Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestTomTom Start 25

Koster mer enn den smaker

Legger du på noen hundrelapper får du en mye bedre GPS.

Start 25 er en av de rimeligere TomTom-GPS-ene, og blant de GPS-ene vi nylig har testet er Garmin nüvi 2455 dens nærmeste konkurrent.

Begge disse to mangler litt funksjoner. Start 25-brukere vil kanskje ha trafikkmeldinger og fotoboksvarsling, og dermed går det fort seks hundrelapper ekstra for dette.

Vanskelig å løsne fra bilen

Kjedelig er det også at Start 25 har et veldig upraktisk stativ dersom du skal ta GPS-en ut av bilen (eller gjemme i hanskerommet) for å ikke invitere innbruddstyver.

Da vi testet TomTom Via 120 og 125 syntes vi GPS-ene var for dyre, men nå har disse fått mye snillere prislapper. Via 120 får du for bare rett over tusenlappen, mens Via 125 med større skjerm koster fra 1500 kroner. Vi synes begge er bedre kjøp enn Start 25, og kan blant annet brukes som håndfri.

Ikke langt igjen til GO Live 1000

Med en prislapp på 1200 kroner og oppover, er det faktisk også bare 800 kroner opp til toppmodellen GO Live 1005. Toppmodellens lillebror GO Live 1000 koster bare 600 kroner mer enn Start 25 i skrivende stund.

For bare 600 kroner mer får du altså live-funksjoner og fotovarsling (ett år inkludert), en bedre skjerm av den berøringsfølsomme typen, trafikkmeldinger over radionettet og et langt mer praktisk stativ der du kan hekte av og på GPS-en uten bannskap.

Start 25 er en helt grei GPS, men vi er ikke i tvil om at vi ville lagt på 600 kroner for GO Live 1000 eller 800 kroner for en GO Live 1005 med større skjerm. Hvis du virkelig skal slå på stortromma, kan kanskje Garmin nüvi 3590 være aktuell – spesielt om du skal bruke GPS-en til fots også.

For deg som skal bruke GPS-en lite

Dersom du ikke har så veldig mange behov når det gjelder GPS-funksjoner, og bare kommer til å bruke GPS-en en sjelden gang, kan du jo heller se på Garmin nüvi 30 som bare koster 600 kroner.

Vil du vite mer?
Les hele testen av TomTom Start 25 på Amobil.no »

Her finner du flere GPS-tester >>

Les også
Her er Garmins håndholdte turkamerater
Les også
Denne mobilholderen ødelegger ikke interiøret
Les også
TomTom GO Live 1005: Denne GPS-en er kongen av trafikken
Les også
Mio Spirit 687: Rimelig GPS med stor skjerm
Les også
Garmin Nüvi 3590: Perfekt GPS for deg som skal både kjøre og gå
Les også
TomTom GO Live Top Gear edition: Jeremy viser deg veien forbi køene
Les også
Her er de beste bilappene
annonse