eller bildebehandling, står viften stille. Den aktiveres ikke før du virkelig tyner den med prosessorintensive oppgaver som videokonvertering eller 3D-spill, og selv da gir den bare fra seg et jevnt sus. Viften blir aldri plagsomt høylytt, og sjansen er stor for at du i din konsentrasjon ikke legger merke til den.

Det som derimot stikker litt kjepper i hjulene for Acers S3 er den stadige støyen fra hybriddisken dens. Denne spinner stadig opp, og lesearmen går av og til helt berserk selv om maskinen tilsynelatende hviler. Når denne holder seg i ro avsløres dessuten en svak, men absolutt merkbar, elektronisk støy som du kan komme til å irritere deg over når du sitter med maskinen alene i stillhet. I et kontorlandskap drukner ulydene i bakgrunnsstøyen, dog.

Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Hardware.no

Høyttalerne med Dolby-godkjenning er langt fra de verste vi har vært borti, uten at vi velger å fremheve deres kvaliteter av den grunn. Selv om de spiller svært høyt blir lyden nemlig litt hul og diskanten ikke klar nok når vi sammenligner med husets MacBook Pro Retina, som lyder svært godt.

Temperaturen holder S3 god kontroll på. Maskinen legger seg godt oppe på listen vår, med gode resultater både mens den står på tomgang og under hard belasting fra vår ekstreme 3DMark-test. Temperaturer under 40 grader er absolutt godkjent, spesielt når maskinen klarer å holde varmegradene borte uten at viftene trenger å overanstrenge seg.

En dag uten påfyll

Vi fyrer i gang vår batteritest for å sjekke hvor lenge du kan regne med at maskinen skal holde det gående uten å behøve påfyll. Under batteritesten setter vi lysstyrken til så nær 150 nits som mulig, da dette er en lysstyrke som holder greit for vanlig innendørs bruk. I tillegg deaktiverer vi den adaptive lyssensoren og tastaturbaklyset for å få et representativt sammenligningsgrunnlag for alle maskinene vi tester.

Batterimålingene gjør vi unna ved å snurre vårt faste 720p-filmklipp i VLC igjen og igjen, helt til det fulladede batteriet i maskinen takker for seg. Dette er en oppgave som sannsynligvis er en god del seigere enn de dagligdagse gjøremålene dine, men gir samtidig svar på hvor lenge du kan være hundre prosent sikker på at maskinen er med deg.

Resultatene viser at Aspire S3 holder koken i 4 timer og 37 minutter, noe som er mindre enn dens ultraportable utfordrere kan skryte på seg. Årsaken kan muligens være den dedikerte grafikken som vi straks skal se nærmere på.

Ved mer normale oppgaver, som tekstbehandling, litt lett bilderedigering og nettsurfing, kan du nok klemme seks til syv timer ut av maskinen, men vi kan ikke gå helt gode for at du har den med deg gjennom hele arbeidsdagen uten å drasse med deg laderen.

Ytelse

For å møte Acers Aspire S3 på testlabben har vi valgt ut flere maskiner som alle gjorde det godt på hvert sitt vis i våre tidligere tester.

Multikunstneren fra Lenovo, IdeaPad Yoga 2 Pro, ligger i omtrent samme prisleie som dagens utfordrer, og den noe dyrere, men svært lekre, Spectre 13 fra HP får også delta.

Lillebror S3 skal selvsagt også få måle krefter mot sin storebror, S7, og den svært populære MacBook Pro Retina fra Apple, som kan skilte med den kraftigste integrert grafikken i gruppen, melder seg også med i kampen.

La oss se hvordan Acer Aspire S3, den kompakte maskinen med dedikert grafikk, takler konkurransen:

Systemytelse

Første testen ut er Cinebench 11,5. Her brukes ren prosessorkraft til å rendre et bilde – først med én prosessorkjerne og én prosesstråd, og deretter med alt den har av muskler.

Resultatene viser at maskinens Intel i5 4200U-prosessor utnyttes godt når alle kjernene dens kan jobbe sammen, men at det går litt verre når én og én kjerne står alene – noe som ofte er tilfelle ved lettere operasjoner som å åpne en nettleser og lignende.

ATTO sjekker lagringsmediets ytelse på filer fra 512 byte til 8 megabyte størrelse, og gir oss kort og greit maksimal overføringsytelse. Som ventet rapporterer ATTO at hybriddisken i Aspire S3 ikke er noen ytelseshøvding. Her kan du forvente en maksimal skrivehastighet på snaue 112 MB/s og en lesehastighet på 114 MB/s.

Sammenlignet med storebror S7 sitt doble SSD-oppsett i RAID 0 blir dette triste saker, men takket være hybridteknologien går likevel de typiske filoperasjonene du til daglig utfører i Windows fint for seg. Den største forskjellen du vil merke på denne maskinen fremfor en med SSD-lagring, er lyden av disken som snurrer opp og den mekaniske armen som piler rundt.

I videokonverteringsprogrammet Handbrake satte vi så i gang en konvertering av en filmsnutt på omtrent én time. Dette er en ganske hard oppgave for en prosessor, men vi ser at i5-prosessoren i S3-en ikke faller nevneverdig langt bak de øvrige maskinene med en i7-under kappen. En tid på 23 minutter og 30 sekunder er omtrent der vi forventet å finne en i5-4200U klokket til bare 1,6 GHz.

Spillytelse

Først er det den syntetiske spillytelsen som skal måles. Det vil si at ulike standardiserte måleprogrammer skrider til verks på Acer S3 og gir karakter for hvordan den behandler grafikk, både innenfor OpenGL og DirectX.

Dette blir svært spennende, i og med at maskinen frister med noe så sjeldent som en dedikert grafikkbrikke i den ultraportable klassen. Mens Aspire S3 har et GeForce GT 735M innabords, stiller MacBook Pro Retina med sin Intel HD 5100-brikke sterkest av de øvrige maskinene med integrert grafikk. Resten av gruppen har den helt standard grafikkløsningen som går under navnet HD 4400 fra Intel.

Cinebench setter grafikkbrikkens OpenGL-modus på prøve. Under testen må den vise en mengde geometri i form av nesten en million polygoner. I tillegg kommer et stort antall teksturer og effekter som gjennomsiktighet, lyssetting og skygger.

Med tanke på den store ytelsesforskjellen mellom prosessoren i MacBook Pro Retina og Aspire S3 er det ganske godt levert av sistnevntes grafikkløsning å passere MacBook-ens HD 5100-grafikk.

Videre kjører vi to ulike tester i 3DMark 2013, Cloud Gate og Fire Strike. Disse simulerer henholdsvis normal og kraftig påkjenning på maskinen ved hjelp av ulike effekter som lys, skygger og vind, og teknologier som tesselering og DirectX 11.

I 3DMark møter S3 igjen sterk konkurranse fra MacBook Pro Retina 13, som gjør det bedre i den middels krevende Cloud Gate-testen. Når grafikkløsningen og prosessoren virkelig skal mørnes, i Fire Strike-testen, viser likevel Aspire S3s GT 737M-brikke muskler. Siden brikken her står fritt, og ikke er en del av prosessoren, påvirkes den ikke negativt når det blir for hektisk for hjernen selv.

Half Life 2 Lost Coast begynner å dra på årene, men gir likefullt en pekepinn på hvordan S3s dedikerte grafikkløsning løper fra ultrabærbare med integrert grafikk. Alle testene ble utført med grafikkinnstillingene satt til «High» og 2x kantutjevning, noe som resulterte i flytende bilder og en jevn spillopplevelse.

I vår faste Far Cry 2-spilltest stilte vi grafikkinnstillingene til «High» over hele fjøla og aktiverte DirectX 10 med 2x kantutjevning. Denne testen bekrefter i det store og hele hva de syntetiske målingene viste.

Bla deg tre til fire år bakover i Steam-biblioteket ditt eller gå for mindre krevende nye titler, og du vil ha fullt spillbare spill med flytende grafikk å kose deg med – om du da ikke er av typen som kun har det gøy når innstillingene i valgpanelet er toppet, selvsagt.

Oppsummering og konklusjon

Acer Aspire S3 er en slank og portabel bærbar. Med Gorillaglass 2 i lokket står designen ut fra selskapets mer anonyme billigmodeller og gir spenning og følelse av eksklusivitet.

Siden Acer introduserte sin glass- og aluminiumutførelse i fjor har også andre produsenter, som Asus, fått øynene opp for lignende design. Aluminiumen gir videre et solid inntrykk, selv om det fortsatt er et lite stykke opp til Apples MacBook Pro Retina som du får følelsen av at du kan kjøre over med en bil uten å volde den nevneverdig skade. Likefullt gir maskinens eksteriør en god følelse, med solide deler og hengsler, om de så er laget av aluminium, magnesium, glass eller plast.

Aspire S3 har med sølvfarge og lokk i hvit høyglans skapt sin egen stil. Vi har sansen både for tastaturets behagelige baklys, de faste skjermhengslene som gjør seg særs godt ved skjermberøring, og den brukervennlige og presise berøringsflaten som bare Apple kan matche.

Datamaskinens ytelse er som forventet, verken mer eller mindre. Med det mener vi at den er god nok for alle typer jobber, men at den kanskje har et ekstra stikk å gi i spill. Det sørger den dedikerte skjermbrikken for, som leverer ytelse bare Intels HD-5200-brikke kan overgå – i det integrerte segmentet i alle fall – og da hos maskiner i en helt annen prisklasse.

Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Hardware.no

Skjermen har et greit sortnivå og viser klare, sterke farger, men du vil etter all sannsynlighet låse lysstyrken på maks, som bare er 220 nits. Dette kan i et godt opplyst kontorlokale være på grensen til for lite, og ditt eget speilbilde i den blanke skjermen kan stadig kalle på oppmerksomheten din.

Tastaturet er ved første berøring ganske godt, men både enkelte taster har en annen motstand og klang enn de øvrige, noe som senker kvalitetsfølelsen og virker forstyrrende ved skriving. Den gode berøringsskjermen og den presise pekeplaten kan bøte på noe av dette, men for den skriveglade er det Lenovos Yoga 2 Pro eller Apple MacBook Pro Retina vi ville gått for.

Om du er så heldig å eie en 802.11ac-ruter hjemme eller på arbeidsplassen, er det også greit å merke seg at S3 ikke har støtte for denne raske overføringsstandarden. Dette er leit med tanke på fremtidssikring og hvor vanlig det etterhvert blir med skylagring og strømming av videoinnhold.

En disk til besvær

Vi kom aldri på godfot med hybriddisken i maskinen, og vi tenker ikke på den labre ytelsen kontra SSD-er, men snarere det faktum at vi stadig hørte lesearmen dens pile av gårde på eventyr, selv når det ikke skulle være noe å interessere seg for. Der viftestøy pleier å være kilden til vår irritasjon, var det denne gangen lagringsenheten og en elektronisk støy vi la for hat. Vi mistenker at den tynne aluminiumskroppen er synderen. Det ble kanskje for lite spekk mellom støykildene og vårt fintfølende høreinstrument.

Innlasting av programmer og oppstart av maskinen gikk tålelig greit unna, men takket være en overivrig lesearm, en disk som skrudde seg av og på konstant samt en stadig durelyd, måtte vi ofte smekke igjen lokket for å få ro til å skrive ut anmeldelsen av maskinen. Slikt farger av på totalkarakteren.

Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Hardware.no

Ser vi bort fra diskstøyen og den elektronisk støyen som kommer på besøk i stille omgivelser, oppfører selve viften seg helt etter boka og vi hørte nesten ikke noe til den selv mens vi tynet grafikkbrikken.

Når det kommer til batteritid har Acer en liten lekse å gjøre, i alle fall om de vil ha tilliten din gjennom en hel arbeidsdag. For anledninger der det ikke er livsnødvendig at maskinen holder koken i alle åtte timene kan du likevel gjøre den til din venn og strekke den til seks – syv timer med lett bruk tror vi.

Konklusjon

Med unntak av tastaturet og hybriddisken er vi ganske fornøyde med Acer Aspire S3-292G.

Prismessig synes vi likevel Acer legger listen noe høyt med 9000 kroner. Selv om like tynne og velbygde modeller gjerne koster enda mer, da med SSD-lagring, er det nettopp dette denne modellen mangler. Et slikt tilskudd for samme pris kunne tatt den med lenger mot toppen av vår karakterskala.

Totalt sett kan vi anbefale deg som vurderer en Acer Aspire S3 å tenke godt gjennom hva du vil fokusere på med din neste bærbare. Ønsker du deg en velbygget, tynn maskin med dedikert grafikk, berøringsvennlig IPS-skjerm og god pekeplate, er Aspire S3 en grei pakke.

Lenovos Yoga 2 Pro, til omtrent samme pris, er likevel vel verdt å vurdere mener vi. Her bytter du bort aluminium og dedikert grafikk mot plast, en skikkelig SSD og en mer høyoppløst skjerm. Alternativet gir noe mer lyd fra seg under spilling og heftig bruk, men så kan Yoga 2 Pro også noe andre maskiner bare kan prøve seg på.

Acer S3 leverer bedre tastatur og skjerm enn sin storebror, men har fortsatt litt å gå på. Lagringsløsningen imponerer ikke, men gi oss samme modell med SSD-lagring og pipa kan få en annen låt ved neste veiskille, Acer.

annonse