Tek.no

Test Sony Bravia KDL-40EX653

En TV som ikke flår lommeboken din

Vi tester en Sony-TV til under 6000 kroner

Roy Arne Christiansen, Hardware.no
Roy Arne Christiansen
16 Sept 2012 10:24

Design

Vi har tidligere testet «røverkjøpet» KDL-55HX855 fra Sony. Denne gangen har vi fått tak i den rimeligere LED-TV-en Sony Bravia KDL-40EX653.

Denne modellen finnes i tre størrelser. KDL-46EX653 i størrelsen 46 tommer, KDL-40EX653 som er 40-tommeren vi har på testbenken, og i hyttevennlige 32 tommer med KDL-32EX653.

Du har altså en liten begrensning i størrelse med denne i motsetning til de dyrere modellene fra Sony. Har du et behov for en større Sony-TV enn 46 tommer, kan du ta en titt på de litt dyrere LED-TV-ene KDL-55HX753, eller KDL-55HX855 fra Sony.

I motsetning til de dyrere modellene til Sony, har denne TV-en ikke muligheter for 3D-visning. Om 3D er et viktig punkt for deg, må du altså opp i pris hos Sony.

Design

Rammen rundt TV-en.Foto: Roy Arne Christiansen, Hardware.no

Først tok vi en nærmere titt på designen. Selve rammen rundt TV-en har sort finish, og har en «knudrete» overflate. Rammen reflekterer dermed litt mindre enn en helt blank overflate. I ytterkant av den sorte rammen sitter en sølvfarget list. En liten detalj som gir TV-en et mer eksklusivt preg.

TV-en montert på foten.Foto: Roy Arne Christiansen, Hardware.no

Det medfølgende stativet er av den minimalistiske varianten. Stativet har flere justeringsmuligheter enn mange av konkurrentene. I tillegg til å kunne dreie TV-en til begge sidene, kan du også tilte på den. Dette gjør at du kan stille TV-en inn for en best mulig innsynsvinkel i forhold til hvor du sitter.

Et diskret stativ.Foto: Roy Arne Christiansen, Hardware.no

Panelet EX653 er ikke så blank som det som står i Sony Bravia KDL55HX855, men vi merket likevel at en del lys reflekteres.

I veldig lyse omgivelser er denne TV-en litt utsatt. Den er riktig nok ikke blant de aller verste, men du bør ha dette i bakhodet om du for eksempel har store vinduer som dekker en sidevegg eller lignende.

Når du får litt direkte lys på panelet mister du med en gang kvaliteten av sortnivået, og selve bildet virker slappere.

Les også