Test

Kvinnelig kraft

Louise er en dame med bein i nesa.

Hennes eksistens har lenge vært en godt bevart hemmelighet, men i denne actionfylte spionthrilleren fortelles for første gang historien om kvinnen som risikerte sitt liv bak fiendens linjer, for å beskytte en hemmelig operasjon. Uten henne hadde nemlig ikke invasjonen av Normandie vært mulig.

Trent for å drepe

Trent til å spionere og utføre snikmord av den britiske etterretningstjenesten, skal Louise legge ut på et oppdrag som er kritisk for den andre verdenskrigen. I ly av nattens mørke lander hun med fallskjerm i det okkuperte Frankrike. Hennes oppdrag er å infiltrere Gestapo og likvidere mannen som står i veien for andre verdenskrigs mest hemmelige og avgjørende operasjon, D-dagen.

Når man hører tittelen "Female Agents", så vil nok de fleste straks begynne å tenke i baner av "Charlies Angels", men sannheten er at denne filmen er noe helt annet en det. Bak tittelen skjuler det seg nemlig en gripende og realistisk historie - fylt av forræderi, blod, tortur og ikke minst heltemot.

Rå og ærlig

Ja, for selv om denne filmen er actionfylt, så er det ikke bare skyting og eksplosjoner. Den legger nemlig ikke skjul på hva som skjer med dem som havner i klørne til Gestapo. Når det hemmelige statspolitiet vil vite noe, så vil det virkelig vite det og er ikke redde for å ta i bruk metoder som kan få magen til å vri seg. Når det gjelder forræderi og psyken til en krigsfange utsatt for tortur, så har denne filmen virkelig gått grundig til verks.

Du vil ikke befinne deg i hendene til Gestapo.

Karakterene i filmen er realistiske og troverdige. Filmen klarer å fange hva de faktisk gikk gjennom under oppdraget, både fysisk og psykisk, og hva de måtte ofre. Den viser klart og tydelig de vanskelige valgene som de til tider sto ovenfor og hvordan de taklet dem.

Ekstramateriale

Selv om denne filmen er basert på en sann historie er det ikke noe ekstramateriale å oppdrive. Om du etter filmen skulle finne historien interessant og kanskje vil vite mer, så må du nok over på internett for å finne ut mer. Her får du nemlig ikke vite noe som helst utover hva filmen forteller.

Konklusjon

"Female Agents" forteller en tankevekkende og gripende historie - fylt av forræderi, blod, tortur og ikke minst heltemot - samtidig som den viser oss hvordan det hele påvirker personene. Den går i dybden av hvordan de påvirker dem å ta vanskelige avgjørelser og hvordan det er å bli torturert. Med troverdige karakterer og et flott stykke skuespill, så er dette, tross i fraværende ekstramateriale, en film som hører hjemme i hyllen.

annonse