Tek.no

Test

The Hives - The Black and White Album

The Hives er stilsikre og energiske som alltid.
Kaspar Fuglesang
29 Okt 2007 13:00

Svenske The Hives har opparbeidet seg et rykte som et fantastisk liveband, noe som ikke er helt ufortjent. Et band med mer energi i låtene sine skal man lete en god stund etter, og deres karakteristiske image hjelper også. Den stolte svenske tradisjonen med band i like dresser føres videre og moderniseres med The Hives.

”The Black and White Album” er et energisk rockealbum, som man ville forvente fra The Hives, men denne gangen er det også lagt mye arbeid i melodiene. Melodiene er gode og de spilles med en energi som få får til å holde gjennom et helt album. Albumet får en virkelig pangstart med låta ”Tick Tick Boom”, som alle Hives-fans vil headbange gjenkjennende til.

Solid, men lekende produksjon

The Hives har tydeligvis lekt seg litt i studio med å finne noen måter å gjøre rockelydbildet mer spennende uten å dra inn for mange rare lyder og synther. Hovedvekten av låtene har et ganske rett frem musikalsk uttrykk med hovedvekt på gitarer. Likevel har gutta en del forsøk på å gjøre noe som ikke er helt forventet, i så måte stiller den merkelige el-orgel instrumental-låta ”A Stroll Through Hive Manor Corridors” i en klasse for seg.

The Hives leker seg med nye triks, uten at det ødelegger driven i musikken.

På ”Giddy Up” har de brukt mye effekter på gitarene og skrudd volumet på dem ned, og trommis Chris Dangerous er tydeligvis byttet ut med en trommemaskin som styrer hele låta. ”Puppet on a string” er en litt merkelig pianodrevet låt hvor lydbildet nesten bringer frem klisjeen om et spøkelsessirkus. Ofte lager de noen stilbrudd inne i låtene med helt rolige bridger, noe som kan virke litt irriterende når man er inne i drivet i melodien, men likevel fungerer det på en rar måte.

Pharell Williams vil tydeligvis jobbe videre med pop-rock og har produsert to låter for The Hives, ”Well all right” og ”T.h.e.H.i.v.e.s”. ”Well All Right” er en energisk og fartsfylt låt med høy ”yeah og wohoo”-faktor, mens ”T.h.e.H.i.v.e.s” har en funky basslinje og kan nesten minne om noe Pharell laget med NERD. Det som skiller ”The Black & White Album” fra andre lignende album er hvordan The Hives og produsentene har greid å flette inn elektroniske elementer inn i rocken for å gjøre lydbildet mer nyansert og spennende. Det har de greid på en god måte, uten å ta bort råheten og energien. Nå får musikken heller flere klanger og harmoniserer mer.

Konklusjon

Liker du The Hives så vil du nok bli veldig glad i dette albumet. Svenskene kommer seg mer enn helskinnet gjennom et album med litt eksperimentering. ”The Black and White Album” er en oppvisning i energisk rock, samtidig som det er veldig melodisk. The Hives og produsentene skal ha all ære for at de får til energiske rockelåter med et lydbilde som er litt utenom det forventede, og at de ikke faller såpass langt ned i eksperimenteringsfella et de ikke klare å komme seg opp igjen. Et fengende og energisk album!

annonse

Les også