Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Test

Microsoft LifeCam NX-6000

Introduksjon

I forrige måned kom de første eksemplarene av Microsoft LifeCam NX-6000 i salg. Kameraet er rettet mot bærbare PC-er, og faktisk kan det i praksis bare brukes med bærbare PC-er.

Med LifeCam NX-6000 prøver Microsoft nemlig å løse spesielt ett problem med tidligere webkamera, nemlig at det ikke har eksistert gode løsninger for å feste kameraet til bærbare skjermer. NX-6000 kan derimot klipses fast på skjermen med en fjerbelastet mekanisme, og der blir kameraet hengende rolig helt til det klipses av igjen.

Fortsatt skjer det nye ting veldig fort i databransjen. Siden sist vi testet webkamera har Youtube blitt populært. Kameraet har også programvare-funksjonalitet for å generere animasjoner og bilder oppå kamerabildet i sanntid.

Logitech har løsninger hvor brukeren kan ta på seg masker m.m., mens Microsoft heller har fokusert på å skape morsomme bakgrunner eller miljøer med f.eks. snø, bier, kraftfelt og lignende – bilder i bildet som ikke er direkte interaktive.

Takk til Microsoft for utlån av produktet.