Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestRazer Leviathan 5.1

Kompakt løsning med mye lyd

Vi leker oss med en rimelig lydløsning fra Razer.

Design, oppkobling, konstruksjon

I forbindelse med flatskjermenes inntog i de tusen hjem ble et nytt marked dannet. Lyden på disse flate og relativt tynne greiene var sjelden helt på høyden, og i en skikkelig ren og enkel designerstue var det ikke plass til digre høyttalere. Løsningen ble lydplanker, i ulike formater.

Nå er det lenge siden lydplanker var det heteste på markedet, men de er her fremdeles og det er stadig nye modeller og aktører som melder sin ankomst.

Razer er fra før kjent for både legendariske datamuser, gode tastaturer og ymse hodesett, og nå kaster de seg jammen på lydplankebølgen med Leviathan 5.1.

Som navnet indikerer får du her hele seks lydkanaler. De fem første kommer via en egen lydplanke, mens den siste kommer fra en basskasse. I motsetning til lydplanker flest er dette settet ment for spillerne, og da enten i forbindelse med en konsoll i stuen, eller under PC-skjermen på hobbyrommet.

Møt Razer Leviathan, som gjerne vil være midtpunktet i underholdningen din fremover. Foto: Rolf B. Wegner, Tek.no
Påknappen, med en serie menyknapper i bakkant. Foto: Rolf B. Wegner, Tek.no

Enkel design, men utvilsomt Razer

Leviathan gjør ikke så mye ut av seg på skrivebordet. Selve planken er relativt liten og ganske kort. Den er laget i svart plast, med en perforert elementbeskyttelse i forkant. Midt på elementbeskyttelsen er det plassert en diger Razer-logo.

Lydplanken kan du henge rett på veggen om du ønsker, eller du kan sette den på et bord eller en hylle. Det følger med to ulike fotsett, der det ene høyner plankens plassering over bordet, mens det andre så vidt løfter planken over bordplaten.

Basskassen. Foto: Rolf B. Wegner, Tek.no

Midt på planken, noe nedsenket i feltet med perforeringer, finner vi påknappen. Dette er stort sett det du trenger i hverdagen, andre tilkoblinger er på baksiden av planken. Bak denne, på toppen av planken, finner vi syv knapper til.

Disse går på valg av inngang, ulike Dolby-profiler, volumkontroll, equalizer og mute. Disse knappene er særdeles små og ganske harde. De er med andre ord ikke veldig behagelige i bruk, men det fungerer.

Enkel å koble opp

Razer har, som vanlig, gjort et stort nummer ut av innpakningen. Her er det pene pyntebånd, intrikate pappløsninger og glinsende plast over en lav sko. Det ser pent ut, men gjør det litt mer slitsomt å pakke ut alt sammen. Vel ute er det heldigvis enkelt å sette opp.

Lydplanken plasserer du foran deg der du vil ha den. Det første den trenger er en strømtilkobling, så går det én kabel ned til basskassen. Dette er det du må ha, for selve lyden den skal spille av kan sendes over NFC eller Bluetooth. Foretrekker du kabel har den både optisk digitalinngang og analog minijack.

Basskassen har to kabler, som begge sitter fast fra fabrikken. Den ene går opp til lydplanken, og den andre går rett til stikkontakten.

Baksiden av lydplanken, med to ulike føtter montert. Foto: Rolf B. Wegner, Tek.no
Basselementet og bassrefleksporten. Foto: Rolf B. Wegner, Tek.no

Enkel oppbygning

Razer hinter om at du skal få 5.1-lyd fra Leviathan, men det stemmer ikke helt. Basskanalen er i for seg grei, men de fem diskant- og mellomtonekanalene er strengt tatt virtuelle og oppdelingen gjøres av programvare fra Dolby. Rent fysisk har du snarere et 2.1-sett.

Diskanten blir ivaretatt av to elementer på 3/4-tomme, mens mellomtonen besørges av to elementer på 2,5 tommer.

Basselementet er ikke av den digre sorten, med sine 5,25 tommer. Dette er samme størrelsen som litt mindre høyttalere bruker som mellomtone- og basselement.

Razer Leviathan
7
Bra

Razer Leviathan

Fordeler

 • Krysse av
  Veldig mye lyd for pengene
 • Krysse av
  Skyhøy morofaktor i spill
 • Krysse av
  Tilfører normale TV-er et mye bedre lydbilde
 • Krysse av
  Mange bruksmuligheter
 • Krysse av
  Lett å plassere

Ting å tenke på

 • Bytt
  Manglende oppløsthet
 • Bytt
  Ikke spesielt god mellomtone
 • Bytt
  Litt korte ledninger
 • Bytt
  Diskanten kan virke litt vissen
 • Bytt
  Dynamikken følger ikke alltid med
annonse
Razer LeviathanI samarbeid med vår kommersielle partnerPrisjakt.no
ETA 2022-06-07
På lager