Til hovedinnhold

Samsung Wave 723

Samsung Wave 723 blir beskrevet av produsenten som en telefon som skal gi ubegrenset med muligheter. Dette er nok å sikte litt for mye mot stjernene. Til tross for deres eget operativsystem, Bada, er det mye som står igjen før man kan gi telefonen et slikt stempel.

Det er merkbart at dette er en av de rimeligere modellene til Samsung med dette operativsystemet. Vi har tidligere vært svært begeistret for modellene Wave og Wave II, men disse tilhører en helt annen klasse enn hva vi finner her.

Telefonen har en berøringsskjerm hvor det meste av navigering foregår, og dette er nok en telefon for de som ikke vil legge store summer penger i en mobiltelefon, men fortsatt få mye av den samme teknologien vi finner i dyrere modeller.

Har man brukt en nyere Samsung-telefon før vil man kjenne igjen menyene da Samsungs eget grensesnitt Touch Wiz også er på plass her.

Som operativsystem klarer Bada seg godt når det kommer til hastighet, men det ligger et stykke bak konkurrentene når det kommer til funksjoner og muligheter. Da tenker vi spesielt på nedlastbare applikasjoner, hvor utvalget er heller labert.

Batteri å bli glad i

Wave 723 har en batterilevetid som gjør imponerer oss. Vi kan fint gå nesten en uke uten å måtte lade telefonen med normalt bruk. Dette er ikke ekstremt, men for en smarttelefon med alle de funksjonene telefonen har er det godt over gjennomsnittet.

Skjermen er så stor at det går fint å bruke den til både meldingsskriving og nettsurfing, men skjermkvaliteten er så som så. Vi opplevde at den ikke tåler like mye som dyrere modeller som bruker en mer slitesterk overflate. Skjermoppløsningen er heller ikke spesielt høy, og dette merkes spesielt ved nettsurfing hvor titler og tekster kan gå litt i ett.

Skjermen er overraskende presis i bruk, men mange av tastene på skjermen kan bli litt små til tider. Selve telefonen virker solid, og metalldekselet på baksiden er med på å styrke dette inntrykket. De få fysiske knappene fungerer også bra, og alt i alt går den praktiske bruken av telefonen uten noen store problemer.

Ikke optimale menyer

Menyoppsettet er veldig enkelt og lett å forstå seg på. Det vi ofte opplevde var at det var svært mange sprettoppvinduer som skal spørre oss om vi vil koble oss til diverse ting. Dette blir ganske plagsomt i lengden. Hvis man vil unngå dette må man ha på dataroaming og datatrafikk til en hver tid, noe som kan bli kostbart.

Når det gjelder nettleseren er vi ikke veldig imponerte her heller. Den fungerer greit, men den tilpasser ikke nettsidene til telefonens skjerm, i tillegg til at den lave skjermoppløsningen gjør at en del elementer kan bli uklare. Et pluss er at vi finger tofinger-zoom her, så det hjelper litt på opplevelsen.

Godt kamera for prisen

Med tanke på prisen er det ikke mange telefoner som kan skilte med et så godt kamera som vi finner i Samsung Wave 723. Bildene blir generelt sett bra, og den dedikerte kameratasten gjør at man kan forhåndsfokusere.

Musikkspilleren i telefonen er av den enkle typen, men den holder mål på de fleste punkter. De vanligste mulighetene er på plass, men rest estetisk er den ikke i nærheten av de dyrere telefonene. Lyden er midt på treet, men egne hodetelefoner er å anbefale. Det å spille musikk via telefonhøytaleren gir ingen god opplevelse da det høres ut som høyttaleren skal sprenges ved høyt lydnivå.

GPS er også på plass i telefonen og gjør det enkelt å finne veien både til fots og ved bilbruk. En variant av Route66 er på plass for å få deg trygt fram, noe fungerer bra.

Alternativene

Vi ser stad flere billige smarttelefoner som inntar markedet, og Wave 723 når ikke helt opp. Den er litt bedre enn sin lillebror Wave 575, men den har et stykke igjen for å kunne måle seg med de beste Android-telefonene. Det er blitt ganske mye bra på markedet for rundt 12-1300 kroner og Wave 723 når ikke helt opp.

LGs P500 Optimus One ble vi svært glad i og den gir betraktelig flere muligheter, og da tenker vi spesielt på hva man kan laste ned av applikasjoner. ZTE Blade er også en telefon som gav veldig mye for pengene og man får også større skjerm.

Ingen av telefonen kan måle seg med Wave 723 på kamerafronten, men man får et bedre og mer lettfattelig menysystem, samtidig som mulighetene er flere og begge de overnevnte telefonene scorer jevnt over bedre på de fleste punkter.

Lurer du på noe?
Les hele testen av Samsung Wave 723 på Amobil.no.

annonse