Tek.no

Test

Samsung C3510 Genoa

23 Juni 2010 16:04

Design og brukervennlighet

Samsung Corby har vært blant de billigste trykkskjermtelefonene du finner i disken i din lokale mobilbutikk. Nå har Samsung lansert en telefon av samme sorten, nemlig Samsung C3510, bedre kjent som Genoa.

Genoa er enkel, liten og billig.
Avrundet form gjør at den ligger ganske godt i hånden.
Fingermerker kommer du ikke unna.

Tvillingbror?

Ved første øyekast er det ikke mye som skiller nykommeren Genoa fra Corby. Genoa har en svært tradisjonell form, og her er det heller ingen farger som jazzer opp førsteinntrykket.

Diskret som den er kan du fort forveksle Genoa med en gjennomsnittlig profftelefon. Ved nærmere øyesyn merker du at her er det snakk om en enklere telefon. Plasten både ser ut som og føles som plast, så det er ikke bare prislappen som gir Genoa et billig preg.

Heldigvis har dette tilsynelatende ikke gått utover byggekvaliteten. Telefonen er godt sammenskrudd, og gir ikke fra seg knirkelyder, noe vi også opplevde da vi testet billig-broren Corby.

Iøynefallende

Selv om Genoa kanskje går i ett med mengden, kan prislappen få noen og enhver til å sperre opp øynene. Denne får du nemlig til under tusenlappen under abonnment. Genoa klarer dermed kunststykket å være en enda billigere telefon med trykkfølsom skjerm enn Corby.

Hvis du får tak i en da, vi har nemlig ikke sett denne telefonen til salgs i så mange butikker, verken nettbutikker eller fysiske butikker enda.

Ettersom trykkfølsom skjerm har funnet veien inn i også svært billige telefoner, er overraskelsesmomentet som Corby har solgt bra på ikke tilstede i like stor grad lenger.

Grei trykkskjerm

C3510 er altså en ren trykkskjermmobil. Skjermen er kapasitiv, slik at den reagerer på berøring. Selv om dette er en billig telefon, fungerer trykkskjermen bra. Med bestemte bevegelser er det ikke noe problem å skrive tekstmeldinger i et brukbart tempo.

Den største utfordringen i så måte er størrelsen på skjermen. Selv om 2,8 tommer er en akseptabel skjermstørrelse, er det til tider litt vel mye informasjon som skal trykkes inn på en begrenset skjermoverflate.

Da er det kanskje like greit at Samsung har droppet QWERTY-tastatur og har holdt seg til et vanlig, virtuelt, talltastatur. At skjermen ikke roterer automatisk når du snur på telefonen er enda et argument for dette.

Touch Wiz

Har du tafset på en nyere Samsung-telefon med trykkskjerm, er du sannsynligvis kjent med Touch Wiz-menyene til Samsung. I Genoa må du nøye deg med en litt eldre utgave av disse menyene, men for en helt enkelt telefon som dette fungerer de allikevel brukbart. Selve hovedmenyen er forholdsvis oversiktlig. Ikonene er fordelt over fire skjermbilder som du veksler mellom ved å bla til høyre eller venstre med fingeren over skjermen.

Dersom du skriver mye tekstmeldinger, vil du sikkert sette pris på at tekstmeldinger vises som samtaler. Dessverre er selve samtaletråden ikke spesielt oversiktlig, da du kun ser en svært begrenset del av hver melding, slik at du som regel uansett må åpne hver enkelt melding for å se hva som ble skrevet.

Det er lett å lese hva som står på skjermen, og Genoa er et eksempel på at også en billig telefon kan ha en god skjerm. Her er fargene brukbart skarpe, og skjermen er også grei å bruke i sollys.

Skrapet tilbehørspakke

Ikke overraskende er innholdet i salgspakken rimelig begrenset. Stereo håndfri medfølger, og denne går ikke inn i telefonens minijack, men plugges isteden i den proprietære Samsung-kontakten.

Med i pakken får du: 

  • Telefon
  • Batteri
  • Lader
  • Stereo håndfri

Les også