Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestOnePlus 6T

Forsøker å hamle opp med iPhone, Galaxy og Mate

OnePlus presser på pris og kommer stadig nærmere toppen.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Introduksjon til OnePlus 6T

Hvis du krysser en gneldrete chihuahua med en relativt velvokst golden retriever får du muligens det OnePlus er i mobilverdenen; en utfordrer til de virkelig store som det er helt umulig å ignorere.

OnePlus 6T er mobilprodusentens siste telefon så langt, og her får du teknologi giganter som Samsung og Apple ikke har i sine telefoner - i en telefon til halve prisen. Akkurat det er et kjent refreng fra den kinesiske mobilprodusenten. De sørger alltid for å lokke med gode spesifikasjoner - og vanligvis også en god brukeropplevelse.

Men samtidig har de en tendens til å overse småting som de større produsentene har god kontroll på, og av og til merker du at den rimelige prislappen skyldes at ingeniørene har gjort kompromisser.

Dette er et sammendrag. Les hele testen av OnePlus 6T på neste side »

En ganske typisk OnePlus

OnePlus 6T er en ganske typisk telefon fra produsenten. Som vanlig får du masse maskinvare. Her er prosessor og RAM fra øverste hylle, og du trenger aldri å bekymre deg for at appene dine skal starte nevneverdig tregere enn på en konkurrerende og dobbelt så dyr mobiltelefon.

At disse tingene skal være på stell er strengt tatt OnePlus' varemerke. I deres spede begynnelse var det først og fremst mobilnerdene de appellerte til - og da er gigahertz og gigabytes viktig. Nå er det strengt tatt litt mindre viktig, og OnePlus er uansett i ferd med å kjempe seg inn i hjertene til folk flest - der få bryr seg så veldig om telefonen har seks eller ti gigabyte RAM. De sparer uansett ikke på kruttet i denne avdelingen.

Designmessig ser OnePlus 6T veldig ut som forrige utgave - altså OnePlus 6, uten T. Den mangler fingerleser bak og denne gangen er den iPhone-aktige busslommen krympet ned til bare en liten dråpe ned fra toppen av skjermen. Strengt tatt ser det ikke så verst ut, og det kan fort hende dette er en bedre løsning enn et kamerahull på et mer tilfeldig sted i skjermen.

Og mens vi snakker om gode løsninger; den fysiske skyvebryteren på siden av telefonen er det fortsatt omtrent bare OnePlus og Apple som driver med. Som vanlig for OnePlus har den tre posisjoner i 6T-modellen; vanlig/bråkete modus, vibrasjon og stille. En kjapp, synlig og følbar måte å stille dette på, uten å måtte begå en hel prosess mens man ser ned i skjermen, er faktisk ganske nyttig.

Legg fingeren på skjermen

En viktig fordel mot konkurrentene ligger i skjermen på OnePlus 6T. Her får du en fingerleser bygget rett ned i en utmerket OLED-skjerm. Dermed trenger du ikke fingre rundt etter leseren på baksiden av telefonen, og du slipper at fingerleseren tar opp stor plass nederst under skjermen.

Leseren fungerer bra og er en av de raskeste vi har testet. Vi må ta et forbehold om at det er flere slike løsninger på vei inn i markedet det kommende året, og at vi foreløpig kun har testet fire av de fem mest kjente løsningene for dette.

Vår testvariant har en matt bakside, men du får OnePlus 6T også i blank utførelse, der én av variantene er en raff lilla variant med det slående navnet Thunder Purple.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Masse krutt under panseret og en oppdatert Android-utgave betyr for øvrig at OnePlus 6T er en rask telefon å bruke på nesten alle vis. Menyene er enkle og raske. Enkelte steder er de svært like rene Android-menyer fra Google, mens andre steder har OnePlus sitt tydelige egne preg. De kaller også menyløsningen for Oxygen OS.

Forskjellene blir uansett aldri så store at funksjonene blir vanskelige å bruke. Iallfall ikke om du kjenner Android fra før.

Et relativt stort batteri gjør av OnePlus 6T holder ganske lenge med vanlig bruk. Beregn en full dags tung bruk eller halvannen til to dagers moderat bruk. Forutsatt at du ikke sjekker telefonen ved hver ledige anledning, altså.

Når du går tom for strøm lader telefonen uansett lynraskt med den medfølgende hurtigladeren.

Kameraet er fortsatt ulempen

Kameraet i 6T er det samme som i forrige modell. Det har fått ny programvare, og her er det både en opptur og en nedtur. Oppturen er at OnePlus har lagt til en nattmodus som minner om den du finner i Pixel 3-telefonene. Det gjør den langt mer anvendelig for de stillestående bildene der du kan ta deg litt tid når du fotograferer.

Nedturen er at appen oppfører seg ganske tregt. Det kom oppdateringer i testperioden som ikke kurerte dette, og vi konstaterer at treghetene er bemerket også i andre tester.

Se flere bilder fra OnePlus 6T nederst på side 2 »

Nattmodus har forbedret OnePlus-kameraet, men vanlige innebilder er stadig litt utfordrende.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Som tidligere yter kameraet godt når det er store mengder lys til rådighet, men det skuffer i vanlig innendørs belysning. Der oppfører det seg ekstra tregt, og bevegelsesuskarpheter er vanskelige å unngå.

Det hjelper ikke så veldig at du får fine bilder på lyse dagen og etter skumring, takket være nattmodusen, om den vanligste fotosituasjonen ikke er dekket godt nok.

OnePlus eller toppmodell på tilbud?

Er OnePlus 6T riktig for deg? For svært mange er det fristende å svare ja. Selv dens dårligste egenskap, kameraet, kan ikke omtales som verre enn «helt greit». På sitt beste er OnePlus en fabelaktig telefon, og ytelse, design og byggekvalitet er flott.

Men OnePlus 6T kom til verden i interessante tider. Apple og Samsung utfordres fra alle kanter, uten å egentlig ha levert dårligere produkter. De har bare vært ganske dyre innledningsvis, når konkurrentene er rimelige og omtrent like gode.

Galaxy S9 kostet for eksempel 8800 kroner i april, mens den nå, åtte måneder senere er mulig å oppdrive hele 4000 kroner billigere. Riktig nok på tilbud. Huawei er en av Samsungs sterkeste utfordrere om dagen - men de har ikke helt lagt av seg en tendens til å konkurrere med seg selv. Dermed har vi også sett fantastiske P20 Pro såvidt under 5000 kroner, etter at Mate 20 Pro har tatt over som toppmodell fra kineserne.

Dette er et sammendrag. Les hele testen av OnePlus 6T på neste side »

Disse telefonene koster vanligvis et par tusenlapper mer enn OnePlus 6T, mens OnePlus-modellene sjelden rekker å synke noe særlig i pris før en ny er i salg. Har du tid til å vente noen uker på at en toppmodell fra Samsung eller Huawei passer mobilbudsjettet ditt får du en mer gjennomført telefon.

Men hvis du absolutt vil ha fingerleser i skjermen er det uansett veldig få telefoner å velge i.

Huawei P20 Pro Dual SIM
Hvis kamera er viktigst

Huawei P20 Pro Dual SIM

Det tar aldri lang tid før funksjoner fra de beste dingsene kopieres. P20 Pro har æren av å være Huaweis første dings som blir hermet etter i stor stil. Det skyldes det fantastiske kameraet med en nattfunksjon det ikke fantes maken til da den kom. Hvis vi ser bort fra Mate 20 Pro, som har fått vidvinkel i tillegg, er P20 Pro fortsatt den beste kameratelefonen på markedet, og nattfunksjonene i Pixel 3 eller OnePlus 6T når den bare til henholdsvis skuldre og knær. Et enormt batteri som varer og varer, samt vanntett og flott design er bonus. Som regel vil denne være dyrere enn billigste 6T, men for tiden er den ofte på tilbud og et langt bedre valg.

Meizu 16 (6GB RAM) 64GB
Billigst med fingerleser i skjermen

Meizu 16 (6GB RAM) 64GB

Meizu 16 og storebror 16th er nesten samme telefon - om enn med noen forskjeller på maskinvaren under skjermen. Begge er uansett raske og gode å bruke, og de har helt ålreite kamera. OLED-skjermen har en ganske ålreit fingerleser bygget rett inn og designen er flott. Med prislapp som starter rundt 1500 kroner under OnePlus 6T er disse modellene et kupp for deg som vil flotte deg med ny teknologi uten å betale for mye. Men her har du ingen form for vanntetting, der OnePlus i det minste sier at deres telefon skal tåle uvær.

Nokia 7 Plus Dual SIM 64GB
Stor skjerm og digert batteri

Nokia 7 Plus Dual SIM 64GB

Nokia 7 Plus har vært en av de beste rimelige telefonene i 2018. Du får litt mer per krone i Xiaomi Mi A2, men Nokia byr i tillegg på større batteri som er viktig for mange. En annen fordel er baksiden i metall, som gjør at telefonen tåler mer enn de fleste.En flott HDR-klar skjerm og rask og god innmat er fint å ha, og oppdateringer gjennom Googles Android One-program likeså. Her får du en slags Pixel-opplevelse til en tredel av prisen.

OnePlus 6T (8GB RAM) 128GB
8.5
Meget bra

OnePlus 6T (8GB RAM) 128GB

8.5
Meget bra
sitatOnePlus 6T er mye telefon for pengene, men den har fortsatt litt å strekke seg etter.

Fordeler

 • +
  Rask fingerleser i skjermen
 • +
  Kjapp ytelse på programvaren
 • +
  Sveipemenyer (hvis du vil)
 • +
  Fersk Android
 • +
  Mobilverdenens minste skjermhakk
 • +
  Ålreit AMOLED-skjerm
 • +
  Mye RAM og lagring for pengene
 • +
  Værtettet
 • +
  Nattmodus gjør kameraet nyttigere

Ting å tenke på

 • Mangler IP-sertifisering
 • Kameraet burde bli bedre inne
 • Treg kameraapp
 • Ikke trådløs lading

Hele testen av OnePlus 6T

OnePlus 6T er en toppmodell du kan kjøpe fra rundt 5200 kroner. Det er en imponerende startpris når konkurrentene koster 8000 kroner og oppover. Men hvor god er den egentlig? Er det noe med liten skrift her som gjør at du burde styre unna?

Vi får starte med svaret; egentlig ikke. Dette er sabla mye telefon for pengene. Og å levere pakker som denne har også vært hele OnePlus' formel gjennom årene de har vært med oss.

Omtrent slik er oppskriften:

 • Bygg forventning med såvel rykter som bittesmå avsløringer før lansering.
 • Skru sammen en pakke som er til forveksling lik vesentlig dyrere telefoner.
 • Lanser med pomp og prakt, og gjerne litt tekno-moro, så som kringkasting i VR.
 • Bedriv kreativ markedsføring og krev vervekoder for å få kjøpt produktene.
 • Få den årlige pekefingeren fra anmelderkorps og kunder om at de rimelige mobilene tross alt har blitt litt dyrere.
 • Hoppe stavsprang over enkelte små tekniske innvendinger (Xda-developers.com).

Det er de to siste punktene som fra tid til annen har vært malurt i OnePlus' beger.

For det siste punktet er det bare å ta det med en gang; det er grunn til å forvente litt mer gjennomførte funksjoner og produkter når de koster flere tusen kroner mer. Da OnePlus 5 kom uten støtte for HD-avspilling fra Netflix ble det endel oppstuss - men ikke mer enn at produsenten slapp unna med å kreve innsending til verksted da de hadde oppdateringen klar. Sannsynligvis er de fleste OnePlus 5- og noen av 5T-telefonene stadig ute av stand til å vise HD-film fra tjenesten.

Fingerleser plantet midt i AMOLED-skjermen er den viktigste endringen fra OnePlus 6 til OnePlus 6T. Et krympet skjermhakk i toppen av telefonen er også nytt.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Og gitt hvor gode de er ellers, og til prisen, er det på et slags vis greit nok.

Da OnePlus slapp sin første mobil, som bare het One, var prisen på under 3000 kroner om vi regnet om fra datidens 300 dollar. Javel - så er årets utgave ikke langt unna dobbelt så dyr - i hvert fall i norske penger. Det høres kanskje ikke så gunstig ut lenger?

Men så tar vi med at konkurransen den gang var ting som Galaxy Note 4, som kostet rundt 6000 kroner, eller iPhone 6, som den gang startet på under 6000 kroner. Jepp - eplemobiler har faktisk vært så «billige».

Ser vi til dagens toppmodeller har vi ting som Apple iPhone Xs, Samsung Galaxy Note 9 og Huawei Mate 20 Pro å forholde oss til. Hvis vi dytter alt sammen inn i en tabell blir det synlig at OnePlus' rykte som prispresser fortsatt holder seg:

OnePlus 6TMate 20 ProGalaxy Note 9iPhone XS
Skjerm, størrelse og vekt:
OLEDOLEDOLEDOLED
6,41 tommer6,39 tommer6,4 tommer5,8 tommer
2340 x 1080 piksler3120 x 1440 piksler2960 x 1440 piksler2436 x 1125
15,75 x 7,48 x 0,82 cm15,78 x 7,23 x 0,86 cm16,19 x 7,64 x 0,88 cm14,34 x 7,09 x 0,77 cm
185 gram189 gram-177 gram
VærtettetVanntett (IP68)Vanntett (IP68)Vanntett (IP68)
---
Prosessor, RAM og lagring:
Snapdragon 845Kirin 980Exynos 9810 OctaApple A12 Bionic
8886
Adreno 630Mali G76 MP10Mali G72 MP18Apple GPU 4 kjerner
6/8 GB6 GB6 / 8 GB4 GB
64 / 256 GB128 GB128 / 512 GB64/256/512
Ikke AI-prosessorHar AI-prosessorIkke AI-prosessorHar AI-prosessor
---
Kamerafunksjoner + selfie:
16 + 20 MP (PDAF)40 + 20 + 8 MP (PDAF, Laser)12 + 12 MP (DP, PDAF)12 + 12 MP (PDAF)
Optisk stabilisertOptisk stabilisertOptisk stabilisertOptisk stabilisert
f/1.7 + f/1.7f/1.8 + f/2.2 + f/2.4f/1.5 & f/2.4 (variabel) + f/2.4f/1.8 + f/2.4
2x optisk zoom, nattmodus3x optisk zoom, 5x hybridzoom, ultravidvinkel, nattmodus2x optisk zoom2x optisk zoom
16 MP, f/2.024 MP, f/2.08 MP, f/1.77 MP, f/2.2
---
Batteristørrelse og viktige egenskaper:
3700 mAh4200 mAh4000 mAh2658 mAh
Fingeravtrykk i skjerm, lite skjermhakkFingeravtrykk i skjerm, ansiktslås (3D), trådløs venneladingS-pen m. BluetoothAnsiktslås (3D)
---
5200 kroner9500 kroner9990 kroner11100 kroner

Det hører med til historien at Samsung har flere toppmodeller, og at du strengt tatt kan spare mange penger og fortsatt ha en toppmodell om du velger en av S9-variantene. Note-modellen har også vært litt overalt i pris - og er i skrivende stund på tilbud til 8000 kroner hos ett utsalg. For Apples del finnes det både et rimeligere alternativ i iPhone Xr, og et strengt tatt nærmere alternativ i iPhone Xs Max. Nærmere hvis du vil ha stor skjerm og større batteri, altså - men så blir også prisen vesentlig høyere.

Et element av «epler mot pærer» i denne tabellen er ikke til å unngå. Men faktum er at det meste av konkurransen begynner to til tre tusenlapper opp fra OnePlus' billigste utgave, og prisstigen slutter ikke før den kryper sakte inn mot 15 000 kroner. Det er overraskende få tydelige smertepunkter når vi sammenlikner mellom de dyre og OnePlus 6T.

Fingerleser i skjermen

OnePlus 6T har til og med fingerleser i skjermen. Jada, vi har sett dette i enda rimeligere Meizu 16, men avansert biometri som 3D-ansiktslås og fingerleser i skjerm er på moten. En toppmodell uten noe av dette bør ha verktøykassen full av andre gode argumenter om den skal kunne trekke til seg kjøpere.

Og sånn bør det også være.

God og effektiv tilgangskontroll er viktig. Langt de fleste Android-telefoner har svært lettlurte ansiktslåser, hvis de i det hele tatt har funksjonen. Og fingerlesere på baksiden er ikke alltid så gode å føle hvor er. De er uansett vanskelige å nå om telefonen ligger på rygg på bordet.

Alt som kan gjøre det mindre plagsomt å sikre mobilen sin er av det gode. Og her skårer OnePlus 6T helt ålreit, selv om vi gjerne også skulle sett 3D-ansiktslås av typen som iPhone Xs, Huawei Mate 20 Pro og Oppo Find X har.

Fingerleseren er markert med grafikk på skjermen, og det lyser opp i en av tre valgfrie grafikker når du legger fingeren nedpå. Dette er i praksis en blits som gjør fingeren din enklere å lese av. 6T har ansiktslås, men det er av den usikre gamlesorten, og ikke tilsvarende FaceID eller løsningen Huawei har i Mate 20 Pro.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Fingerleseren er nemlig relativt kjapp og god. At det har skjedd mye med denne teknologien på kort tid er svært merkbart; vårt første møte med den var i Huaweis Mate RS Porsche Design. Den fungerte fint, men den var en litt tregere måte å fingre opp mobilen på. Du måtte presse fingeren hardere mot glasset, og vente litt lenger.

I likhet med den nyere Mate 20 Pro holder det for OnePlus 6T at du legger fingeren på skjermen og gir den et moderat trykk. Slike fingerlesere er foreløpig optiske, så skjermen lyser opp ganske kraftig akkurat i området du trykker på idet avlesingen skjer. Dette er enn så lenge likt også på andre telefoner med samme type teknologi. Et lite øyeblikk etter at du la fingeren nedpå er telefonen åpen.

Et lite pluss i boken skal OnePlus ha for å la oss velge fingerlesergrafikk selv, slik at prosessen ikke nødvendigvis ser lik ut på alle 6T-mobiler.

Har ansiktslås av det enkle slaget

Dedikerte fingerlesere under skjerm eller bak på mobilen er strengt tatt raskere, mens denne varianten sparer plass på forsiden og er mer tilgjengelig enn fingerleser på baksiden. Ikke minst oppleves den som hakket mer futuristisk, og man skal kanskje ikke kimse av det heller.

For ordens skyld; du får også en ansiktslås i OnePlus 6T, og selv om det er en lås av det enkle slaget er litt sikkerhet alltid bedre enn ingen sikkerhet. Så lenge hobbyen din ikke er å frakte statshemmeligheter på telefonen er dette den raskeste måten du åpner 6T på, så lenge det er noenlunde lyst rundt deg.

Hvis du har viktig informasjon på mobilen din må du selvsagt vurdere hvilken av løsningene som er trygg nok for deg. Ansiktslåsen vil neppe hindre noen som vet det er din mobil fra å låse den opp hvis de går inn for det, med hjelpemidler som fotoutskrifter eller mer avanserte triks.

Kjappe, enkle og gode menyer hører til. Mye likner på tradisjonell Android rett fra Google, mens en del ting ikke gjør det. Ansiktslås hører også til, men den er ikke like trygg som i iPhone X-modellene eller Mate 20 Pro.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Flott OLED-skjerm, og «dråpe» som kan skjules

Skjermen i seg selv er en flott AMOLED-skjerm. Den har lavere oppløsning enn mange flaggskipmobiler, men du merker neppe så mye til det. For det viktigste er på plass; ålreit lysstyrke og klare og gode farger. Du kan selv tilpasse ganske mye her, avhengig av hvordan du liker fargene i skjermen. Flere forhåndsinnstillinger og en brukertilpasset modus som lar deg justere varmen i skjermen er det du har å velge i.

6T har ikke fullt så mange skjermvalg som telefonene som lar deg kalibrere fargene fullt ut, men det skal også godt gjøres å ikke finne en innstilling du blir noenlunde fornøyd med.

Slik de fleste telefoner med AMOLED-skjerm gjør, tilbyr også 6T deg å skjule skjermhakket øverst ved å legge svart farge rundt det. Men skjermhakket her er ikke som på telefoner flest. Her er det nemlig bare et lite dråpeformet kamerafelt som stikker ned i skjermen. Dette er samme løsning som Huawei har valgt for Mate 20-modellene som ikke kommer til Norge.

Strengt tatt er det en vel så fiffig løsning som kamerahull i skjermen. Så lenge vi må gi avkall på skjermplass til frontkamera er det nesten like greit å ha det symmetrisk og fint som her.

I bruk: Ingen overraskelser

Oppo-eide OnePlus overrasker ikke stort bruksmessig. Det er en veldig god ting.

Det betyr at Oxygen OS-menyene er kvikke og nesten aldri står i veien for brukeren. På noen områder er de dessuten ganske smarte - som at telefonen svært ryddig presenterer seg selv på «Om telefonen»-arket i innstillingsmenyen. Hvorfor resten av verden tviholder på mer eller mindre tilfeldige informasjonslinjer om produktet fremfor en oversiktlig produktside for telefonen slik OnePlus gir, det må fuglene vite.

Som på nesten alle kinesiske mobiler kan du velge faste tider telefonen skal skru seg av og på til. På den måten kan du spare litt strøm hvis du ikke ønsker å lade hver dag eller bare vil ha en fast og enkel måte å slippe varslinger når du sover på.

En fysisk skyvebryter gjør det lett å dempe telefonen hvis du er et sted der den helst ikke skal hverken bråke eller lyse opp.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Batteritiden her er for øvrig rimelig god fra før, takket være det store batteriet. Det virker også som om OnePlus 6T forsyner seg noenlunde forsiktig av sine strømreserver - i hvert fall til du stresser den med spill og liknende. Et par dagers bruk per lading er innenfor rekkevidde ved moderat bruk. Det går også raskt å lade opp telefonen med hurtigladeren som følger med.

Du kan tilpasse statuslinjen med prosentvisning for batteriet, og eventuelt også visning av datahastigheter. Du kan også velge om du vil styre telefonen med sveip eller med skjermknapper. Knappene er standardvalget, men sveip fungerer også bra. Det er kanskje ikke helt intuitivt at både tilbakesveip og hjem-sveip skjer fra bunnen av telefonen. Sveiper du opp fra en av skjermkantene går du ett hakk tilbake - sveiper du opp fra midten av bunnen går du til hjemmeskjermen eller appvelgeren.

Huawei og Asus lar oss i stedet sveipe inn fra siden av skjermen for å gå tilbake. Det er et lite hakk mer intuitivt og enklere å treffe hver gang.

Stereolyd er én av toppmodellegenskapene OnePlus 6T hopper over. Heldigvis er det mye og relativt god lyd i den ene som er inkludert. Hurtiglading er også en ting som bor i bunnen av 6T.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

En kraftig høyttaler i bånn fungerer fint til enkle Youtube-videoer, men i disse dager har toppmodellene stereohøyttalere. Det har ikke OnePlus 6T. Jeg skal innrømme at jeg ble litt overrasket over hvor stor forskjell stereohøyttalerne kan gjøre i for eksempel spill. Jepp - noen av oss spiller fortsatt Fallout Shelter, og når den «mystiske fremmede» dukker opp i hvelvet vårt brukes lyd til å vise hvor han dukker opp. Stereohøyttalerne i Mate 20 Pro leder meg ofte rett til figuren, som må letes opp i Hvor er Willy-stil. Det kan jeg plutselig ikke regne med her.

Ved siden av at stereolyd er nyttig i spill hadde det også forbedret titteopplevelsen ved videostrømming. Her må vi frem med hodetelefoner i stedet.

Det er forresten verdt å nevne at der OnePlus 5-modellene hadde en krypteringsmangel som gjorde det umulig å få HD-video fra tjenester som Netflix og Amazon Prime, er alt på stell med OnePlus 6T. Dette fungerte også fint i forrige modell.

Du kan tilpasse nær alt på OnePlus 6T, men likevel blir den aldri spesielt vanskelig å ha med å gjøre eller treg. Den oppleves ikke overlesset - foruten i kameraappen, som vi kommer tilbake til.

Alt i alt er dette en meget god telefon å bruke.

Ytelsestester

OnePlus 6T er rask i bruk, og rask i ytelsestester. Her er det heldigvis få overraskelser å melde om. Slik tar den seg ut sammenliknet med konkurrentene.

PS! Ytelsestester gir kun en generell indikasjon på mobilytelsen. Avvik opp og ned på rundt 10-15 prosent må kunne betraktes som usikre. Det har vært en del juks med oppjustering av ytelse for slike tester gjennom årene, der OnePlus og flere av de andre store mobilprodusentene har blitt avslørt. I tillegg vil ulike kjøleløsninger gjøre at ytelsen ofte går litt ned når telefonen blir varm. Som generelle indikatorer på hva slags «liga» telefonen befinner seg i er imidlertid disse testene gode holdepunkt.

Kamera: Overraskende bra på enkelte ting

Kameraet i OnePlus 6T tar, i likhet med OnePlus 6-kameraet, gode bilder hvis lyset er godt nok. Faktisk er det akkurat det samme kameraet det er snakk om, bare med en helt ny programvarepakke. Det gjør at totalen blir litt bedre denne gang, men også at inntrykket av svakheter flytter seg.

Den nye telefonen tar overraskende gode bilder i dårlig lys, takket være en nattmodus som likner veldig på den Huawei var først ut med, og som også Google har i sin Pixel 3.

Men det er hastigheten på selve kameraprogramvaren, og alle de lysmessige midt-i-mellom-situasjonene som er OnePlus 6Ts akilleshæl. Der OnePlus 6 prosesserte bildene såpass tungt at vi så tegn til at algoritmene hadde jobbet, ser vi nå i stedet en tydelig bildestøy når lyset blir for svakt.

Derfor kan det noen ganger by på utfordringer å ta gode bilder i innendørs belysning med denne telefonen. Blitsen hjelper litt, men ikke på selve hastigheten - appen må uansett tenke seg litt om før den faktisk fotograferer.

Det innebærer også at det er irriterende fort gjort å få uskarpheter i bildene innendørs.

Jeg opplever det som pussig at kameraet tross alt funker betydelig bedre med nattmodusen i mørket utendørs enn når jeg fisker frem telefonen etter å ha kommet inn. Men slik er det altså.

Det er ikke slik at OnePlus 6T er en dårlig kameratelefon, men den krever definitivt mer lys under normale omstendigheter enn toppmodellene den prøver å utkonkurrere. Og her ligger nok også noen av de sparte kronene begravet.

OnePlus 6T (8GB RAM) 128GB
8.5
Meget bra

OnePlus 6T (8GB RAM) 128GB

8.5
Meget bra
sitatOnePlus 6T er mye telefon for pengene, men den har fortsatt litt å strekke seg etter.

Fordeler

 • +
  Rask fingerleser i skjermen
 • +
  Kjapp ytelse på programvaren
 • +
  Sveipemenyer (hvis du vil)
 • +
  Fersk Android
 • +
  Mobilverdenens minste skjermhakk
 • +
  Ålreit AMOLED-skjerm
 • +
  Mye RAM og lagring for pengene
 • +
  Værtettet
 • +
  Nattmodus gjør kameraet nyttigere

Ting å tenke på

 • Mangler IP-sertifisering
 • Kameraet burde bli bedre inne
 • Treg kameraapp
 • Ikke trådløs lading
annonse