TestPanasonic DMP-UB900

Filmopplevelsen din blir ikke bedre enn med denne

Panasonic viser muskler med sin nye 4K-Blu-ray.

Utseende og tilkoblinger

Er du på hugget etter det nyeste og beste innen TV-underholdning må du se deg rundt etter en ny, fysisk spiller. Blu-ray-spilleren har nemlig fått en ny vår, hvor du nå kan få høyere oppløsning, bedre farger og kontraster i form av HDR.

Vårt første møte med en slik spiller fikk vi tidligere i år, hvor Samsungs UBD-K8500 figurerte på vår testbenk. Selv om Netflix også kan servere deg HDR-innhold med sin serie Marco Polo, var den fysiske Blu-ray-spilleren bedre på kvalitet.

Nå har den imidlertid fått konkurranse fra japanske Panasonic. DMP-UB900 har funnet veien til vår testbenk, den andre 4K-Blu-ray-spilleren på markedet i skrivende stund. Den koster dog over det dobbelte av Samsungs alternativ. Hva får du så for pengene?

Hva står HDR for? Les mer om hva denne forkortelsen betyr for deg »

Fronten vipper ned. Toppen av spilleren har et tøft mønster.

Tøft utseende

Panasonic har i år fokusert mer på design på sine TV-modeller. Dette har tydeligvis også smittet over på denne Blu-ray-spilleren. Den har en størrelse som tilsier at den passer fint i stereobenken din, og fremsiden er i en blank overflate som best kan beskrives som en slags avlang, edelstenslipt utforming.

Dog er det kanskje oversiden av spilleren som fanger din oppmerksomhet mest. Selve utformingen er ikke spennende i seg selv, men i stedet for å lage en enkel overflate, har Panasonic tatt seg bryet med å legge på et tøft mønster på toppen av spilleren.

En ting denne spilleren har, som rivalen fra Samsung savner, er en dedikert skjerm på fremsiden. Dette er nok litt smak og behag, men vi føler at det stemmer bedre med en spiller som også har dette i tillegg til at informasjonen dukker opp på skjermen. Dette er ikke noe som er avgjørende for karakteren til spilleren i så måte, men verdt å nevne likevel.

Fjernkontrollen har mange funksjoner, og er rask i responsen.

Det samme mønsteret finner du forresten igjen på overflaten av fjernkontrollen som følger med. Denne kontrollen er ellers ingen designbombe, hvor utformingen er i tro Panasonic-stil. Kontrollen er stor, har mange responsive knapper, men annet enn det er det ikke noe overraskende med den.

Flere tilkoblinger

Når det kommer til tilkoblinger har denne spilleren en god del mer å by på en sin koreanske konkurrent. Også denne spilleren har to HDMI-porter, der den ene er dedikert til lyd for deg som ønsker den via denne porten, mens den andre forsyner TV-en din med lyd og bilde.

Spilleren har godt med tilkoblinger.

Den har også en rekke RCA-muligheter i tillegg til de to HDMI-portene. Enten for deg som vil ha vanlig stereolyd overført til stereoanlegget ditt, ellers har du også mulighet til å koble til et komplett 7.1-oppsett.

Skulle verken HDMI eller RCA være noe du trenger til å overføre lyden, har spilleren også en digital koaksial RCA. I tillegg er også et optisk alternativ på plass. Ergo skal det mye til at denne spilleren ikke tilfredsstiller dine behov for tilkoblinger.

Menyen er enkel og rask å bruke.

Denne spilleren kan også kobles mot hjemmenettverket ditt. Her er du også godt dekket, hvor du både kan velge å bruke en kablet løsning eller trådløs overføring.

Kjapp i bruk

For denne spilleren kan nemlig mer enn bare å spille av det nye Blu-ray-formatet. Menyen til denne spilleren er bedre enn hva vi fryktet på forhånd, faktisk er den både ryddig og ikke minst meget responsiv.

Og det siste er viktig i vår bok når det kommer til om funksjoner blir tatt i bruk eller ei. Og denne spilleren er lynkjapp i vendingene, enten det gjelder å starte opp Netflix-appen eller å finne frem i dine egne kartotek på hjemmenettverket.

Ut av esken er menyen sort med fem ulike bokser, men skulle ikke dette falle i smak har Panasonic gjort noe med dette. Du kan nemlig endre hvilken bakgrunnsfarge du ønsker på menyen. Kanskje ikke så veldig avgjørende, men morsomt nok til at det bør nevnes.

Panasonic DMP-UB900
9
Imponerende
Anbefalt

Panasonic DMP-UB900

sitat"Dette er den beste 4K-Blu-ray-en på markedet. Punktum."

Fordeler

 • Krysse av
  Meget god bildekvalitet
 • Krysse av
  Spesielt gode farger
 • Krysse av
  Enkel i bruk
 • Krysse av
  Rask i bruk
 • Krysse av
  Flott design
 • Krysse av
  Godt med tilkoblinger
 • Krysse av
  HDR gjør hele forskjellen
 • Krysse av
  Meget god dynamikk i bildet

Ting å tenke på

 • Bytt
  4K uten HDR gir ikke den samme aha-opplevelsen
 • Bytt
  Over dobbelt så dyr som konkurrenten sin