Tek.no

Test

G.Skill RipjawsX DDR3-1600 2x4GB CL7

4 Mai 2011 21:30

Introduksjon

Det er nå en stund siden DDR3-minnet passerte DDR2-teknologien, spesielt etter at Intel flyttet alt fokus over på dette i forbindelse med lanseringen av den første rekken Core i7-prosessorer. Med lanseringen av Sandy Bridge på starten av året er det virkelig dette som nå gjelder, og prisene har det siste året blitt meget gunstige.

Sandy Bridge-prosessorer krever et hovedkort med brikkesett slik som H67, P67 og Z68. Her er det tokanals DDR3-minne som gjelder, og produsentene av minnemoduler var ikke sene med å lansere "spesialtilpassede" sett for nettopp denne generasjonen prosessorer og brikkesett.

G.Skill er en av disse produsentene. For tre måneder siden slapp de deres nye RipjawsX-serie, og utvidet denne igjen for bare et par uker siden.

Modulene kommer i tre farger, som ikke bare er laget for at de skal matche forskjellige kjøleløsninger på hovedkortet ditt, men for å klassifisere de forskjellige settene. Røde moduler betyr budsjettløsning, blå er mainstream og sort er entusiastproduktene.

I dag har vi ett av de sorte settene som har funnet veien til oss for testing. Settet, F3-12800CL7D-8GBXH, består av to moduler hver på 4 GB. Frekvensene lyder på DDR3-1600 MHz, CL7. Bli med over til neste side, så tar vi en nærmere kikk!

Takk til G.Skill som sendte modulene til test.