Til hovedinnhold
TestApper til Android og iOS

Her er ukens utvalgte apper

Denne uken har vi med apper for deg som vil lære noe, møte kjærligheten, eller rett og slett bare vil bli underholdt.

Ukens utvalgte apper

Vi i Amobil-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder "søppel" plukker vi hver uke ut både godbitene og appene du bør styre unna. I tillegg finner vi frem en app av den sjeldne sorten.

Her er ukens app-anbefalinger:

Ukens anbefalte:

Snapguide

Format: iPhone
Pris: Gratis

Det er ikke lenge siden vi testet en app som kan gi deg svaret på alt.

Les testen av Quido her

Utfyllende svar

I appen Snapguide kan du finne oppskrifter og guider på det meste. Snapguide er altså litt mer enn bare en OSS (Ofte Stilte Spørsmål, bedre kjent som FAQ).

Snapguide.

Her finner du oppskrifter på alt fra hvordan lage den perfekte lasagnen, lage shorts av olabuksene dine, til å stå på hendene.

Mange guider er definitivt av den unyttige sorten, men her finner du mye nyttig også.

Snapguide har forøvrig ikke noe som helst å gjøre med Snapchat, som er en av de mest brukte kommunikasjonsformer på mobil for den yngre garde.

Les mer om Snapchat her og hvorfor denne appen kan være litt på kanten

Hvis du ikke finner svar på det du lurer på, kan du legge ut spørsmål og se om noen lager en guide til deg. Spørsmålene kan stemmes på, og hvis mange andre vil ha svar på samme spørsmål, vil det nok motivere andre brukere til å legge ut en guide.

Guidene kan inneholde både bilder og video, og du kan også se om det kreves noe utstyr for å gjennomføre guiden.

Snapguide er enkel å bruke, og du kommer umiddelbart i gang uten å måtte tenke på hvordan du gjør ting. Videre har den et pent og oversiktlig design, og når den heller ikke koster penger er det bare å laste ned og prøve.

En ulempe er at den foreløpig kun finnes til iPhone. Det finnes et alternativ for Android, men dette ser ikke ut til å være den offisielle versjonen.

Last ned til iPhone »

På de neste sidene kan du lese om ukens mest kuriøse app og en app du bør styre unna. Sjekk også ukens spill!

Tinder

Ukens kuriøse:

Tinder

Format: iPhone og Android
Pris: Gratis

Det måtte komme før eller siden. Nå har vi også testet Tinder. Dette er appen alle har snakket om en stund nå, og som spiller på alle de rette strengene. Her får du sex, sjekking og umiddelbar respons servert i én og samme app. Ikke rart at nordmenn og resten av verden går av skaftet for denne appen.

For å ta dét aller først: Tinder er utrolig enkel å bruke og har et genialt brukergrensesnitt som bygger opp under appens hensikt. Det er så enkelt og så kjapt å bruke at du blir imponert over hvor smart denne appen er.

Singel?

Det bør du nemlig være hvis du bruker denne appen. Tinder er en ren sjekke-app, og det er ikke til å komme bort fra at den også legger til rette for tilfeldige beskjentskaper.

Tinder.

Dette er nemlig så overfladisk som det er mulig å få det. Du blar igjennom bilder av andre brukere, og velger om du liker eller ikke liker personen. Dette er en avgjørelse du helt og holdent tar på bakgrunn av vedkommendes utseende.

Vil du treffe andre i nærheten på en mindre overfladisk måte? Les testen av Highlight her.

Allikevel, eller kanskje nettopp derfor, har Tinder blitt utrolig populær. Det må vel være lov å si at Tinder speiler noen av de verste sidene ved dagens samfunn. I en tid hvor det er umiddelbar nytelse og bruk-og-kast som gjelder, passer Tinder midt i blinken.

Når to stykker liker hverandre, får man muligheten til å chatte med den andre personen. Her er du med andre ord utilgjengelig og anonym med mindre dere faktisk liker hverandre.

Du må logge inn med Facebook-kontoen din, noe som nok gir en ekstra trygghet. Du kan nemlig se hvilke venner dere eventuelt har felles før du eventuelt liker en person. For mange gir nok dette en ekstra trygghet og gjør at man føler seg litt tryggere på motparten.

Selve innloggingen er utrolig enkel, og du merker knapt at du plutselig har gitt Tinder tilgang til vennelisten din.

Ingen fare, Tinder legger ikke ut noe på Facebook-profilen din, så ingen av vennene dine trenger å vite at du er så desperat singel at du tyr til den mest ekstreme sjekke-appen av dem alle.

sitat"Ingen av vennene dine trenger å vite at du er så desperat singel at du tyr til den mest ekstreme sjekke-appen av dem alle"

Det er imidlertid tegn til at Tinder blir infisert av spam-brukere som automatisk blar igjennom profiler og liker alle. Forhåpentligvis er dette noe utviklerne får begrenset i størst mulig grad.

Selvsagt er det gode sider ved Tinder også. Selv om det i offentligheten blir mye fokusert på at dette er en app for deg som vil ha et kjapt nummer, bruker nok flertallet appen til en noe mindre overfladisk sjekking. Og da er det jo veldig praktisk å ha fått unnagjort noe som ikke er helt uvesentlig med en gang: dere synes begge at den andre ser bra ut. Da vet man jo også litt mer hvor man har den andre.

Bedre i virkeligheten

Vi opplever med andre ord at Tinder er hakket bedre enn sitt rykte. Ja, dette er en app for deg som er på sjekker'n, men nei, det er ikke en app først og fremst for deg som tror dette er snarveien til tilfeldig sex.

Noe av det som er genialt med Tinder, er at du kun får se brukere som befinner seg i nærheten. Du kan selv velge radius inntil 100 km, så du vet med andre ord at alle du ser i utgangspunktet befinner seg i nærheten. På samme måte kan du velge i hvilket aldersspenn du vil søke.

Privatlivet blir forholdsvis godt ivaretatt. Du kan ikke gå tilbake og se på brukere du har gitt tommelen ned, og du får kun se hver bruker én gang med mindre dere begge liker hverandre. For å se neste bruker, må du gjøre deg opp en mening om brukeren som vises på skjermen.

Selv om det finnes negtive sider ved Tinder, så er både konseptet og appen så bra at vi ikke kan anbefale deg å styre unna. Samtidig så legger Tinder litt opp til et blodharry sjekkeløp, og vi har vanskelig for å gi den en ubetinget anbefaling. Vi blir derimot ikke overrasket om dette er helt stuerent litt frem i tid, og våre uttalelser blir sett på som oppgulp fra sure grinebitere.

Så får du heller leve med, spesielt hvis du er jente i den nedre delen av den aktuelle aldersskalaen og legger ut et innbydende bilde, at mange av meldingene du får fra du du har likt vil gå rett på sak og invitere deg rett i sengehalmen – for å si det svært diplomatisk – uten noe nærmere forvarsel.

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »

Klikk deg videre til neste side for å lese om en app du bør styre unna!

Parkering Oslo

Styr unna denne:

Parkering Oslo

Format: iPhone og Android
Pris: Gratis

Få lager så mange kostbare apper som det offentlige, og listen ligger dermed ganske høyt for apper som er finansiert av deg og meg.

Denne gangen er det Bymiljøetaten som har laget en app som skal gjøre det mulig for deg å betale parkeringsbilletten med telefonen.

Allerede før vi installerer appen blir vi noe skeptiske. Denne appen får nemlig bunnkarakter av brukerne.

Juks og fanteri

Vi skjønner utmerket godt hvorfor. Du må nemlig betale MER for parkeringen hvis du betaler med appen.

Parkering Oslo.

Sjokkerende gammeldags og brukerfiendtlig

Vi har levd såpass lenge at vi husker når det var vanlig at kinobilletter kostet mer på nett enn i luka. I 2013 lar ikke brukerne seg lure. Hvis du krever mer betaling når brukerne gjør jobben enklere og billigere for deg, så er du på ville veier.

Bymiljøetaten har allerede et frynsete rykte for å ville tyne mest mulig penger ut av mer eller mindre uskyldige bilister. En app som forsøker skvise ekstra kroner ut av deg som lovlydig betaler parkeringen din slik du skal forsterker dessverre dette inntrykket.

Forøvrig er appen mindre pen og tungvindt å bruke - styr unna!

Last ned til iPhone »
Last ned til Android

Gå videre til neste side for å lese om ukens anbefalte spill »

Ukens mobilspill

Ukens mobilspill:

Castle of Illusion Starring Mickey Mouse

Format: iOS
Pris: 70 kroner

HD-oppussing og nyutgivelser av gamle spill er en populær trend om dagen. Disney har også kastet seg på dette, denne gangen er det Mikke Mus som skal i ilden.

Castle of Illusion Starring Mickey Mouse.

Klassikeren så for første gang lyset på min gode, gamle Sega Mega Drive. Det kom på konsoller tidligere i år, og har nå funnet veien til iOS. Her har Disney beholdt veldig mye fra originalen, men samtidig gjort endringer som har gjort spillet enda bedre.

Dette er et plattformspill fra den tiden da plattformspillene regjerte. Det er variert, det er vanskelig og uhyre moro. Ikke regn med at du bare blåser igjen brett etter brett uten å dø. Du får virkelig testet reaksjonsevne gang på gang, noe jeg liker veldig godt.

Kontrollene i spillet fungerer veldig bra, med en flytende joystick som er nøyaktig og bra. Det tar alltid litt tid å venne seg til hvor store bevegelser som trengs med et slikt oppsett, men etter litt tid sitter bevegelsene i fingertuppene. I tillegg til hopping og løping kan du også slenge epler i hodet på fiender.

Alle elementene Castle of Illusion oser av kvalitet. Grafikken og nivådesignet er flott, det er aldri noen problemer med ytelsen og spillet flyter veldig bra. Som et ekstra pluss i margen er det fantastisk musikk hele veien, som tar opplevelsen enda et hakk opp.

Castle of Illusions er et flott plattformspill, som burde gi både nostalgikere og nye spillere en god opplevelse.

Last ned Castle of Illusion »

Ukens mobilspill er levert av Gamer.no.
Her finner du ytterligere ni kule spill til mobilen din »

annonse