Tek.no

Test Apper til Android og iOS.

Sjekk ukens utvalgte apper

En smart reiseapp og ett av de rareste mobilspillene vi har sett, er noe av det vi kan by på denne helgen.

Shutterstock / 154774103

Ukens utvalgte apper

Vi i Amobil-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder "søppel" plukker vi hver uke ut både godbitene og appene du bør styre unna. I tillegg finner vi frem en app av den sjeldne sorten.

Her er ukens app-anbefalinger:

Ukens anbefalte:

Pindrop

Format: Android og iPhone
Pris: Gratis

Har du noengang vært et sted og tenkt: «Hit må jeg dra tilbake», eller dette hotellet må jeg tipse om neste gang noen jeg kjenner skal til Kyoto – og så glemt både hotellnavnet og hvor det var? Pindrop fikser den biffen!

Du kan høre nåla falle

Pindrop er en relativt enkel app, med en eneste oppgave: Å sette markører i et kart på steder du kunne tenke deg å ta vare på. Det er en stille app, herlig fri for sosial interaksjon. Ja, du kan koble på venner, logge på med fjesboka eller importere Foursquare-innsjekkinger, men egentlig er det ganske befriende fritt for oppdateringer og fjas. Pindrop er lavmælt og britisk: So quiet you could hear a pin drop…

Funker offline – oh glory!

I stedet er det du har en ren nytteapp, som også fungerer offline(!). Det finnes en rekke ferdige lister med oversikt over beste hoteller eller steder å besøke før man dør. Steder som er lagret kan vises offentlig, deles med noen utvalgte venner eller lagre informasjon kun for deg selv.

Det er klart at det er jo nyttigere det er å bruke appen, jo mer informasjon vil være offentlig tilgjengelig, men det er også fint å kunne ta vare på steder eller samarbeide med noen få uten å måtte dele absolutt alt i hytt og gevær.

Appen har innebygd kart og navigasjon, men støtter også at du kan ta i bruk Google maps eller kartfunksjonen for iPhone.

Så da er det vel bare å laste ned appen og starte ferieplanleggingen - for deg selv eller sammen med venner eller familie!

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »

På de neste sidene kan du lese om ukens mest kuriøse app og en app du bør styre unna. Sjekk også ukens spill!