TestAcer Predator X34 P

Favoritt-skjermen vår har blitt enda bedre

Knakende god 34-tommer – spesielt for deg med Nvidia-kort.

En av de bedre ultrabrede spill-skjermene vi har testet de siste årene er Acer Predator X34 – spesielt for deg som er på jakt etter en skjerm som også har støtte for Nvidias G-Sync.

Da den kom trengte du meget kraftig skyts i PC-en din for å kunne trekke grafikken opp mot 100 bilder per sekund (overklokking) – med en oppløsning på 3440 x 1440 piksler.

Nå står en oppfølger til denne skjermen klar. Den har fått navnet Acer Predator X34P, og skal blant annet gi deg flere bilder i sekundet enn dagens modell.

Prisen er også høyere, hvor du i skrivende stund må ut med rundt 13 000 kroner, cirka en tusenlapp over hva X34 startet på.

Rammene på fremsiden har mange av de samme trekkene som X34.

Noen forandringer i utseende

Ut av esken er det ikke noen radikale endringer å spore på den nye modellen versus den gamle. Men så var den gamle modellen også ganske så snasen av seg.

Du får en ren og enkel fremside, hvor kantene langs toppen og sidene av skjermen er «rammeløse» – selv om det fortsatt er et sort felt mellom rammen og der bildet begynner.

Undersiden har den samme lysstripen som du kan gå inn i menyene og endre på alt fra hvilken farge den skal lyse med til hvordan den skal lyse. Du kan også velge at den endrer farger etter hva skjermen viser, litt på samme måte som Ambilight-systemet Philips bruker på sine TV-er.

Foten er ganske lik den forrige modellen, men har fått noen oppgraderinger rent visuelt.

En av de visuelle forbedringene du finner er foten. Den har riktignok den samme V-formen som stikker mot deg fra undersiden av skjermen, men på baksiden har Acer strammet opp finishen. De har lagt ved en Predator-logo og en litt røffere overgang mellom stammen og selve foten.

Sitter du på et AMD-kort?
Sjekk disse 35-tommers råtassene »

Takket være denne lille joysticken er X34P enkel å bruke.

Like brukervennlig

Når du pakker opp en ny skjerm, må du ofte regne med å bla litt i menyene før du er helt i mål med riktig bildekvalitet. Det gjelder også for denne skjermen, noe vi kommer tilbake til senere.

X34P har beholdt brukervennligheten fra X34, hvor du har alle betjeningsknappene på baksiden av skjermen – sammen med en liten joystick. Via knappene kan du ta deg raskt til de mest brukte funksjonene, mens du med joysticken kan klikke deg inn i menyen og bla deg videre i undermenyene.

Grafikken er mye den samme, og er bygd opp på en fin måte slik at du slipper å rote deg vekk i mange undervalg, før du finner det du er på jakt etter.

Rett fra fabrikk er ikke Normal-modusen veldig imponerende.

Ikke helt topp bilde ut av esken

På design og brukervennlighet har ikke ting endret seg mye opp til X34P, men på bildekvalitet kan vi melde om flere endringer.

Om vi starter med de ulike modusene du får rett fra fabrikk, så er det ingen av disse som treffer spesielt godt på hvitbalanse. Naturlig nok heller Varm mot rødt, og Kald mot blått, men også modusen som kalles Normal har et svakt blåstikk. Samtidig er heller ikke lysstyrken helt slik den burde være, hvor bildet generelt er for lyst.

Her er faktisk X34 bedre enn sin etterfølger. Men med litt kalibrering kan du gjøre X34P langt bedre enn utgangspunktet.

Vi starter med å temme lyset i skjermen, hvor vi senker gamma-verdien ned fra 2.2 til 1.9, samtidig som vi drar noen knepp i lysstyrken. Kontrasten trenger ikke noen justeringer.

Ferdig kalibrert holder denne skjermen høy kvalitet.

Så ser vi nærmere på fargene. Husk å velge User-modusen, som låser opp muligheten for å justere rødt, grønt og blått. Vi senker aller verdiene, men lar blå stå litt sterkere før vi treffer godt med gjengivelsen av fargene. Her er innstillingene:

Lysstyrke: 76
Kontrast: 50
Rødt: 43
Grønt: 42
Blått: 49

Med disse parameterne får du en skjerm som fint kan brukes til mer enn bare å spille på. Presisjonen i fargene og detaljnivået i IPS-panelet er mer enn godt nok til at selv en ganske så ihuga hobbyfotograf kan gjøre bilderedigering på denne.

Skal du spille finnes det dessuten ulike filtre du kan legge på som endrer fargene og kontrasten, slik at du enklere kan se fienden i for eksempel skytespill.

120 Hz og G-Sync

Nytt av året er at X34P har et 100 Hz-panel – i motsetning til den gamle X34-modellen, som var på 60 bilder i sekundet, med mulighet for overklokking til 100 bilder.

Skjermen har lys-dioder under som kan justeres til å lyse i flere ulike farger.

Skulle du ville tyne ut enda noen flere bilder i sekundet, har også X34P mulighet for overklokking, hvor du kan hente ut 20 bilder i sekundet til.

For mange skytespill vil du gjerne ha et høyt antall bilder i sekundet – bare vær klar over at dette i mange spill vil kreve et kraftig grafikkort om du i tillegg vil ha et høyt detaljnivå.

Skjermen fremstår meget rask i vendingene, og responsen virker å være helt på topp. Vi fisker frem inpulag-testeren vår, og denne viser at skjermen ligger rundt 12 millisekunder fra signalet sendes til endringene skjer på skjermen (i Full HD-oppløsning). Det er slettes ikke så ille med tanke på at det er et IPS-panel vi har med å gjøre.

Uten aktiv synkronisering på vil du likevel oppleve at det kommer noen såkalt «tears» i grafikken, altså at grafikken revner noe og blir usammenhengende.

For å få bukt med dette problemet vil de som har Nvidia-kort kunne bruke DisplayPort-kabel og aktivere G-Sync-teknologien. Denne gjør at du får synkronisert antall bilder PC-en sender ut mot skjermen, slik at du unngår unødvendige feil på grafikken.

VI har stor sans for denne måten å løse det på, være seg om det er G-Sync eller AMDs FreeSync, og det gir spillopplevelsen et solid løft, etter vår mening.

Oppsummering

Acer Predator X34P er en meget god spillskjerm som samtidig har god nok bildekvalitet til at du som hobbyfotograf fint kan redigere bilder på den – om du har kalibrert den skikkelig.

Acer Predator X34P får et Anbefalt-stempel i vår bok.

Modusene som følger fra fabrikken er nemlig mindre presise enn hva tilfellet var med den forrige X34-modellen, så du må belage deg på noen justeringer dersom du skal ha en nøytral hvitbalanse.

Skal du spille gir denne skjermen deg gode forutsetninger med opp mot 120 bilder i sekundet og ikke minst G-Sync-støtte. Men denne kombinasjonen er ikke rimelig. Den forrige X34-modellen startet på 12 000 kroner, mens denne nye X34P-utgaven koster deg enda en tusenlapp ekstra.

Velger du å legge pengene på bordet, får du imidlertid god valuta tilbake – i form av en skjerm med meget habile bilde- og spill-kvaliteter. Et produkt vi trygt kan anbefale deg.

Alternativer

Benq EX3501R

fra 7709:-

Har du et godt AMD-kort så slipper du faktisk unna med en langt billigere penge for denne BenQ-skjermen, som fint tåler sammenligning mot skjermen fra Acer — og den er en tomme større.Her får du meget god bildekvalitet, selv om du må ta til takke med «kun» 100 bilder i sekundet ved samme oppløsning. VA-panelet til BenQ viste seg å være like godt som langt dyrere konkurrenter da vi testet denne mot Asus sin tilsvarende konkurrent tidligere i år.

Samsung C49HG90

fra 9074:-

Skulle både 35 tommer og 21:9-formatet bli for lite for deg, finnes det råd. Dette monsteret av en skjerm fra Samsung har hele 49 tommer fordelt på et 32:9-format. En drøm for deg som ønsker deg mange vinduer på en og samme skjerm.Samtidig kan den gi deg hele 144 bilder i sekundet, og ikke minst holde grafikken på rett spor ved hjelp av FreeSync-teknologi.

Acer Predator X34P
9
Imponerende

Acer Predator X34P

Fordeler

 • Krysse av
  Meget god bildekvalitet etter kalibrering
 • Krysse av
  Flott design
 • Krysse av
  Enkel å bruke
 • Krysse av
  Ultrawide med 120 Hz og G-Sync

Ting å tenke på

 • Bytt
  Dyr
 • Bytt
  Ferdig-modusene fra fabrikk kunne vært bedre
annonse
Acer Predator X34P (bmiphzx)I samarbeid med vår kommersielle partnerPrisjakt.no
Les også
HP Omen X Emperium: Vi har testet tidenes råeste spillskjerm på 65 tommer
Les også
Samsung CHG90: Den villeste skjermen vi noen gang har testet
Les også
Acer lokker gamerne med 144 Hz i 4K
Les også
Acer Predator XB271HU: 165 Hz, syltynne rammer og topp bildekvalitet
Les også
Asus ROG PG27AQ: Denne spillskjermen koster 9000 kroner, men det er den verdt.
annonse