Tek.no

Test

Test av Zepto Z-note 2002

6 Juni 2002 10:03

Introduksjon

Z-note 2002 er Zeptos tredje forsøk på det bærbare markedet. Vi synes at Zepto lyktes godt med Z-note 3001, men vi var ikke like begeistret for Z-note 2001. Z-note 2001 inneholdt etter vår mening en del elementære feil og dessuten kom produktet altfor sent på markedet. Levetiden ble for kort, noe de som hadde tenkt til å kjøpe Z-note 2001 fikk erfare da Zepto fortalte dem at de ikke hadde flere Z-note 2001 igjen. Zepto fortalte kundene at de ville heller konsentrere seg om sin kommende modell, Z-note 2002.

Trykk på bildet for større utgave!

Slik markedet har blitt i dag, peker trenden på maskiner sin er utstyrt med en Pentium 4-prosessor. Enten det er skrivebordsprosessorer eller mobile prosessorer. Men vi kommer uten tvil til å se flere bærbare PCer med mobile prosessorer da prisforskjellen mellom disse prosessorene og skrivebordsprosessorer er nesten eliminert.

Vi skal i denne testen ikke bruke så mye tid på å fortelle om Z-note 2002 som maskin, for vi synes ikke maskinen skiller seg så mye fra forgjengeren Znote 2001. Vi anbefaler derfor alle å ta en titt på vår test av Z-note 2001 for å lese om Znote 2002 i bruk. Det vi derimot skal fortelle litt om er de nye endringene som har blitt tilføyd Z-note 2002.

Endringene

Trykk på bildet for større utgave!

Det som er nytt ved Znote 2002 er at navigasjonspanelet på toppen av maskinen har fått noe mindre endringer. Endringene har gjort panelet til det bedre synes vi. Z-note 2002 har lagt på seg 200gram og har i tillegg blitt flinkere til å bekjempe varme, og det trengs med tanke på at prosessoren som sitter inn i maskinen nå utvikler mye mer varme. Under Z-note 2002 sitter det også en vifte. For at denne viften skal kunne være brukelig har det dukket opp støtter under selve maskinen. Støttene løfter maskinen opp fra bordet slik at den varme lufta fra viften under maskinen skal ha et lite pusterom.

Fortsatt en del feil

Trykk på bildet for større utgave!

Det er fortsatt litt knotete å få opp maskinen. Vi trakk Z-note 2001 for pekebrettet. Og vi kan ikke si at dette har blitt noe bedre med Z-note 2002. Knappene på pekebrettet bråker fortsatt veldig høyt og tastaturet kjennes billig dog den er god å skrive på synes vi. Diskettstasjonen og DVD-spilleren på maskinen er som kjent modulært, men brønnen der diskettstasjonen og DVD-spilleren dyttes inn støtter ikke et ekstra batteri. Man kan med andre ord ikke kjøre to batterier i maskinen samtidig. Dette er helt klart noe som trekker ned. Hvorfor, skal vi se på litt senere i denne testen.

Trykk på bildet for større utgave!

Maskinens støynivå er litt høyt når viftene går, og de går rundt oftere sammenliknet med Z-note 2001. Vi synes at støynivået er for høyt til at den kan kunne brukes i en forelesningssal eller i en lesesal. Maskinen blir også veldig varmt under. For små barn kan dette være et problem, men for de fleste voksne er det ikke et problem.

Før vi går videre...

Og før vi går videre for å se på ytelsen til maskinen vil vi legge til at maskinen oppførte seg eksemplarisk under alle tester som vi kjørte. Vi har fått det inntrykket av at denne maskinen er mer stabil enn Z-note 2001. Vi stilte et stort spørsmålstegn ved stabiliteten og kvaliteten på driverene til Z-note 2001. Det samme kan ikke sies om Z-note 2002. Meget bra.

Vi takker

for utlån av produktet

Les også