TestKygo A11/800

Slik er Kygos nye hodetelefoner med støydemping

Vi har testet Kygo A11/800.

Vi har kanskje ikke vært de mest begeistrede for Kygos hodetelefonserie siden lanseringen i 2016.

Den første toppmodellen A7/800 hadde så store problemer med synkroniseringen mellom lyd og bilde i video at vi oppfordret til å styre unna, og lettvekteren A6/500 var omtrent det fremste eksempelet på «plastic fantastic» undertegnede har sett i løpet av tiden jeg har testet produkter.

Oppfølgeren til A7/800, A9/600, var et steg i riktig retning, men fortsatt syntes vi Kygo-emblemet ga dårligere valuta for pengene enn andre merker uten en tilhørende artist-merkevare.

Aktiv støydemping

Nå er Kygo tilbake med et nytt flaggskip, denne gang med aktiv støydemping inkludert. Navngivingen beholder formatet fra tidligere, med hodetelefoner oppkalt etter akkorder, og denne gang er vi kommet til A11/800.

Støydemping medfører uheldigvis også et visst prispåslag, og Kygo-hodetelefonene har nå virkelig tatt steget inn i premiumkategorien, med en veiledende pris på 2.990 kroner. Dette er en kategori hvor konkurransen er stiv. Vi nevner for eksempel Sonys WH-1000XM3, Boses QC35 II og ikke minst Jabras nye Elite 85h, som alle koster rundt 3.000 kroner.

I esken finner vi hodetelefonene, et fint og kompakt bæreetui i hardplast, minijackkabel og ladekabel (USB-C).

Designet kan minne om både de nevnte Bose-, Sony- og Jabra-hodetelefonene, men tross høyere prisnivå enn før er imidlertid premiumfølelse merkelig fraværende med A11/800. De minner mer om en del Kina-hodetelefoner enkelte selskaper selger under eget merkenavn, men disse koster vanligvis godt under tusenlappen.

Det er delvis matt, delvis blank plast som gjelder, og det knirker og hviner om du forsøker å vri litt på dem. Det føles definitivt ikke som hodetelefoner til flerfoldige tusenlapper, selv om hardplastetuiet som følger med trekker litt opp.

Touch – og knapper

Kygos karakteristiske kryss er på plass på siden av øreklokkene, som også fungerer som fjernkontroll via et touchpanel.

I motsetning til mange andre hodetelefoner har de imidlertid også fysiske knapper på siden av den høyre øreklokka. Den ene skrur den aktive støydempingen av og på, den andre brukes til å starte og stoppe avspillingen, til å aktivere taleassistenten og til å skru hodetelefonene av og på, mens den tredje brukes til å aktivere henholdsvis «Awareness mode» og «Ambient mode».

Det karakteristiske Kygo-krysset er naturligvis på plass. På den høyre øreklokka sitter også en NFC-tag for enkel paring med kompatible enheter.

Førstnevnte forsøker å kansellere bort 50 prosent av støyen, samtidig som den slipper inn stemmer, mens ambient mode slipper inn alt av støy og stemmer fra omgivelsene. Disse kan også aktiveres fra Kygo Sound-appen, men det er litt rart at «Off» ikke samtidig gjør at støydempingen igjen aktiveres.

På touchpanelet kan du justere volum ved å sveipe opp og ned og hoppe en låt frem eller tilbake ved å sveipe til høyre eller venstre. Et tapp i midten pauser og starter musikken, men denne funksjonen er altså også tilgjengelig fra knappen på siden. Det er en god ting, for selv om sveipekommandoene i all hovedsak fungerer godt, er det ofte vanskelig å treffe det lille feltet midt på øret som pauser eller starter musikken.

A11 har også en nærhetssensor som skal merke om du tar hodetelefonene av deg og pause avspillingen. Det fungerer stort sett greit, men den er definitivt ikke hundre prosent pålitelig. Iblant pauser de ikke musikken, og treffraten for å starte musikken igjen når vi tar på oss hodetelefonene på ny er også middels. Likevel vil vi si at funksjonen er kjekk å ha, og i sum fungerer den ofte nok til at det er en positiv opplevelse at den er der.

A11 har et par fysiske knapper også. Herfra kan du skru støydempingen av og på, aktivere ambient- og awareness-modus. Multifunksjonsknappen i midten kan også brukes til spill/pause

Middels støydemping

Når du skrur hodetelefonene på forteller en vennlig kvinnestemme i øret hva som er tilkoblingsstatus, og det er vel og bra, men hvorfor er det ikke Kygos stemme som figurerer i hans egne hodetelefoner? Det virker litt som latskap. Vi savner også at stemmen gir oss kjapp informasjon om gjenstående batterilevetid, slik blant annet Boses nye gjør.

Komforten er stort sett god, men undertegnede opplever at de gnager litt etter en times bruk eller deromkring. Akkurat i testperioden har jeg imidlertid vært i ferd med å bytte ut linser med briller, så det er mulig det også kan spille inn.

Hodetelefonene er sammenleggbare.

Den aktive støydempingen er helt grei, men det er en viss nedtur å gå over til disse etter nettopp å ha testet både Jabra Elite 85h og de nye Bose Noise Cancelling Headphones 700, hvor spesielt sistnevnte byr på imponerende støydemping.

Kygo A11/800 klarer seg stort sett ålreit, spesielt når det gjelder å kansellere vekk jevn støy som trafikkduring og aircondition, men de er åpenbart svakere enn de beste konkurrentene når det kommer til mer høyfrekvent støy og ujevne lyder som stemmer og tastaturknatring. Det gjelder også på fly: Helt greit, men ikke like støyfritt som de aller beste.

Lyd som ligner Kygo

Lydmessig er det veldig likt de tidligere toppmodellene til Kygo. Det er klangmessig ganske varmt og lydbildet er stort sett fyldig og engasjerende, med et solid bassfundament. Det er nok mange som vil like lyden Kygo-hodetelefonene produserer, men vi vil definitivt anbefale å ha den aktive støydempingen aktivert. Lyden lider tydelig av at elektronikken skrus av.

Det er dessuten et par men her, selv med støydempingen aktiv, og det er først og fremst at mellomtonen er noe for slank. Det mangler rett og slett en liten del av registeret her, og for det andre mangler det mye i både luftighet og åpenhet. Stort sett akkurat det samme som vi har kritisert Kygos hodetelefoner for tidligere.

Myke puter, men komforten er likevel ikke helt på nivå med de beste konkurrentene.

Best låter det til musikk av typen Kygo selv driver med, men i det nylige samarbeidet med avdøde Whitney Houston – «Higher Love» – blir det like fullt tydelig at det er noe som mangler. Houstons powerstemme har rett og slett ikke den nerven og trøkket hun er kjent for, og det gjør at låten ikke fremstår like kraftfull som den kan gjøre.

Det låter som om diskantspaken er dratt litt for langt opp, og det gjør at det høres litt syntetisk og uraffinert ut. Når det er sagt, så er Kygo-lyden, med mye bass og diskant, godt egnet for ferdsel i støyete omgivelser, så sånn sett kan man kanskje si at de ikke har prioritert så verst.

Både AAC og Aptx er for øvrig støttet, for dem som måtte lure på det.

Egen equalizer-vri

Kygo-appen er pen å se på, men funksjonaliteten er begrenset. Equalizeren er også litt vanskelig å bruke i og med at det ikke er så lett å skjønne hva du egentlig oppnår med de ulike verdenshjørnene.

Kygo-appen har en trinnløs equalizer med fire «verdenshjørner» som har hver sin distinkte lydsignatur: Los Angeles (lounge), Bergen (akustisk/piano), New York (R & B/hiphop) og Ibiza (elektronisk house). Det ser pent ut, men vi synes ingen av disse gjør så veldig mye godt for lyden, og lurer på om det ikke hadde vært bedre med en vanlig grafisk equalizer med forhåndsinnstillinger.

Bergen-innstillingen drar for eksempel tydelig opp strykerne i Final Fantasy-klassikeren Suteki Da Ne, men vokalen lider til gjengjeld proporsjonalt, så resultatet blir likevel ikke mer enn middels. Om du vil ha en litt mer «fysisk» bassgjengivelse har appen også en Bass Booster-funksjon, men denne gjør definitivt ikke de øvrige lydmessige utfordringene mindre fremtredende.

Ellers byr appen på de vanlige funksjonene, som å laste ned fastvareoppdateringer, se brukermanualen og aktivere de ulike modusene (støydemping/awareness/ambient).

Støydempingen koster mye batteri

Kygo A11/800 må ha den største forskjellen i batterilevetid mellom støydemping på og av vi har sett i et par hodetelefoner. Uten støydempingen på er de oppgitt til å overleve i 40 timers trådløs avspilling, som er helt på nivå med den nåværende batterikongen Jabra Elite 85h.

Med støydempingen aktiv synker imidlertid batterilevetiden til 19 timer, altså så vidt under halvparten. Det er mer midt på treet blant hodetelefoner med støydemping, og omtrent på nivå med Boses NCH 700. Lading gjøres med USB-C, som heldigvis er blitt mer og mer vanlig også på hodetelefoner.

Samtalekvaliteten er også over middels. Vi gjør oss greit forstått i Kygoene selv i ganske støyete omgivelser, men spesielt vind gir mikrofonene visse problemer med å holde fatt i stemmen vår. A11/800 er ikke på nivå med Jabra Elite 85h på dette området, men de er bedre enn mange andre hodetelefoner av denne typen.

Siden det er snakk om Kygo og vi har gitt dem tyn for problemer med synkronisering mellom lyd og bilde i video før, må vi også nevne at det ikke er noe problem i denne omgang. Både Netflix, YouTube og spill fungerer fint.

Kygo A11/800 er greie nok, men klarer ikke å nå opp til konkurrenter som Bose og Jabra.

Konklusjon

Kygo leverer ikke dårlige hodetelefoner, men de legger seg stort sett konsekvent minst én prisklasse over der kvaliteten på produktene deres tilsier at de bør ligge.

A11/800 føles rett og slett ikke ut som om de koster i nærheten av 3.000 kroner, med en plastaktig konstruksjon og knirkelyder bare du tar i dem. Lyden er også ikke mer enn helt grei og støydempingen dessuten et par hakk under de aller beste.

Det gjør det veldig vanskelig å anbefale dem, spesielt når konkurrentene i samme prissjikt er så sterke. Til rundt 3.000 kroner får du nemlig hodetelefoner som Sony WH-1000XM3, Jabra Elite 85h og Bose QC35 II, som alle er massivt bedre kjøp enn Kygos A11.

Vi ville nok også heller valgt Sonys lillebror WH-H900N foran A11, og de får du til så lite som 1.290 kroner med veldig jevne mellomrom.

Gode alternativer til Kygo A11/800

Bang & Olufsen Beoplay H9i
Den beste lyden

Bang & Olufsen Beoplay H9i

fra 3699:-

Skal du først bruke 3.000 kroner på hodetelefoner kan du like godt legge noen hundrelapper til i potten og skaffe deg noe av den beste trådløse lyden du får.Bang & Olufsens H9-serie er nå kommet til sin tredje generasjon, og med det har også prisen på forrige modell gått ned med en tusenlapp.H9i har dessuten en skarpere og mer veloppløst diskant enn den nye H9 3rd Gen, samtidig som byggekvaliteten og materialbruken er den samme flotte. Andre gir deg nok bedre støydemping, men totalpakken er det likevel vanskelig å slå.Les testen av B & O H9i » Les testen av B & O H9 3rd Gen »

Jabra Elite 85h
En mye bedre totalpakke

Jabra Elite 85h

fra 1390:-

Danske Jabra har stadig dyppet tærne dypere i hodetelefonmarkedet, men årets nye flaggskip var kanskje det produktet som for alvor beviste at de har noe der å gjøre.Topp støydemping, meget god lydkvalitet, enorm batterilevetid og mange smarte funksjoner blir i sum en totalpakke som er vanskelig å motstå.Til 3.000 kroner ville vi mye heller valgt disse enn Kygo-varianten.Les testen av Jabra Elite 85h »

Sony WH-1000XM3
Den beste støydempingen til 3.000 kroner

Sony WH-1000XM3

fra 1790:-

Sonys WH-1000XM3 ble nylig fratatt tronen for best støydemping av Boses nye NCH 700, men Bosene koster til gjengjeld godt over 4.000 kroner.Til 3.000 kroner er det fortsatt Sony som regjerer, med en kompromissløs støydemping som er gull verdt på langturer.WH-1000XM3 har attpåtil knallgod batterilevetid og en basstung, engasjerende lyd som vil passe for mange. Funksjonen som utjevner trykk på fly er også kjekk å ha.Les testen av Sony WH-1000XM3 »

Kygo A11/800
6
Helt greit

Kygo A11/800

sitat"Kygos støydempende hodetelefoner er helt greie, men byggekvaliteten er svak til prisen."

Fordeler

 • Krysse av
  Svært god batterilevetid uten støydemping
 • Krysse av
  Nøytralt design, sammenleggbare
 • Krysse av
  Pen app
 • Krysse av
  Hardt bæreetui følger med
 • Krysse av
  Aktiv støydemping
 • Krysse av
  Touchpanelet fungerer stort sett godt

Ting å tenke på

 • Bytt
  Lyden blir merkbart dårligere med støydempingen avskrudd
 • Bytt
  Fryktelig høy plastfaktor, knirker og bråker
 • Bytt
  Ikke like god støydemping som de beste konkurrentene
 • Bytt
  Litt syntetisk-låtende, i overkant mye diskant
annonse
Kygo A11/800I samarbeid med vår kommersielle partnerPrisjakt.no
På lager
Out of Stock
På lager
annonse