Tek.no

Test Shuttle OmniNAS KD20

Denne gir deg billig og enkel nettverkslagring

Vi har testet Shuttles debutmodell.

Vegar Jansen, Hardware.no
26 Feb 2013 18:30

Innledning

Å ha litt ekstra lagringsplass er alltid kjekt – enten det er for å ha sikkerhetskopier av viktige data, eller å dele filer mellom flere brukere og datamaskiner.

For dette finnes det mange forskjellige løsninger. Men dersom du ønsker deg mest mulig kontroll selv, er nok en NAS (Network Attached Storage) noe av det smartere du kan gå for. Dette er små bokser som huser en eller flere harddisker, og kobles direkte på nettverket ditt. I tillegg til å dele filer, kan du også sette opp mange av modellene til å gjøre mer avanserte oppgaver. Som eksempel kan vi nevne nedlasting av BitTorrent-filer, eller den kan ta en jobb som e-post-, web- eller FTP-sever.

Dagens testobjekt har plass til to harddisker og er av den enklere og rimeligere sorten. Navnet er Shuttle OmniNAS KD20, og dette er den aller første NAS-boksen vi har sett fra Shuttle.

Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

Som vi kan se, er ikke OmniNAS KD20 en spesielt sterk modell, men både USB 3.0 og minnekortleser for SD er på plass. NAS-en har heller ikke en spesielt avskrekkende pris – den er fint plassert i den rimeligere enden av skalaen.

Vi ser nærmere på det fysiske >>>

Takk til Shuttle som sendte oss NAS-en til test.

Les også