Tek.no

Test PlayStation 4

– Det er lurt å vente

Drøssevis av internasjonale medier har testet Sonys nye konsoll.

Gamer.no, Audun Rodem
Vegard Ottervig
21 Nov 2013 17:00

PlayStation 4 ble endelig avslørt i sommer, og utgivelsesdatoen 29. november nærmer seg Norge med stormskritt.

Det vi kan forvente oss er en maskin med en åttekjernet prosessor på innsiden, 500 GB harddisk, 8 GB RAM, trådløst Internett og støtte for Blu-ray og DVD. PS4 vil koste cirka 3500 kroner i Norge.

Spillkonsollen er allerede ute i USA, hvor flere nettsteder allerede har testet den. Er PlayStation 4 noe du bare må kjøpe ved lansering? La oss finne ut.

Sjekk ut PlayStation 4 i prisguiden »

Det gode

Foto: Gamer.no, Audun Rodem

Et unison anmelderkorps gir nærmest uhemmet skryt av ytelsen til PlayStation 4. Det er ingen tvil om at dette er neste generasjons spillkonsoll, skriver blant annet Engadget.

Vårt søsternettsted Gamer.no har lite å utsette på nykommeren, og skriver at det meste flyter godt. Gamer.no trekker også fram den nye spillkontrolleren DualShock 4 som en svært positiv utvikling, og flere, deriblant CNET og The Verge, kaller den fantastisk.

Brukergrensesnittet skal være enkelt og elegant i bruk, og TechRadar trekker i tillegg fram mangelen på spillrestriksjoner, ingen Internett-krav og prisen som tiltalende for PS4s del.

Det dårlige

Foto: Gamer.no, Audun Rodem

Alt er likevel ikke rosenrødt i PlayStation-verden. Nesten samtlige internasjonale medier kritiserer mangelen på gode lanseringstitler, og Pocket-lint misliker mangelen på avspilling av 3D-Blu-ray og støtte til mediastrømming.

Gizmodo liker den nye håndkontrolleren, men tror at de nye egenskapene ikke kommer til å bli utnyttet av de fleste PS4-spillene, i likhet med DualShock 3s seksaksefunksjonalitet.

Mange av dagens problemer med PlayStation 4, inkludert få gode spill, manglende støtte til CD, MP3 og annen medieavspilling og enkelte ytelsesproblemer, lar seg derimot fikse med programvareoppdateringer i framtiden.

Konklusjon

Foto: Gamer.no, Audun Rodem

De fleste kritikerne er enige om at PlayStation 4 er en svært god konsoll, med sterk ytelse og framtidsrettet opplegg for nyvinninger og utvikling.

Den nye kontrolleren får spesielt mye skryt, og brukergrensesnittet hylles også for å være enkelt og brukervennlig. Mangel på gode spill og enkelte mediefunksjoner trekker likevel helhetsinntrykket ned.

Det generelle rådet er dermed at du burde vente med å kjøpe PlayStation 4, med mindre du er en hardbarket fan. De fleste klarer seg med PlayStation 3 enn så lenge, mye takket være gode spill og multimediafunksjoner.

Les flere anmeldelser av PlayStation 4 nedenfor:

Gir deg statistikk på hvor unik du er:
Slik fungerer trofeer på Playstation 4 »

Les også
PlayStation-oppdateringen gir deg spillstrømming i 60 bilder per sekund
annonse

Les også