Til hovedinnhold
TestNettlesere for Android OS

Få raskere internett på mobilen

Vi har testet ni nettlesere til Android.

I datamaskinverdenen er det gjerne slik at noen liker Chrome, andre liker Opera og noen ser ingen god grunn til å bytte fra Internet Explorer. Men også på mobilen har du et vell av nettlesere å velge i.

Vi har testet ni forskjellige nettlesere i det siste for å kartlegge forskjellene.

Grensesnittet

Noen av nettleserne føles raske og har animasjoner og runde kanter. Andre nettlesere er rotete og langt vanskeligere å bruke.

Databruk (mindre er bedre).
Ytelsestest (kortere tid er bedre).

Ytelse

I alle nettlesertestene har vi målt hvor rask nettleserne er og hvor mye data de bruker.

De nettleserne som husker flest elementer fra designen til en nettsider bruker mindre data enn de som husker få elementer. Dette har mye å si for databruken når du for eksempel leser flere artikler på en nettside når du surfer.

I tillegg har vi kjørt den velkjente ACID3-testen som sier noe om hvor godt nettleserne følger standarder og viser innhold riktig.

Funksjoner

Blant nettleserne vi har testet har vi vært borti nettlesere med både mange og få funksjoner. For mange brukere vil en nettleser med få funksjoner være vel så bra som en nettleser proppet full av funksjoner.

Lenger nede har vi pekt ut noen av de viktigste forskjellene når det gjelder funksjoner.

Rangering

Opera Mini er ikke sammenlignbar med de andre nettleserne. Når du surfer på en nettside med Opera Mini, er det egentlig kun servere hos Opera som er inne på nettsiden. Serverne videresender bilder og tekst til mobilen din, men du får ikke opp JavaScript-innhold. Denne er derfor ikke vurdert under ytelse, og har ikke fått en totalkarakter.

Les testen av Opera Mini »

Funksjonaliteten skiller nettleserne

De som kommer best ut i testen er Firefox, Chrome, Opera Mobile og Dolphin Browser HD.

Av disse er det Opera Mobile som bruker minst data, i tillegg til at turbo-funksjonen som sørger for at databruken blir minimal kan være veldig kjekk å ha.

Med Firefox kan du laste ned et vell av utvidelsespakker, og på den måten kan du tilpasse nettleseren til eget bruk. Du kan for eksempel laste ned en utvidelsespakke som blokkerer ute alle reklamer – kalt AdBlock.

Chrome har flotte animasjoner som gjør at nettleseren føles raskt, og er veldig god i bruk. Hvis du også bruker Chrome på PC-en er det en fordel at du kan se fanene du har åpen på PC-en fra mobilen. Noen vil kanskje også sette pris på privat surfemodus, som gjør at surfeøkten din ikke blir loggført.

Dolphin Browser HD er en morsom nettleser å surfe med, med sine mange funksjoner. For eksempel kan du tegne bokstaven G for å gå til Google. I tillegg er nettleseren pen og ryddig.

Opera Mini bruker spesielle teknikker for å minimere databruken, og er ikke sammenlignbar med vanlige nettlesere. Denne anbefaler vi når du vil bruke lite data, som for eksempel i utlandet eller under dårlige dekningsforhold.

annonse