Tek.no

Test

Test av Fujitsu Siemens Amilo D1840

15 Des 2003 17:01

Introduksjon

Ingen i bransjen vil innrømme det, men det bærbare PC markedet er i ferd med å bli dominert av bærbare med bredformatskjermer. Dersom denne utviklingen fortsetter vil bærbare PCer med bredformatskjermer ha en dominerende markedsandel i løpet av noen få år. Synes du at det er komisk? Det synes vi også! Det finnes praktisk talt svært få applikasjoner som har støtte for bredformatskjermer. Og når vi spør produsentene hvorfor de introduserer bærbare PCer med bredformatskjermer, får ikke aldri et skikkelig svar tilbake. Det viser seg at alle gjør det fordi de har ikke råd til å la vær.

Så lenge de virkelig store programmene og ikke minst Windows kommer med skikkelig støtte for bredformatskjermer dreier bærbare PCer med bredformatskjermer om egentlig ingenting annet enn design.

Vi har valgt å se på Amilo D1840 som en maskinen myntet på multimedia- og spillbruk. Det betyr at vi ikke har lagt stor vekt på faktorer som støy, vekt og varmeutvikling. Det vi har lagt vekt på er ytelse under spill og generell systemytelse (f.eks. ytelse under videoredigeringsprogrammer) under typiske multimediaprogrammer. Hvordan Amilo D1840 kommer ut i test leser du på neste side.

Takk til

for utlån av maskinen

Les også