Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestShuttle OmniNAS KD20

Denne gir deg billig og enkel nettverkslagring

Vi har testet Shuttles debutmodell.

Innledning

Å ha litt ekstra lagringsplass er alltid kjekt – enten det er for å ha sikkerhetskopier av viktige data, eller å dele filer mellom flere brukere og datamaskiner.

For dette finnes det mange forskjellige løsninger. Men dersom du ønsker deg mest mulig kontroll selv, er nok en NAS (Network Attached Storage) noe av det smartere du kan gå for. Dette er små bokser som huser en eller flere harddisker, og kobles direkte på nettverket ditt. I tillegg til å dele filer, kan du også sette opp mange av modellene til å gjøre mer avanserte oppgaver. Som eksempel kan vi nevne nedlasting av BitTorrent-filer, eller den kan ta en jobb som e-post-, web- eller FTP-sever.

Dagens testobjekt har plass til to harddisker og er av den enklere og rimeligere sorten. Navnet er Shuttle OmniNAS KD20, og dette er den aller første NAS-boksen vi har sett fra Shuttle.

Foto: Vegar Jansen, Hardware.no
Spesifikasjoner -
Maskinvare og tilkoblinger
Prosessor PLX NAS 7821, Dual Core ARM 11 (750 MHz)
Enhetstilkobling 2 x SATA intern (for 3,5") 1 x USB 3.0 2 x USB 2.0 1 x Minnekortleser (SD)
Display Indikatorer for diskaktivitet/-feil Indikatorer for aktivitet mot USB og minnekortleser
Annet N/A
Størrelse Vekt: 1,9 kg (uten harddisker) Størrelse: 17,0 x 9,7 x 22,5 cm (H x B x D) Utstikkende ledninger bak kommer i tillegg
Pris Ca. 1200 kr

Som vi kan se, er ikke OmniNAS KD20 en spesielt sterk modell, men både USB 3.0 og minnekortleser for SD er på plass. NAS-en har heller ikke en spesielt avskrekkende pris – den er fint plassert i den rimeligere enden av skalaen.

Vi ser nærmere på det fysiske >>>

Takk til Shuttle som sendte oss NAS-en til test.