Til hovedinnhold

Samsung Wave II

Finn Jarle Kvalheim

Samsung Wave II er en direkte etterfølger til den originale Wave, som vi testet for et snaut år siden.

Lite nytt er godt nytt

Det er lite som har endret seg siden den gang, og det er stort sett en god ting. Wave II er nemlig i likhet med forgjengeren Wave en god telefon med klare fordeler.

Wave II har de såkalte Bada-menyene fra Samsung. Her er det topp respons, og det er god flyt i bruken av telefonen. Du har masser av muligheter, men Samsung har klart å gjøre det hele nokså enkelt å bruke allikevel. Etter litt tilvenning vil du finne det meste du trenger av funksjonalitet i disse menyene.

Knall skjerm

Skjermen er en av de største fordelene til Wave II. Den er 3,7 tommer stor og forholdsvis høyoppløst. Her er det Super Clear LCD-teknologi som ligger bak, og du får en svært lyssterk skjerm som er god på de fleste områder. Sammenlignet med alt annet enn de beste Super-AMOLED-skjermene får denne skjermen de fleste andre skjermer til å se blasse ut.

Stor og lyssterk skjerm betyr ofte elendig batteri, men det er ikke helt tilfelle. Vi brukte Wave II i mellom to og tre døgn før vi måtte fylle på med strøm, noe som absolutt er godkjent for en telefon med en såpass stor skjerm.

Super videospiller

Hvis avspilling av video er det viktigste for deg, bør du kanskje vurdere å drasse rundt på en mobil med enda større skjerm enn Wave II kan tilby. Skjermen er allikevel stor nok til at det er topp å se video med Wave II. Den utmerkede videospilleren spiller av DivX og Xvid-filmer i HD-oppløsning. Forøvrig kan du også ta opp video i HD-kvalitet.

Stillbildene du tar med kameraet er gode uten at Wave II med sine 5 megapiksler tilhører tetskjiktet hva gjelder kamera.

Pluss og minus for proffbrukeren

Wave II har uten tvil det meste av funksjoner som en proffbruker krever. Her kan du synkronisere e-post på de mest vanlige måtene, og du kan også åpne de fleste vedlegg på telefonen. Har du for eksempel mange Exchange-kontoer, er det greit å holde oversikt over disse på Wave II. Videre er både kalender og telefonbok tipp-topp. Kombinert med at vi ikke har noe å utsette på verken dekning eller lydkvalitet, er det neste bare fravær av Smart Dialing som mangler på telefonfronten.

Vi opplevde at Wave II ikke var helt stabil på synkronisering og overføring av data. Vi regner med at dette er en kombinasjon av barnesykdommer og problemer med vårt eksemplar, i motsatt fall vil Wave II til tider være en litt irriterende telefon.

Finn billigste pris på Samsung Wave 2 i vårt prissøk

Alternativene

Wave II er Samsung toppmodell blant Bada-telefonene i disse dager. Den mangler litt for å hevde seg mot de aller feteste telefonene, enten vi snakker om designlekkerbiskener som iPhone 4 eller tekno-råtassen LG Optimus 2X.

iPhone 4 stiller med et betydelig sterkere utvalg applikasjoner, mens Optimus 2X kjører Googles operativsystem Android, og har den raskeste maskinvaren som er tilgjengelig i en mobiltelefon i dag.

Til gjengjeld er prislappen på Wave II langt hyggeligere, og den kan derfor være et godt alternativ dersom du ønsker en topp utstyrt. Den kan riktignok være litt sær, men naboen har sannsynligvis ikke maken.

Les hele testen på Amobil.no

annonse