På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.
Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».
Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.
I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.
Det nye Polar-båndet gjør akkurat det vi forventet, men ikke noe særlig mer
Solid, men traust.
Innhold
Polar var blant de første som lanserte et aktivitetsarmbånd med en ordentlig form for skjerm, slik at båndet også kunne brukes som klokke. Dermed kunne du også se dagens innsamlede data uten å måtte åpne appen på mobilen.
Siden har de stort sett fokusert på de mer avanserte treningsproduktene – pulsklokker, alt-i-ett-produkter og liknende, mens Loop har sakket akterut sammenliknet med konkurrenter som har fått stadig flere funksjoner.
Nå er oppfølgeren på plass, men utad er det helt umulig å se at det dreier seg om et nytt produkt. Designet er nemlig nøyaktig det samme, helt ned til den proprietære ladekabelen forgjengeren brukte. Det er riktignok ikke nødvendigvis et minus: Loop er rimelig stilig, og glir greit inn i de fleste stiler. Om du vil ha noe annet enn den rimelig maskuline svarte fargen kan den også fås i hvit og rosa.
Tilpasses akkurat til deg
Når du først åpner Loop-pakken, finner du et bånd som sannsynligvis er i største laget for armen din. For å tilpasse det må du hekte av festemekanismen, måle håndleddet ditt med det medfølgende målebåndet og klippe av det antall «gummiledd» du behøver.
Fordelen er selvfølgelig at du får et spesialtilpasset bånd som passer akkurat deg, men om du er av typen som fyker opp og ned i vekt kan det jo by på et problem at leddene er tapt når de er klippet av.
Etter tilpassingen kobler du Loop til PC-en og blir bedt om å laste ned Polars FlowSync-programvare. Det fremstår som litt lite brukervennlig å ikke kunne sette opp produktet direkte fra mobil-appen, men prosessen er i det minste ganske enkel.
Selve tracker-funksjonaliteten er stort sett den samme som tidligere. Loop 2 registrerer skritt, kalorier og søvn, og kan også brukes som en enkel pulsklokke om du har eller kjøper et H7-pulsbelte fra Polar. Tilkoblingen er så enkel som å holde båndet nært beltet og trykke på knappen.
Fem intensitetsnivåer
Aktivitetsregistreringen er delt opp i fem nivåer – Hvile, sitte, lav, middels og høy.
Hvis du befinner deg 55 minutter i de to nederste får du et vibrerende varsel på armen, og om du da ikke beveger på deg i løpet av fem minutter får du en pekefinger i form av et såkalt «inaktivitetsstempel» - det motsatte av en stjerne i margen.
Når du setter opp båndet blir du for øvrig spurt om ditt daglige aktivitetsnivå, og målene dine settes deretter. For hver dag du når målet (som for meg, som valgte aktivitetsnivå 1 av 3, i utgangspunktet var satt ganske lavt), blir målet for neste dag satt høyere. Om du er vant til Fitbit eller Jawbone oppleves det nok som litt irriterende ikke å kunne sette målene selv, men du får samtidig veldig konkrete indikasjoner på hva du må gjøre for å nå dagens mål.
For å nå målet mitt må jeg for eksempel befinne meg i lav intensitetssone (stående arbeid, husarbeid, etc) i over 7 timer, middels sone (gåing, «andre moderate aktiviteter») i drøye 2 timer eller i høy sone (løping, annen sport) i én time.
Et pluss med denne modellen er at det ikke bare er stegbasert aktivitet som kan brukes til å oppfylle aktivitetsmålet, men også trening med pulsmåler i ulike varianter, for eksempel ergometersykling. Loop kan også brukes til svømming, ettersom den er vanntett.
Søvnregistreringen er på sin side rimelig enkel. Du får vite hvor lenge du totalt sov, og hvor stor andel av denne søvnen som var henholdsvis «avslappende» og «urolig». Om du vil vite de konkrete tidspunktene for innsovning og oppvåkning må du konsultere tidshjulet i toppen av appen.
Noe vi liker med Polars variant av søvnregistreringen, er dog at den er helt automatisk – du trenger ikke aktivere noen søvnmodus eller liknende.
Smarte varsler
Ellers er det ikke veldig mye nytt å melde. Loop 2 har fått støtte for «smarte varsler» fra telefonen din, altså at båndet vibrerer og viser varsel når du får en samtale, en melding eller har en kalenderpåminning. Vi kunne kanskje ønsket at det fantes mulighet for å få alle pushvarsler på båndet, slik for eksempel Garmins Vivosmart har, men det er likevel en praktisk nyhet.
Vibrasjonsmotoren gjør også at du kan få båndet til å vekke deg om morgenen, en funksjon vi savnet på forgjengeren. Batterilevetiden er også økt noe fra den første versjonen, og Polar oppgir opptil åtte dager på én lading. Vi har opplevd rundt en uke, men det er riktignok med ganske begrenset bruk.
Loop 2 gjør nemlig veldig lite av seg. Med unntak av noen få bevegelsespåminnelser i løpet av dagen hører du omtrent ikke fra den i det hele tatt. Det kan være behagelig om du selv er flink til å følge opp, men om du er som meg og trenger en dytt i rumpa for å komme deg ut av sofaen er Loop rett og slett litt for anonym.
Pen app, hendig onlineportal
Appen har også gjennomgått få endringer fra sist. Den er fortsatt pent designet og enkel å navigere i, selv om vi ved ett tilfelle opplevde at den mistet kontakten med båndet og vi måtte registrere det på nytt.
Appen er for øvrig den samme som brukes også med de andre treningsproduktene fra Polar.
Om du vil ha en litt mer oversiktlig oversikt kan du også åpne nettportalen Polar Flow, som gir deg alt appen gir og mer til.
Her kan du for eksempel se en egen fremgangsoversikt for treningsaktivitetene dine, som kan gi deg det store bildet enten fremgangen har vært liten eller stor.
Den er kanskje mer hendig om du bruker et mer avansert pulsmålingsprodukt, men har nok sin plass også om du sverger til Loop. Om du bruker MyFitnessPal eller Apples egen Helse-app kan du for øvrig fôre data fra Polars app inn i disse.
Konklusjon
Alt i alt er Loop 2 en ganske moderat oppgradering fra den første utgaven, og den gjør lite for å skille seg ut fra de stadig mer funksjonsrike konkurrentene.
Prisen på 1200 kroner plasserer Loop 2 i klasse med de beste trackerne på markedet, som Fitbit Charge/Charge HR, og der når den ikke helt opp.
Men om du vil ha en solid tracker som sitter godt og behagelig på armen, ikke plager deg unødvendig og kan brukes i svømmehallen er Loop 2 et godt valg. Om du allerede eier første generasjon ser vi likevel liten grunn til å oppgradere.
Alternativene
Nevnte Fitbit Charge og Charge HR er vel markedslederne i dag, og er også de mest helhetlige aktivitetstrackerne du får. De har en svært god app, bedre opplegg for å konkurrere med vennene dine og HR-varianten gir også kontinuerlig pulsmåling på håndleddet. Prisen er som nevnt også i samme landskap som Polar Loop 2.
Ellers er Garmin Vivosmart et godt alternativ, med full støtte for pushvarsler fra mobilen og ellers alt en moderne aktivitetstracker skal kunne.
Om du liker deg i Polar-landskapet er fortsatt førsteutgaven av Loop brukbar, og den koster halvparten av den nye. Du får dog ikke vibrasjonsmotor eller smartvarsler.
Polar Loop 2
Gjør det den skal, men tilfører ikke kategorien noe som helst.
Fordeler
- +Vanntett
- +God treningsdagbok
- +Automatisk registrering av søvn
- +Kan tilpasses perfekt til håndleddet ditt
Ting å tenke på
- —Litt knotete oppsett
- —Veldig anonym app