Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestDell Vostro V131

Smekker bærbar for små jobber

Denne slanke og stilrene 13-tommeren holder en hel dag.

Dell Vostro V131 er en 13,3-tommers bærbar som i hovedsak rettet mot bedriftsmarkedet. Men det betyr ikke at den kun egner seg for folk med dress og slips. Med en enkel og ren stil, relativt smale profil og en anstendig matt skjerm vil den nok også tiltrekke seg en og annen privatperson.

For dersom du på liv og død ikke må ha en ultraportabel under halvannen kilo, har Vostro V131 med sin matchvekt på 1,8 kilogram potensiale til å kunne bli en fin reisekamerat. Batteritiden på full lysstyrke er på over åtte timer, noe som ikke akkurat kan regnes som hverdagskost.

Lys i tastaturet

Av andre positive ting må vi trekke fram lite støy ved lav belastning og en god pekeplate. Tastaturet er også greit så lenge du ikke hamrer løs på det. I tillegg er det et pluss at du kan få modellen med bakgrunnsbelyst tastatur, selv om vi dessverre ikke har fått sjekket hvorvidt dette er verd penga.

Ellers er maskinen greit utstyrt, inkludert to USB 3.0-porter. Og alt ettersom hva du trenger av krefter i den kan du velge mellom forskjellige prosessorer.

Blir varm

Men Vostro V131 har et par svake sider også. Den ene er varmefordelingen under tung jobbing, der venstre håndleddsstøtte blir ett av de varmeste punktene på hele datamaskinen. Riktignok ikke så varmt at det blir direkte ubehagelig, men noe vi gjerne skulle sluppet uansett.

Det andre vi vil påpeke er konstruksjonen. På tross av metall i overflatene får vi litt svai og fleks som gjør at Vostro V131 virker litt slapp i forhold til din typiske businessbærbare. Denne modellen gir oss ganske enkelt ikke den store følelsen av kvalitet. Men nå er dette strengt tatt ikke noe krav for at datamaskinen skal gjøre jobben sin.

Ikke for tunge jobber

Hvorvidt Dell Vostro V131 er en bærbar vi vil anbefale eller ikke kommer i stor grad an på hvordan du har tenkt å bruke den. Er du ute etter en ekstra hardfør maskin for tyngre vedvarende jobbing er nok ikke dette førstevalget vårt. Men som en portabel maskin i hovedsak for skriving, surfing, medieavspilling og lettere kontorprogrammer har vi ingen slike reservasjoner.

For er du overhodet ikke interessert i ytelse kan du få en Vostro V131 med Sandy Bridge-basert Intel Celeron-prosessor til under 4000 kroner, og det er ingen dum pris for en svært mobil skrive- og surfemaskin. Går du for utgaven med Core i5-prosessor og 4 GB RAM havner du på rundt syv tusenlapper. Da kommer denne modellen i langt hardere konkurranse, og blir i våre øyne mindre attraktiv.

Kort oppsummert

+  Lite støy ved lav belastning
+  God pekeplate, anstendig tastatur
+  Lang batteritid
+  Matt skjerm -  Litt slapp konstruksjon
-  Kan bli småvarm på håndleddsstøtten

Vil du vite mer?
Les hele testen av Dell Vostro V131 på Hardware.no.

Ta også en kikk på:
En annen reisekompis som er enda mindre og lettere er Asus Eee PC 1215B. Men den har dårligere batteritid, og som mindre i størrelse er den heller ikke like god å jobbe på.

Sony Vaio S-serie.

Er ytelse svært viktig for deg nevner vi den litt større og halvkiloen tyngre Asus U46SV som også duger godt til nyere spill.

Er det den matte skjermen du tenner på, får du det også på den dyrere Sony Vaio VPC-SB1V9E. Dette er en meget god maskin så lenge du hører bort fra en noe irriterende viftestøy.

annonse