Tek.no

Test Sjekk ukens anbefalte apper

Her er ukens anbefalte apper!

Shutterstock
15 Feb 2015 06:00

Databot

Din datakompis

Elon Musk og Bill Gates er redde for at kunstig intelligens snart vil overgå deres egen. Eller iallfall mange andres. Nå kan du skaffe deg litt!

Alle som har sett «Terminator» litt for mange ganger, er litt redde for at Skynet snart skal etablere seg som verdens største nettverk ved hjelp av kunstig intelligens, bombe jorda sønder og sammen og sende slemme roboter på tokt for å utradere menneskeheten, uten respekt for hverken tid eller rom. Nå har du sjansen til å installere en liten forsmak på framtiden i form av appen Databot. Når du har installert appen, blir du ønsket velkommen slik: «Good morning, master!» Og dessuten: «My sun, my moon, my star!» Og når du slår den av, sier den: «See you later, king»! Nesten god nok grunn til å installere appen.

Databot har mange moduler som kan aktiveres ved at du trykker på mikrofonknappen og stiller spørsmål eller gir den stikkord om kjendiser, filmkarakterer, tegneseriefigurer, tv-serier, fotball, land og definisjoner av ord. Den kan til og med fortelle vitser, men en robotstemme skal ha en veldig god vits på lager før det blir morsomt. Den synes i det minste selv at den er gøyal. Etter hver vits viser den fram et stort glisefjes. Sier du «train brain» til den, setter den i gang et hjernetreningsprogram. Men den har noen ganger litt tungt for det. Du må gjerne gjenta kommandoer eller spørsmål flere ganger. Derfor kan du i tillegg velge moduler fra en liste, der du også finner nyheter, gåter, sitater, horoskop og en «sekretær-modul» med handlelister. Men det er først og fremst det at den snakker, som gjør den fascinerende. Jeg må innrømme at jeg er nervøs for at den skal begynne å svare på oppringinger fra selgere og kjøpe en masse ræl. Eller enda verre: Være så frekk med selgerne at de kommer på besøk med balltre i hånda. Utvidelsespakken bærer det lett utdaterte navnet XP, så det er kanskje et tegn på at det ikke blir Databot som kommer til å utvikle seg til å bli Skynet i framtiden.

PS: Foreløpig har ikke Skynet kommet lenger enn at hjemmesiden deres er «under construction», og at vi kan komme tilbake senere. Er litt usikker på om jeg vil det.

Databot

Format: Windows Phone
Pris: Gratis, kjøp i app

Last ned til Windows Phone »

På denne samlesiden finner du rundt hundre andre appanbefalinger »

Les også