Tek.no

Test KeySonic KSK-8021 U

Som snytt ut av nesa til Apple

KeySonics tastatur minner sterkt om Apples tastaturer, men hvordan er det i bruk?

Rolf B. Wegner, Hardware.no
Rolf B Wegner
24 Aug 2012 21:00

Innledning

Mekaniske tastaturer er liksom den store greia på tastaturfronten for tiden. Alle produsentene med litt respekt for seg selv har minst en modell å tilby, og noen har det i bøtter og spann. Heldigvis kommer det også andre ting på markedet. Det er ikke alle som foretrekker mekaniske tastaturer, og du kan raskt bli mislikt i åpne kontorlandskap om du hamrer løs på et mekanisk tastatur.

En av de andre modellene som har kommet er KeySonic KSK-8021 U. Dette er et tastatur som minner særdeles mye om Apples standardtastatur, selv om det er beregnet til bruk på Windows-maskiner. Siden vi har meget god erfaring med det originale fra Apple, så måtte vi nesten ta en titt på KSK-8021 U også.

Strøken design

Det første som slår mot deg når du setter deg for en liten økt med EDB-maskinen er den strålende designen. Vi er ikke i tvil om hvor KeySonic har hentet den fra, dette oser Apple lang vei. Nå er ikke det nødvendigvis helt feil, for Apples design er nok særdeles gjennomtenkt, og jeg innrømmer gjerne at jeg liker designen.

Når noe er kraftig inspirert av Apple, så er det naturlignok både hvit plast og aluminium. Men som vi skal se har KeySonic tatt både en og to snarveier for å komme frem til det ferdige produktet.

Konseptet går helt enkelt ut på at man har en perforert aluminumsplate, der tastene stikker igjennom, et såkalt island-tastatur. På undersiden av denne platen finner vi så resten av tastaturet. Her er første forskjell som vi legger godt merke til. Mens Apple-tastaturer har en relativt tykk plate, har KeySonic brukt noe som er vesentlig tynnere.

Selv om designen isolert sett er lekker så lager den litt krøll. Det er nemlig svært lite annet datautstyr med samme design, dermed blir det lett til at tastaturet skiller seg litt ut. Men, de som synes dette virker spennende har kanskje allerede en hvit mus og en sølvfarget skjerm.

Svært tynt

KSK-8021 U er tynt, svært tynt. Om du husker Logitech Ultra X, så fremstår det tastaturet som en strandet hval i forhold. Og det sier en del.

Tastaturet har ingen muligheter for å heves i bakkant, dermed er du rimelig fastlåst med tanke på vinkel på tastene.

Les også