TestBose SIE2i Sport Headphones

Treningsørepropper som sitter

Bose SIE2i har god lyd og er behagelige å bruke.

Oppsummert

Passer så godt som alle ører

Annerledes design

Ganske god lyd

Armbånd og forlengerkabel følger med

Demper ikke omgivelsene

Bassen kunne vært mer "solid"

Pris:

Fra rundt 1000 kroner

Det følger med en skjøtekabel, slik at du kan velge hvor lang ledning du vil ha.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

Vi har tidligere testet Boses MIE2i-ørepropper, som vi omtalte som "ørepropper for deg med vanskelige ører". Dette var ørepropper som er utformet på en slik måte at de sitter godt på plass i ørene selv om du har vanskelig for å få vanlige ørepropper til på sitte.

Bose SIE2i er sportsutgaven av disse øreproppene. I motsetning til mange andre treningsørepropper har ikke SIE2i noen bøyle over ørene eller andre løsninger for å holde dem på plass under aktivitet. Konstruksjonen er identisk med nevnte Bose-øreproppene vi har testet tidligere, det vil si at de har en liten silikoninnretning som holder proppene på plass i ørene. Det følger med tre ulike størrelser. I stedet for at øreproppene går helt inn i ørene er det en liten silikon-"trakt" som går inn i den ytterste delen av øret og leder lyden på rett vei.

Denne konstruksjonen gjør at øreproppene er behagelige å ha på seg under aktivitet.

Øreproppene skal være laget for å tåle fukt fra svette eller om det skulle komme en regnskur. Selve høyttalerelementene er dekket med et vannavstøtende stoff som holder fuktighet ute, samtidig som lyden slippes inn. Også kablene og knappene på kabelen er vanntett.

Øreproppene finnes i to versjoner; SIE2 og SIE2i. Forskjellen er at SIE2 er rene musikkørepropper beregnet på musikkspillere og andre mobiltelefoner enn iPhone, mens SIE2i har en innebygget mikrofon og knapper for å besvare telefonsamtaler eller navigere i musikken. Vi har testet SIE2i, i hovedsak på en iPhone 5 under trening – men også tilkoblet en MacBook Pro.

Armbåndet fra Rebook passer til alle iPhone-typer. Det er to hull til hodetelefon på toppen og ett i bunnen.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

Treningsarmbånd og forlengerkabel

Vårt testeksemplar kom i en pakke hvor det fulgte med en 53 cm forlengelseskabel. Dermed har du mulighet til å velge om du vil ha kort eller lang kabel, noe som kan være praktisk hvis du bruker øreproppene tilkoblet en PC eller i andre tilfeller hvor ikke musikkspilleren er veldig nærme.

Det fulgte også med et treningsarmbånd fra Rebook. Armbåndet skal passe alle iPhone-modeller, og selv om det var forholdsvis trangt gikk det greit å bruke det med iPhone 5. Men det er forutsatt at du ikke har beskyttelsesdeksel på telefonen. Også enkelte andre telefonmodeller vil passe i armbåndet, men neppe telefoner med spesielt stor skjerm. Armbåndet er gummiert på innsiden, men med huller til ledning er det ikke vanntett. Vi fikk litt dugg på skjermen etter en skikkelig svetteøkt innendørs på tredemølle. Dette gjelder imidlertid de fleste slike armbånd vi har sett.

På ledningen er det knapper for å justere lydvolum, pause og starte musikken. Hvis du trykker raskt to ganger på midtknappen skifter du til neste låt. Tre raske trykk går til forrige sang. Du kan også spole i musikken ved å trykke raskt to ganger og holde knappen inne på det andre trykket. Dette fungerer i den vanlige musikk-appen på iPhone, men ikke i for eksempel Wimp.

Knappene på SIE2i brukes til å betjene musikkavspillingen eller for å besvare telefonsamtaler.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

Praktisk bruk

På grunn av sprengkulde ble det meste av testingen av SIE2i foretatt innendørs på tredemølle, og vi brukte dem også under styrketrening på ulike treningsapparater. Undertegnede sliter med å finne ørepropper som sitter på plass under trening, og har derfor nesten alltid endt opp med å bruke et par billige og lette Koss PortaPro-hodetelefoner. Men til tross for at SIE2 ikke dyttes skikkelig på plass inn i ørene, satt de perfekt på plass også under aktivitet. Den lille silikonfinnen sørget for at øreproppene ikke falt ut selv om vi la hodet på skakke, ristet på hodet, løp på tredemølle eller kjørte noen runder med push-ups og sit-ups.

Lydkvaliteten er ganske god – men ikke eksepsjonelt god. Lyden er klar og fin, men på enkelte låter synes vi mellomtonen og diskanten blir litt "skarp". Siden dette er ganske åpne ørepropper hører du godt lyden fra omgivelsene også. Dette er en ulempe når du bruker dem i støyende omgivelser som for eksempel på et tog, da virker ikke lyden like god – fordi den blir overdøvet av bakgrunnsstøy. Men samtidig er dette trafikksikkerhetsmessig en fordel når du skal bruke øreproppene på løpeturer ute i trafikkerte områder.

Lyden var så å si identisk med lyden i Bose MIE2i. Her kan du lese mer om disse og hvordan det låter.

Konklusjon

Bose SIE2i er svært behagelige å bruke, og det som kjennetegner dem spesielt er at de er lette å få til å sitte godt på plass i ørene selv om du sliter med å få andre ørepropper til å passe.

I forhold til prisen er kanskje ikke lyden fantastisk – men vi mener likevel øreproppene låter ganske bra. Vi måtte skru opp volumet litt mer enn vi gjorde på blant annet et sett Beats-ørepropper eller på undertegnedes Shure-hodetelefoner, men øreproppene spiller likevel høyt nok sammen med en iPhone.

Øreproppene med ledning og knapper tilpasset iPhone koster vanligvis rundt 300 kroner mer enn versjonen uten, så her har du mulighet til å spare litt penger hvis du ikke trenger håndfrimulighet. Når det er sagt, så selger Elkjøp i skrivende stund SIE2i for 50 kroner mindre enn SIE2, i hvert fall på nett.

Vil du ha ørepropper som virkelig sitter, og som låter skikkelig bra uansett ører, anbefaler vi at du leser vår store test av seks formstøpte ørepropper.

Les også
Bose QuietComfort 25: Den nye kongen av støydemping
Les også
Bose slipper ny QuietComfort-modell
Les også
Godlyd som også duger til mobilen
Les også
Bose MIE2i Øreplugger: Ørepropper for vanskelige ører
annonse