Tek.no

Test Intel Core i5 4690

Intels folkemodell gir ypperlig ytelse til fornuftig pris

Leverer godt både på kontoret, til bildebehandling og i spillmaskinen.

Intel
24 Juli 2014 18:00

Spesifikasjoner

I mai lanserte Intel deres nye serie LGA1150-prosessorer kalt Haswell Refresh, med kraftpluggen Intel Core i7 4790 i spissen. I første omgang hadde ingen av de nye prosessorene støtte for overklokking, men dette kom like etter i form av «Devil’s Canyon» og plattformens nye toppmodell Intel Core i7 4790K.

De to nevnte prosessorene befinner seg i Intels heftige Core i7-serie, som inneholder de kraftigste og dyreste modellene. Intel tilbyr også rimeligere modeller basert på Haswell Refresh. Vi har nå testet en av de kraftigste modellene i Core i5-serien, nærmere bestemt Intel Core i5 4690. Med dagens testprodukt ønsker Intel å tilby deg en prosessor som leverer god ytelse, uten at den koster deg skjorta.

Ytelse for hvermansen

Nå finnes det rimeligere Intel-prosessorer også, så dagens testmodell er ikke en rendyrket budsjettprosessor.

De billigste og enkleste prosessorene for Intels LGA1150-plattform kalles Celeron og Pentium, og disse kan skilte med to prosessorkjerner med varierende arbeidsfrekvens hver. Vi har tidligere testet en Pentium-prosessor i Haswell-serien, og ble overrasket over hvor mye ytelse du kan få for 400 kroner.

Er du en ivrig overklokker har du for tiden også muligheten til å sikre deg et Pentium-eksemplar med ulåst multiplikator. Modellen kalles «Pentium Anniversary Edition», og er Intels måte å feire 20-årsdagen til Pentium-navnet.

Over Celeron og Pentium finner vi dessuten Intel Core i3-serien, som er utstyrt med to prosessorkjerner og hyperthreading, som betyr at hver kjerne kan håndtere to oppgaver samtidig.

Mens Celeron-, Pentium- og Core i3-serien er myntet på dem som har prislappen som et av de viktigste kriteriene, er Intels Core i5-serie ment for deg som vil ha høyest mulig ytelse, men fortsatt til en overkommelig prislapp. Her får vi nemlig modeller med fire prosessorkjerner, som gir en solid økning i ytelse fra de rimeligere tokjerne-modellene.

Dagens testprosessor er, om vi ser bort fra «Devil’s Canyon»-modellen Intel Core i5 4690K, den kraftigste prosessoren i Core i5-serien. Forskjellen på dagens testprosessor og «K»-modellen er først og fremst at sistnevnte har åpen multiplikator, og dermed er mulig å overklokke.

Intels aller kraftigste LGA1150-modeller finner vi som sagt i Intel Core i7-serien, hvor vi får både fire kjerner og hyperthreading, slik at prosessoren har hele åtte logiske prosessorkjerner. Resultatet er enda høyere ytelse, men med en høyere prislapp, er det Core i5-serien som har modellene som gir deg mest prosessor igjen for pengene.

Gode spesifikasjoner

Intel Core i5 4670 kan skilte med fire kjerner, 6 MB L3-cache, og arbeidsfrekvenser opp til 3,9 GHz ved behov, takket være dens innebyggde turbo-funksjon. Prosessoren har dessuten en integrert grafikkløsning kalt Intel HD 4600, som tilbyr tilstrekkelig kraft for multimedia og enkel spilling. Denne opererer med arbeidsfrekvenser opp til 1200 MHz, og låner opp til 1,7 GB minne fra maskinens systemminne.

8
Meget bra
Anbefalt

Intel Core i5-4690

sitat"Ypperlig ytelse til en forunftig prislapp"
 • Krysse av
  God ytelse
 • Krysse av
  Kurant strømforbruk
 • Krysse av
  Mye for pengene!
 • Bytt
  Kan ikke overklokkes