Tek.no

Test

Netcom knuser Telenor på tvilling-SIM

Marius Valle
10 Okt 2008 11:52

Tvilling-SIM er en nyttig tjeneste for deg som har behov for å ha mer enn én mobiltelefon. Tjenesten lar deg nemlig ha samme telefonnummer i flere telefoner. Dersom du for eksempel bruker en e-posttelefon på jobben, og har en enklere telefon privat, eller du har behov for en egen telefon i bilen, kan en slik tjeneste gjøre livet enklere.

Les også: Hva er best av e-post og MMS? »

Når du bestiller tjenesten fra din operatør får du ett eller to SIM-kort ekstra. Begge vil være tilknyttet abonnementet ditt, slik at du kan ringe og motta samtaler med to telefoner.

Men visste du at det er stor forskjell på tjenestene som tilbys av Telenor og Netcom? Vi har sammenlignet tilbudene fra de to operatørene.

Les også: Amobil griller kundeservice »

Antall SIM-kort

Både Telenor og Netcom tilbyr å ha to SIM-kort med samme nummer. Men det er en grunn til at Netcoms løsning heter "Trilling-SIM", og ikke "Tvilling-SIM". Som navnet antyder lar Netcom deg ha tre SIM-kort med samme nummer. Dermed kan du ha bil-, jobb- og privattelefon med kun ett abonnement.

Dermed er det Netcom som gir mobilavhenige det beste tilbudet. Spørsmålet er selvsagt hvor mange som har behov for tre SIM-kort, men det er klart at det er kjekt å ha muligheten.

Hvilket nummer?

Et annet moment er hvor mange telefonnumre du trenger å forholde deg til. De ekstra SIM-kortene har nemlig egentlig et eget telefonnummer, slik at operatøren må bruke litt magi for å få dem til å fremstå som ett nummer uansett hvilket SIM-kort du bruker.

Men også her er det forskjeller på Tvilling og Trilling-SIM. Når du sender en SMS eller MMS fra tvilling-kortet hos Telenor vil mottakeren nemlig få opp et annet telefonnummer som avsender. Dette kan skape forvirring, siden mottakeren kanskje ikke kjenner dette nummeret.

SMS kun på ett kort hos Telenor

Og dersom mottakeren svarer på denne SMS-en eller MMS-en vil den kun komme frem til tvilling-SIM-kortet ditt. Det går for øvrig ikke å ringe opp dette nummeret heller. Da møtes du med en telefonsvarerbeskjed som sier at du må ringe et annet nummer.

Faktisk er det bare når du ringer at mottakeren får opp det vanlige telefonnummeret ditt, og det er bare når noen ringer til deg at det skjer noe på begge telefonene samtidig.

Mest praktisk hos Netcom

Hos Netcom er løsningen mer strømlinjeformet. For det første så mottas SMS på begge telefonene, og når du svarer på SMS får mottakeren kun opp hovednummeret. Unntaket er når du sender og mottar MMS. Da får mottakeren opp et annet nummer, så bildemeldinger kan være litt upraktisk. MMS som sendes til deg vil dessuten kun mottas på hovedkortet ditt.

Det kan være upraktisk å motta SMS-er på flere telefoner samtidig. Spesielt om en av telefonene er av en tid vil det rase inn med nye meldinger når denne skrus på. Har du en telefon i bilen er det ikke sikkert at du ønsker å motta SMS på denne i det hele tatt.

Netcoms løsning lar deg styre hvor du vil motta SMS. Her sender du en kommando via SMS for å aktivere og deaktivere mottak. Dette syns vi er mest praktisk. Det er dog ikke mulig å deaktivere SMS på hovedkortet.

Les også: Slik blir du kvitt plagsom SMS »

Priser

Man skulle kanskje tro at Telenor hadde lavere pris på sin tvillingløsning med tanke på at løsningen i praksis er en god del mer tungvint enn Netcoms. Telenors hjemmesider oppgir en etableringspris på 187,50 kroner, og en månedspris på 31,25 kroner. For bedriftskunder er prisene henholdsvis 150 og 25 kroner.

Ser vi på Netcoms priser må du betale 50 kroner i etablering, og 25 kroner i måneden. Skal du ha et tredje kort må du betale ytterligere 50 kroner i etablering og 25 kroner mer i måneden.

Netcom feier altså gulvet med Telenor når det kommer til tvillingløsning. Ikke bare er Netcoms tilbud vesentlig mer praktisk enn Telenors – Prisene er på toppen av det hele lavere.

– Det kommer ny løsning

Telenor er klar over at deres løsning ikke er like god som konkurrentens, til tross for at Netcom har hatt sin løsning siden 2004. Informasjonssjef Anders Krokan sier til Amobil at dette er noe Telenor jobber med å løse, og at de har en ny løsning på vei.

– Vi har nå kjørt en meget vellykket pilot på en ny tvillingløsning. Jeg ber om forståelse om at jeg nå ikke kan fortelle om hvordan løsningen blir, men jeg føler meg trygg på at når Telenors nye Tvilling forløses, vil det bli tatt godt imot av kundene våre. De nye Tvilling-barna våre vil være født ved årsskiftet, sier Krokan.

Inntil da er det altså Netcom som tilbyr den beste løsningen.

Amobil har tidligere sett på hvem som er først av Telenor og Netcom på nye tjenester. Les duellen mellom operatørene.

Les også
Telenor forbedrer Tvilling-SIM
Les også
Har Netcom trøbbel i tårnet?
Les også
Få fastnummer på mobilen
Les også
Telenor kutter dataprisen i Skandinavia
Les også
Nå kan du få personsvar på MMS
Les også
Se hvor Netcom sliter
Les også
Rekordlav ringepris fra Netcom
annonse