Til hovedinnhold
TestUkens utvalgte apper

Se ukens utvalgte apper

Vi har funnet frem til appene du må ha og appene du bør styre unna.

Ukens utvalgte apper

Vi i Amobil-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder "søppel" plukker vi hver uke ut både godbitene og appene du bør styre unna. I tillegg finner vi frem en app av den sjeldne sorten.

Her er ukens app-anbefalinger:

Ukens anbefalte:

Instance

Format: Windows Phone 8
Pris: 10,- (finnes også i reklamefinansiert gratisversjon)

Det er ikke lenge siden vi testet en av de mest populære appene der ute – Instagram.

Les testen av Instagram her.

Men hva om du har en Windows Phone? Du er riktignok i mindretall, men du har telefonen som gir deg den beste godfølelsen når du blar i menyene. Så hvorfor skal ikke du også kunne dele bildene dine med omverdenen som alle andre?

Itsdagram – nå Instance.

Noen har heldigvis tatt konsekvensen av at Instagram selv ikke har laget noen app for Windows Phone, og kommet med en egen app for Instagram.

Ikke nok med det, de har også klart å omgå begrensningene som Instagram setter for alle andre enn seg selv, og med det klart å tilby en fullverdig Instagram-app.

Denne appen hadde opprinnelig det litt forvirrende navnet Itsdagram. Ved første øyekast kunne du fort tro at dette bare var noen som har stavet Instagram feil, men appen er som sagt ikke en offisiell Instagram-app. På grunn av rettighetsproblematikk ble imidlertid Itsdagram tvunget til å endre navnet på appen, og heter nå Instance.

Les også: Itsdagram blir til Instance

Det er egentlig bare filterne vi har å utsette noe på. Det finnes riktignok et par mer spenstige filtre enn i originalen, men de "vanlige" filtrene er ikke så delikate som de du finner i den originale Instagram-appen.

Her kan du altså ikke bare se bilder, men også like bilder og laste opp egne bilder.

Vi fant ingen funksjon for å tagge personer i bilder, men dette er en nesten ny funksjon i Instagram, så vi antar at dette snart vil bli mulig i Instance også.

Appen er delikat å bruke og passer bra til Windows Phone-grensesnittet. Tilhører du mindretallet som har en Windows Phone, er det med andre ord bare å legge inn Itsdagram på telefonen din.

Last ned til Windows Phone »

På de neste sidene kan du lese om ukens mest kuriøse app og en app du bør styre unna. Sjekk også ukens spill!

DVD Profiler

Ukens kuriøse:

DVD Profiler

Format: iPhone og Android
Pris: 49,-

I disse strømmetider har du nok smale interesser hvis du tviholder på den digre filmsamlingen din. Ikke desto mindre er det fortsatt noen som sitter på store samlinger med DVD-er, og som kanskje fortsatt foretrekker å ha filmene fysisk.

DVD Profiler.

Gammeldags eller ei, for denne målgruppen finnes det selvsagt en app.

Old shcool

Det holder ikke at du fortsatt liker å ha filmene fysisk for at denne appen skal være for deg. Du bør også ha en filmsamling over gjennomsnittet som du i tillegg vil ha full kontroll på.

DVD Profiler er appen som gir deg nettopp full kontroll. Her legger du inn alle filmene dine, enklest ved å scanne strekkoden på filmen.

De fleste internasjonalie filmer ligger inne i databasen, men noen nordiske filmer måtte vi legge inn manuelt.

Det er nærmeste ubegrenset hva du kan legge inn av informasjon. Alt fra innkjøpsdato og pris, til kategori, språk og så videre kan du fylle ut.

Dette gjør at du enkelt kan finne frem til filmer, og se rapporter over filmbiblioteket ditt basert på valgte kriterier.

Hvem lånte den filmen?

I tillegg til å holde oversikt over filmene du har, kan du også legge inn filmer du har i bestilling. Hvis du ergrer deg over alle filmene du har lånt ut uten å få tilbake, så har selvsagt DVD Profiler en funksjon for å holde oversikten over utlån av filmene dine.

DVD Profiler er i det hele tatt mettet med funksjoner. Grensesnittet står i stil med målgruppen, og er definitivt old school. Enkle grensesnitt og delikat design må du se lenge etter her. Her er det god, gammeldags funksjonalitet á la Windows 3.1 som gjelder.

DVD Profiler finnes også til PC. Når du starter appen for første gang får du spørsmål om du vil opprette en bruker. Da kan du lagre filmkatalogen din i skyen, slik at du har tilgang på det samme filmbiblioteket ditt både fra mobil og PC.

Ved siden av grensesnittet og den antatt noe smale målgruppen, trekker prisen noe ned. Selv om appen har godt med funksjoner synes vi prisen på 49,- er i stiveste laget.

Last ned til iPhone » Last ned til Android »

Klikk deg videre til neste side for å lese om en app du bør styre unna!

Instaweather Pro

Styr unna denne:

Instaweather Pro

Format: iPhone og Android
Pris: 14,- (finnes også i gratisversjon)

Du lurer kanskje på hvorfor vi unngår denne populære appen som pesten?

Instaweather Pro.

Først skal vi fortelle deg hvilken super app dette faktisk er.

Selv om denne appen er populær over hele verden, passer den spesielt godt for oss nordboere.

Godvær

Det er nemlig få, om noen, som er like opptatt av å prate om været som oss nordmenn. Hva er vel da bedre enn en app som lar deg dele dagens vær med alle som vil høre på?

Som navnet angir er appen spesielt tiltenkt å dele bilder på Instagram, men du kan også legge ut bildene direkte på sosiale nettverk som Facebook og Twitter.

Hvis du fortsatt lurer på hva denne appen gjør så er svaret ganske enkelt: den lar deg ta et bilde og legge informasjon over bildet. Informasjon vil i denne sammenheng si værdata, altså temperatur, værmelding og hvor du befinner deg.

Enkel å bruke

Appen er enkel og bruke og er pen å se på. Det tar noen sekunder å veksle mellom de forskjellige utseendene i appen, men totalt sett er dette en vellykket app rent teknisk.

Instaweather finnes også i en gratisversjon. Da er den reklamefinansiert, har noen færre skins å velge mellom, samt at du ikke kan fjerne vannmerket på bildene.

Nå lurer du sikkert på hvorfor vi styrer unna denne appen som "alle" elsker. Svaret er ganske enkelt: Du kan ikke åpne Facebook lenger uten at det ser ut som en værmelding for hele Norge. Vi er lei av å se at det er regn i Bergen og snø på Snåsa. Ikke minst går jo vi nordboere berserk om vi skulle bli velsignet med et lite solgløtt, og deler værbilder i hytt og gevær.

Vi mistenker at vær-spammerne er de samme som tidligere delte bilder av dagens middag. Her er et gratis tips til apps-utviklerne der ute: Lag en app som får lapskausmiddagen til faktisk å se delikat ut.

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »

Gå videre til neste side for å lese om ukens anbefalte spill

Ukens spill

Ukens spill:

Contre Jour

Format: Android, iPhone, iPad, Windows Phone
Pris: 7 - 21 kroner, avhengig av versjon

Contre Jour.

Det første som fenget meg med Contre Jour var grafikken. Det ser ut som en blanding av World of Goo og Limbo, med vakre og enkle gråtoner. Lydbildet er med å skape en nydelig stemning, og alle brettene jeg har jobbet meg gjennom så langt har vært flotte.

I Contre Jour skal du hjelpe den lille fyren Petit å samle stjerner. Får du tak i alle i løpet av brettet kommer du videre til neste brett. Du styrer ikke Petit direkte, men manipulerer verdenen og omgivelsene rundt han.

Du kan flytte på bakken, og både heve og senke den for å rulle ham avgårde. Utover i nivåene dukker det opp tentakler han kan festes til og slenges fra, geysirer som skyter han i været og portaler. Vanskelighetsgraden øker og flere av brettene er på grensen til umulig.

Kontrollene fungerer godt både på nettbrett og telefon, selv om de mest kompliserte brettene var hakket lettere på nettbrettet. Dette fordi det rett og slett var litt mer plass å trykke på.

Uavhengig av plattform er Contre Jour et av de vakreste og beste fysikkplattformspillene jeg har spilt. Jeg er klar over at dette ikke er et nytt spill, det har vært ute for iOS og Android en god stund, men først nå er det tilgjengelig for Windows Phone også.

Ukens spill er levert av Gamer.no
Her finner du ytterligere ni spillanbefalinger

Last ned til iOS »
Last ned til Android »
Last ned til Windows Phone »

annonse