Tek.no

Test

Resident Evil: Extinction

Milla Jovovich viser for en gangs skyld følelser når hun spiller Alice.
28 Nov 2007 13:00

Heltinnen vår Alice, spilt av Milla Jovovich, er på rømmen fra Umbrella corp. og deres zombielakeier. Siden sist har hun skaffet seg motorsykkel og enda større våpen. Selskapet med den ikke helt tillitsvekkende paraplyen som logo har enda ikke gitt opp jakten på Alice, og prøver konstant å spore henne via satelittene deres.

I et forsøk på å redde ansikt og rykte, etter at de bokstavelig talt ødela verden, vil firmaet nå bruke Alice i en kur som skal gjøre zombienes hjerner funksjonsdyktige igjen. Lykke til med det. Doktor Isaacs besettelse om å huke klørne i Alice, etter hun tidligere har unnsluppet to ganger, når ikke overraskende nye høyder.

Kom ut hvor enn du er

Claire Redfield leder en konvoi med helt vanlige mennesker som fortsatt lever, hovedsakelig ungdommer og unge voksne, kjørende i blant annet en skolebuss og en ambulanse. Passasjerene er de siste overlevende i USA, og de er konstant på flukt fra menneskeetende zombier. Med på laget er blant annet Ali Larter, kjent fra de to første "Final Destination"-filmene, Oded Fehr fra "Mumien"-filmen og R&B stjernen Ashanti. Å mate så mange mennesker er vanskelig selv under gode forhold, og det kommer ikke som noen bombe at de få menneskene er i ferd med å slippe opp for forsyninger.

Det kommer heller ikke som noen bombe at det blir Alice som plutselig redder menneskeflokken fra en farlig, og ikke minst sulten, tilværelse. Sammen legger de ut på ferd for å finne mer forsyninger og et sted der de kan være i fred for zombiene.

Emosjonelle Alice

En ny, og tidligere ukjent, side ved Alice er følelser. Det samme som skjedde Angelina Jolies spillkarakter Lara Croft, skjer med her Jovovichs Alice. Dama har begynt å bli emosjonell og direkte menneskelig. En spillkarakter setter seg ikke ned og begynner å grine når følelsene tar overhånd. Alice er en programmert drapsmaskin, men er i denne filmen likevel i stand til å føle sorg når folk nær henne blir drept.

Lettkledd? Javisst. Klar for flørting og kos? Neppe.

Kort sagt er det godt å se menneskelige reaksjoner fra Alice, da dette legger mer tyngde til handlingen i filmen, en handling som har vært litt i det tynneste laget i de tidligere filmene. Det at Alice faktisk tar seg tid til å felle en tåre gjør overgangen fra spill til kinolerret ganske så vellykket. Oppskriften på en bra spillbasert film er tross alt ikke enkel. Likevel er det direkte guffent at filmskaperne har valgt å lage en like åpen avslutning som på det siste, i alle foreløpig, eventyret til kaptein Jack Sparrow. Åpne avslutninger gir alltid muligheten til å lage atter en helaftens som skal få det til å klirre i kassa. La oss håpe det ikke blir tilfellet her. Milla har i alle fall sagt at hun ikke vil knerte flere zombier i fremtiden.

Høyt tempo, kjappe kommentarer og mye vold har vært kjennetegnet til de tidligere "Resident Evil"-filmene, og denne er ikke noe dårligere. Alt i første scene blir Millas forfølger delt i mange hundre biter, faktisk av den samme laseren vi så i den første filmen. Derfra er "Resident Evil:Extinction" preget av ren og skjær action.

Se trailer til filmen her.

Konklusjon:

"Resident Evil:Extinction" er en actionfilm du kan trygt se med dama, med mindre hun har problemer med å se zombier spise menneskekjøtt. Filmen er basert på en rå og grafisk voldsfremstilling akkompagnert av en rosapreget handlingen med menneskelige innslag som hele tiden skal appellere til publikum. Det er klart volden og zombietrusselen blir hardere når vi kan like folkene som blir spist, lemlestet og som forgjeves kjemper for den nakne tilværelsen. På ingen måte revolusjonerende nyskapende eller dypt dette her, men det er helt greit; ikke alle filmer trenger å være det.

annonse

Les også