Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestLogitech MX Anywhere 3

MX Anywhere 3 er prototypen på en trådløs mus

Den er enkel og velfungerende, men litt dyr.

MX Anywhere 3 er en kompakt mus, som er ergonomisk i bruk enten du har store eller små hender - den er dermed mer allsidig enn de store musene i Master-serien som du skal ha ganske store lanker for å traktere.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Like mye som merkenavnet Thermos sier varmeflaske, sier Logitech mus og tastatur. Den sveitsiske dingseprodusenten har øyeblikkelig holdt på i 40 år, og MX Anywhere-serien er «toppmodellene» av trådløse mus for deg med små hender, eller som har behov for å flytte mye på deg. MX Anywhere 3 kom på markedet i fjor høst, og har funksjoner som er svært like de du finner i toppmodellen, MX Master 3.

MX Master og MX Anywhere er i praksis kontor- og reiseversjonene av omtrent det samme konseptet; en trådløs arbeidsmus med alt av funksjoner. Du kan spille med den også, men til det formålet finnes det bedre - først og fremst raskere - utstyr fra Logitech såvel som andre produsenter. MX-serien er aller mest for nettsurfing, regneark og alt det man gjerne omtaler som arbeid. Det betyr først og fremst at den har litt andre egenskaper enn en spillmus.

For deg som kjenner MX-serien overrasker det kanskje ikke at Anywhere 3 ikke er dramatisk annerledes enn Anywhere 2 fra 2015. Men den har likevel blitt bedre der det teller mest.

9
Imponerende

Fordeler

 • +
  Virker på alle underlag
 • +
  Automatisk "evighetsskroll"
 • +
  USB-C-lading
 • +
  Lang batteritid
 • +
  Enkelt bytte mellom tre enheter
 • +
  Unifying eller Bluetooth
 • +
  Ergonomisk for små og store hender
 • +
  Stabil og langtrekkende forbindelse

Ting å tenke på

 • I minste laget for enkelte
 • Ganske traust design
 • Ikke rask nok for gaming

Praktiske egenskaper

Logitech MX Anywhere 3 har i motsetning til sin forgjenger fått USB-C-tilkobling, slik at det er lett å lade musen. Ladekabel kan virke som en liten og pirkete greie; man har jo bare kabelen liggende der? Men når du må lade så sjelden som du må med MX Anywhere 3, det går gjerne et par måneder mellom hver gang, blir det gjerne til at kabelen ryddes vekk mellom ladinger. Og man glemmer fort å ta den med på tur. Da er det irriterende hvis musen bruker en annen standard enn alt det andre utstyret du har med deg, eller den ladekabelen du har enkel tilgang på.

MX-musene har et annet triks som strengt tatt ikke er nytt - men det er svært praktisk. Du kan lett bytte mellom ulike tilkoblede dingser. En knapp under musen veksler mellom tre forskjellige tilkoblinger der én av dem er Unifying-mottakeren som følger med musa - en bitteliten USB-plugg som knapt tar opp plass når du plugger den i datamaskinen. Du kan også sette opp musa med Bluetooth og veksle mellom et par ulike enheter ved siden av Unifying-tilkoblinga.

Skulle du miste Unifying-pluggen er det også så enkelt som at du kan kjøpe en ny for relativt få penger. Praktisk og lettvint.

Det obligatoriske profilbildet. Foruten knappene på venstresiden er musen symmetrisk, og bør kunne brukes noenlunde fornuftig også av venstrehendte. Det finnes imidlertid ingen utgave laget for venstrehendte, med knapper på høyresiden.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Virker på alle underlag

I motsetning til en spillmus er ikke alt fokus på millimeterpresisjon her. Men det er på en god måte. MX-musene er i stedet orientert mot å virke på alle underlag - også glass.

Uten ekstrempresis sensor eller krav om lynrask respons, er de mindre «nervøse» på ulike underlag enn spillmus ofte er. Det skjer ikke at musepekeren danser rundt på skjermen hvis du bruker MX Anywhere 3 på en duk eller på et litt støvete underlag, for eksempel - en situasjon en portabel mus må kunne takle, men som den raskere spillmusen min liker heller dårlig.

På glassbordet i stua holder også musen lovnadene, og fungerer helt uten provisorisk musmatte.

Forgjengeren: MX Anywhere 2S er en nesten like god mus, men den har et mindre allsidig skrollehjul og den lades med Micro-USB.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Har fått evighetsskroll

En egenskap jeg savner litt fra MX Master-musene mine er sidelengs skroll. Det er kanskje den viktigste egenskapen fra de store kontormusene som mangler i Anywhere 3. Utover det er det først og fremst den ekstra knappen under «tommelhylla» som du hviler hånden på som ikke er her - her er det jo ingen slik hylle i utgangspunktet.

Det som derimot er nytt er den automatiske evighetsskrollen hvis du tar i litt hardt på musehjulet. Da løser den magnetiske bremsen ut, og hjulet kan trille deg langt ned gjennom nettsiden du ser på, uten at du må gjøre det klikk for klikk. Greit hvis du skal kjapt til bunns i noe.

Hvis du vil kan du aktivere og deaktivere magnetbremsen permanent med en knapp rett over hjulet.

Det er stor størrelsesforskjell på MX Anywhere 3 og MX Master 3.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Mange funksjoner i Logitech Options

Gjennom programvare kan musen brukes på for eksempel to PC-er samtidig. Forutsetningen er at du installerer Logitech Options på begge maskinene, og kobler maskinene til samme nettverk. Da kan musen bytte sømløst mellom PC-skjermene. Dette har fungert siden forrige generasjon MX-mus, og er et kjekt tillegg for deg som jobber på to PC-er samtidig.

Undertegnede synes kanskje det virker som en litt mer uvanlig problemstilling enn å jobbe på flere skjermer samtidig, og savner langt oftere at for eksempel apper eller dialogbokser dukker opp på den skjermen der muspekeren er, fremfor på den skjermen der borte, eller den som er skrudd av.

Utover det kan du også sette opp egne makroer for ulike apper, så som Word og Photoshop med MX Anywhere 3. Det har jeg ikke valgt å gjøre med denne musen, og heller ikke for lange perioder med noen av de tidligere MX Anywhere-variantene jeg har brukt. Med bare to ekstra knapper er det for få knapper på musen til at det egentlig er praktisk - frem- og tilbakeknapp på siden av musen er som regel utmerket til standardfunksjonen de er utstyrt med. Unntaket er selvfølgelig i apper der frem og tilbake ikke gir noen mening, i motsetning til i for eksempel nettlesere eller mappevisningen i Windows.

Under er MX Master 3 og Anywhere 3 ganske like - systemet som veksler mellom ulike tilkoblede dingser er helt likt på de to musene.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

En mus til alt

MX Anywhere 3 er «prototypen» på en trådløs mus som er god på det meste. Til en knapp tusenlapp er den dyr, men så har den egentlig ikke dårlige sider heller. Du får nesten all funksjonaliteten fra en mye større mus, i en som er håndterlig for små hender og for reising. Den er heller ikke høyrehåndsspesifikk, slik mange ergonomiske mus er, men funker like godt i «høyra» som i «venstra».

For meg som har store pailabber er egentlig MX Master-serien optimal for stasjonær bruk, men ergonomien i Anywhere 3 gjør at der Master-musene fyller hele håndflaten min, legger Anywhere 3 seg primært under fingrene, med hånden for det meste tom. Det føles også hånd i hanske på sitt vis, og jeg opplever ikke at det mangler noe på ergonomien selv om man skulle tro at mine hender ble for store. Slik er det imidlertid også for Anywhere 2, som jeg har lang erfaring med fra før.

De viktigste egenskapene er ergonomien og de praktiske løsningene, med flere samtidige tilkoblinger og lang batteritid med USB-C-lading som står høyt i kurs her. For en gamer blir neppe dette raskt nok til de mest intense spillene, men til solospill og mindre klikkintensiv strategi, for eksempel kan MX Anywhere 3 også fungere greit.

Den er, som nevnt, god på det meste.

9
Imponerende

Fordeler

 • +
  Virker på alle underlag
 • +
  Automatisk "evighetsskroll"
 • +
  USB-C-lading
 • +
  Lang batteritid
 • +
  Enkelt bytte mellom tre enheter
 • +
  Unifying eller Bluetooth
 • +
  Ergonomisk for små og store hender
 • +
  Stabil og langtrekkende forbindelse

Ting å tenke på

 • I minste laget for enkelte
 • Ganske traust design
 • Ikke rask nok for gaming
Logitech MX Anywhere 2S
Spar penger med forgjengeren

Logitech MX Anywhere 2S

fra 497:-

I skrivende stund kan du nesten spare halve prisen på å velge MX Anywhere 2S i stedet for siste utgave. Du mister først og fremst det automatiske magnetiske skrollehjulet, og du går fra USB-C til Micro-USB for ladingen. Da 2S kom på markedet kostet den det samme som dagens MX Anywhere 3 - det er med andre ord en ergonomisk og praktisk luksusmus dette også. Formmessig er den nesten lik, selv om designen ser litt annerledes ut. Du kan fortsatt velge mellom tre ulike tilkoblinger med en knapp under musa, og frem- og tilbakeknapp er å finne på siden av musa. For mange er prisforskjellen fra 1000 til 600 kroner forskjellen på altfor dyrt, og akseptabelt - og når luksusfølelsen fortsatt er så høy på forgjengeren gjør det valget vanskelig.

Logitech MX Master 3
Flere funksjoner, samme pris

Logitech MX Master 3

fra 979:-

MX Master 3 er storebroren til MX Anywhere 3. Her får du sidelengs skrollehjul, og du får en ekstra tommelknapp som ikke er på Anywhere 3. I tillegg er designen noe bedre tilpasset deg som er høyrehendt og har store hender. Den er også for deg som er høyrehendt - i motsetning for en del andre av Logitechs ergonomiske mus, er ikke MX Master 3 tilgjengelig for venstrehendte. Men har du for små hender er det rett og slett ikke sikkert MX Master 3 er for deg uansett hvilken lanke du bruker - i så fall er MX Anywhere 3 løsningen. Jevngode mus, men Master 3 med litt attåt, altså.

SteelSeries Rival 3
En enkel og god spillmus?

SteelSeries Rival 3

fra 348:-

Spillmus trenger ikke å koste mange penger. Et eksempel på det er Steelseries Rival 3. Fra rundt 400 kroner får du en presis og rask mus, med en design som ikke vekker for mye oppsikt hvis du også jobber med datamaskinen. Musen er kablet, så den ikke går tom for strøm når det virkelig ikke passer. Den er i grunnen også kun en representant for et helt univers av mus, der Logitech er langt mindre dominerende, og der merker som Razer og Cooler Master er vel så aktuelle. Du får spillmus både med og uten "hale", men de kablede gir noe kvassere reaksjonstid, og går aldri tomme for strøm. Skal du ha gode spesifikasjoner på hastighet og sensor koster gjerne de trådløse mer, og sensorene har en tendens til å være litt "nervøse" på vanskelig underlag, som glass eller duker - en god musematte er en forutsetning for mange spillmus.

annonse