Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestMio Spirit 687

Rimelig GPS med stor skjerm

Klarer belgiske Mio å hamle opp med TomTom?

Mio Spirit 687 er en GPS i det midtre prissjiktet, men med en skjermstørrelse større enn de fleste GPS-er.

I tillegg er den funksjonsrik, og stiller med både trafikkmeldinger (TMC) og håndfrifunksjon. På toppen av det hele finner du IQ Routes-funksjonen vi kjenner fra TomTom, som gjør at GPS-en finner de rutene som faktisk er raskest ut ifra målinger gjort på forskjellige tider av døgnet.

De største hakene er at GPS-en er litt treig og at skjermen kunne ha vært bedre.

Fem tommer gir god oversikt

Dersom du vil ha en fem tommer skjerm er TomTom Via 125 en viktig konkurrent til omtrent samme pris som Spirit 687. I TomToms budsjettmodell er ingen av Live-funksjonene fra TomTom med, den har ikke TMC rett ut av esken, den mangler Google-søket og lokale søk og den kan ikke brukes som håndfri. Men den har en knallgod skjerm.

Vi er egentlig ikke i tvil om at vi ville valgt Spirit 687 foran Via 125 til tross for litt dårligere skjerm, litt mer plastfølelse og litt dårligere høyttaler.

Hvis du skal ha en fem tommers skjerm, er Spirit 687 det beste alternativet blant de GPS-ene vi har testet.

Om du klarer deg med mindre skjerm...

TomTom GO Live 820 Top Gear Edition koster imidlertid bare fra rundt 1400 kroner, og her får du de gode Live-funksjonene fra TomTom som viser deg akkurat hvor det er kø og kan vise deg veien rundt. Vi snakker om en GPS som alltid er på internett, og med det er GPS-en mer oppdatert enn de fleste. Mios eneste store fordel i forhold til denne er skjermstørrelsen, men til gjengjeld er skjermen også blassere i Spirit 687.

GO Live 1000 fra TomTom ligger noen hundrelapper høyere i pris, men har en enda bedre skjerm og er mer praktisk å ta inn og ut av bilen. Også her er skjermstørrelsen Mios største mottrekk.

TomTom har en langt større brukergruppe enn Mio, så du kan regne med å blant annet få mer oppdaterte kart gjennom MapShare-funksjonen hos TomTom og oppdatert fotoboksvarsling.

Vi synes både TomTom GO Live 820 Top Gear edition og GO Live 1000 er bedre alternativer enn Spirit 687 til tross for nedgangen i skjermstørrelse.

Les flere GPS-tester.

Vil du vite mer?
Les hele testen av Mio Spirit 687 på Amobil.no »

Les også
TomTom Start 25: Koster mer enn den smaker
Les også
TomTom GO Live 1005: Denne GPS-en er kongen av trafikken
Les også
Garmin Nüvi 30: Denne GPS-en koster bare 600 kroner
Les også
Garmin Nüvi 3590: Perfekt GPS for deg som skal både kjøre og gå
Les også
TomTom GO Live Top Gear edition: Jeremy viser deg veien forbi køene
Les også
Apps for navigasjon i skog og mark: Den beste GPS-appen for tur, jakt og sportsfiske
Les også
Med denne kart-appen finner du frem på fjellet
Les også
Her er de beste bilappene
Les også
Snart kan du twitre fra GPS-en
Les også
Nå kan sola slå ut GPS-en din
Les også
Slik fungerer GPS
annonse