Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Test

Logitech UltraX


Klikk for større bilde

Logitech UltraX kommer i en utrolig kjedelig brun eske. "Works with Windows XP" står det på utsiden. Det får vi virkelig håpe. Innholdet av esken er derimot svært mye mer spennende. Når sant skal sies inneholder heller ikke esken mer enn selve tastaturet.

Tastaturet leveres bare som OEM-versjon, så det er kanskje ikke så rart at innpakningen ikke er mer spennende enn som så. Derimot stusser vi litt over at Logitech ikke gjør et større nummer ut av dette tastaturet. Responsen på dette tastaturet ser nemlig ut til å være god, blant annet på vårt eget forum, og ikke minst når det gjelder produkterfaringene i prisguiden.

Rent designmessig føler vi at Logitech har truffet meget godt. Dette er et griselekkert tastatur. Det er helt annerledes enn noe annet vi kan huske å ha sett. Tastaturet har et strengt og rent design, uten alt for mange ekstraknapper.


I bruk
UltraX er et utrolig lavt tastatur. I tillegg ligger tastene svært lavt. I det hele tatt får man nesten på følelsen av at man skriver på en bærbar. Tastene er svært responsive, og det går ganske raskt unna når man skriver på dette tastaturet. Med responsive taster bruker man mindre energi på skrivingen og blir mindre sliten i fingrene.

Ganske så flatt tastatur
Klikk for større bilde

Det som ikke er så veldig bra med dette tasturet er tastestøyen. Den er ganske så tilstedeværende. Støyen er av akkurat samme typen som med bærbare, en slags "klikk-klakk"-lyd.


Klikk for større bilde

Dette med tastaturer er jo veldig personlig. Noen vil sikkert hate tastaturet på grunn av likheten med tastaturet på bærbare, mens andre sikkert vil elske det på samme grunnlag. En ting er sikkert, man trenger litt tilvenning. Men slik er det vel med de fleste tastaturer. Nå som vi har brukt det en stund fremstår en arbeidsdag med et annet tastatur som en nær-døden-opplevelse.

Mediataster
Noen av oss liker enkle tastaturer uten så mange ekstra taster, mens andre gjerne liker å ha like mange ekstra taster som det de har av konvensjonelle taster. Undertegnede er av den første typen - ekstrataster er bare i veien.


Klikk for større bilde

Mediataster på UltraX er det ikke så mye av - seks stykker totalt. I Windows XP ligger disse forhåndsprogrammert. Vi trengte ikke gjøre noe som helst for at de skulle fungere. De tre første knappene er til bruk på mediaspillere. De tre siste knappene henter opp henholdsvis favoritter, E-post og nettleser. Favorittknappen fungerer bare i Internet Explorer. De to siste knappene fungerer med det programmet som er satt opp som standard.


Konklusjon
Alt i alt må vi si oss veldig godt forøyd med dette tastaturet. Rent personlig har undertegnede brukt dette tastaturet både privat og i jobbsammenheng en stund.


Klikk for større bilde

Prismessig kommer UltraX også godt ut. I skrivende stund ligger det ikke så veldig langt over 200 kroner, og det er ikke mye mer enn de billigste tastaturene.

Designen liker vi også godt. Rent og lekkert uten så mye dill-dall.

Er du ute etter mange ekstrafunksjoner eller hater tastaturet på bærbare? Da er det bare å styre unna. I slike tilfeller vil du trolig sky dette tastaturet som pesten. Ellers er det bare å si: "Løp og kjøp!"

+ Lekkert design + Responsive taster + Flatt + Bra pris
- "Klikk-klakk"-lyder ved skriving
Les også
Logitech Cordless Desktop LX 501
Les også
Microsoft Digital Media Pro
Les også
Microsoft får fingeravtrykk-dilla
Les også
Nyheter fra Logitech
Les også
Nytt tastatur: FrogPad
Les også
Nytt Prodikeys-tastatur fra Creative
Les også
Høstslipp fra Logitech
annonse