Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestKompakte nødladere 2021

Oppdatert: Vi har funnet en ny budsjettvinner

Ti små nødladere kriger om pallen, men hvilke kommer vinnende ut?

To nye nødladere går til test.
Torstein Norum Bugge, Tek.no
 • 08.06.2021: La til iiglo Powerbank 10000 og Deltaco PB-C1000

Det begynner jammen å bli en stund siden vi testet nødladere her på Tek, spesielt av den normale typen (vi testet «trådløse» nødladere for et halvår siden). Faktisk er det over to år siden i skrivende stund, for i juli 2019 publiserte vi et monster av en test av 23 store nødladere. Men hva med mer kompakte nødladere? Vel, da skal vi helt tilbake til 2017.

Så i dag slår vi et slag for de mer kompakte laderne der ute, og tester åtte nye nødladere i klassen 10.000 mAh og nedover. Tidligere har vi inkludert 10.000 mAh-kategorien blant de «større» laderne, men slik teknologien har utviklet seg har disse laderne nå krøpet stadig nedover i størrelse og er nå for nokså kompakte å regne.

Også har vi selvsagt også med en rekke mindre ladere også, fra de fleste store elektronikkutsalgene her i landet. Her er alle laderne og deres spesifikasjoner:

ProductGoji 10000mAh USB C MiniGoji 5000mah MiniAndersson PRB 2.72Andersson PRB 2.71Andersson PRB 1.72Sandstrøm 10 000 mAh Power Delivery/Quick Charge powerbankDacota Platinum A5Dacota Platinum A10Deltaco PB-C1000iiglo Powerbank 10000 mAh (PD+QC, 18W)
annonsePris319159---349-399291295
Oppgitt mAh10.000 mAh5.000 mAh10.000 mAh10.000 mAh5.000 mAh10.000 mAh5.000 mAh10.000 mAh10.000 mAh10.000 mAh
Spenning3,7V3,7V3,7V3,7V3,7V3,7V3,7V3,7V3,7V3,7V
Oppgitt Wh37 Wh18,5 Wh37 Wh37 Wh18,5 Wh37 Wh18,5 Wh37 Wh37 Wh37 Wh
Maks eff. ut3A + 3A + 3A2,4 A + 2,4 A18 W (PD) + 3 A + 3 A18 W + 3 A + 3 A2,1 A + 2 A18 W (PD) + 2,4A (QC) + 2,4A (QC)2,1A + 2,1A18 W (PD) + 3A (QC) + 3 A18W + QC18W + QC + 2,1A
Pass-throughByttByttByttByttByttByttByttByttByttBytt
Power Delivery (PD)ByttByttKrysse avKrysse avByttKrysse avByttKrysse avKrysse avKrysse av
USB Type-CKrysse avKrysse avKrysse avKrysse avKrysse avKrysse avKrysse avKrysse avKrysse avKrysse av
HurtigladingByttByttKrysse avKrysse avByttKrysse avByttKrysse avKrysse avKrysse av
TilkoblingerMicro-USB + 1 x USB Type-C (inn/ut) + 2 x USB-AMicro-USB + 1 x USB Type-C + 1 x USB-AMicro-USB + 1 x USB Type-C (inn/ut) + 2 x USB-A1 x USB Type-C + 2 x USB-AMicro-USB + 1 x USB Type-C (inn/ut) + 1 x USB-AMicro-USB + 1 x USB Type-C (inn/ut) + 2 x USB-AMicro-USB + 1 x USB Type-C + 1 x USB-AMicro-USB + 1 x USB Type-C (inn/ut) + 2 x USB-AMicro-USB + 1 x USB Type-C + 1 x USB-AMicro-USB + 1 x USB Type-C + 2 x USB-A
Vekt200 gram117 gram193 gram172 gram101 gram246 gram105 gram183 gram223 gram228 gram

Som vi har gjort i tidligere tester skal vi ikke gå ekstremt nøye inn på hvordan vi tester nødladere i denne testen; vil du lese mer om dette kan du alltids ta en tur over til denne testen. Kort og godt måler vi alle gjentatte ganger over flere uker med multimetere og en gitt last på 1A, og regner ut et gjennomsnitt av de tre målingene. Deretter setter vi disse resultatene opp mot vekt, pris, prosentvis kapasitet og reell kapasitet (målt vs. produsentens oppgitte tall).

Du kan finne alle tallene og målingene fra testene våre helt nederst i artikkelen. Først og fremst: her er rangeringen av nødladerne i testen, og de vi synes er de aller beste.

 • Merk: Siden det er en god stund siden vi har testet ladere i denne kategorien vil vi ikke sammenligne direkte med tidligere testvinnere her. Vi har imidlertid mange tidligere tester du kan titte på for å se disse, og oppsummeringer over de beste vi har testet.

Dacota Platinum A10 – En moderne og super nødlader

Dacota Platinum A10
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Helt øverst på pallen i dag finner vi Dacota Platinum A10. Dette er en veldig kompakt og i undertegnedes øyne nokså pen lader, med et moderne og elegant uttrykk. Dette forsterkes av at den er veldig kompakt for en 10.000 mAh-lader å være, samtidig som det ikke skorter på spesifikasjoner heller.

Her er det både USB Type-C, hurtiglading, Power Delivery-lading (18 watt) og lading over både Micro-USB og Type-C. Samtidig er dette også en av laderne som har best målt kapasitet i testen; faktisk nest best.

Vekten er ikke skrekkelig høy heller, og totalt sett er dette laderen i testen vi ville vært mest fornøyd med å ha i lomma for en enkel og kompakt «alt-i-ett»-løsning. Med 18 watts PD-lading kan du også lade opp en god del laptoper og andre enheter som Nintendo Switch, noe som er praktisk. Ja, også går lading av mobiltelefoner og lignende unna i en fei.

Det eneste vi har å trekke en del for er egentlig at Dacota Platinum A10 er en nokså dyr lader, med en prislapp på 399 kroner. Men om du kan svelge prisen vil du få en super lader i retur, som vil gi mye kapasitet for mengden lader du må drasse på.

Dacota Platinum A10
8.5
Meget bra
Best i test

Dacota Platinum A10

8.5
Meget bra
sitatDacota Platinum A10 er en veldig kompakt lader med høy kapasitet og alt du trenger.

Fordeler

 • +
  Høy prosentytelse
 • +
  Veldig lekkert design
 • +
  Meget kompakt
 • +
  Både Micro-USB og USB Type-C-lading
 • +
  Hurtiglading på flere porter

Ting å tenke på

 • Dyr

Deltaco PB-C1000 – Veldig mye (og hurtig) nødlader for pengene

Deltaco PB-C1000.
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Deltaco PB-C1000 er en lader vi liker svært godt, både designmessig og spesifikasjonsmessig. For å starte med det første: laderen har veldig pen konstruksjon med tette og presise sømmer, noe som slettes ikke er vanlig i denne prisklassen. Det er også en ruglete overflate og matt plast, som gjør den mostandsdyktig mot fettmerker og riper.

Videre er det en prosentmåler for kapasitet, noe mange nok vil sette pris på, og en veldig tydelig knapp for å se kapasiteten.

Den målte kapasiteten på rundt 65 prosent er ikke den høyeste vi har sett, men i 10.000 mAh-klassen er dette heller ikke veldig uvanlig. Mer uvanlig er spesifikasjonene ellers.

Her får du 18W lading opp gjennom både Micro-USB og USB Type-C, samt 18W med QuickCharge over USB-A. USB Type-C-porten har også PD-lading med 18W. Såpass rask lading over alle portene er nokså unikt og kun delt med testvinneren (som har en god del høyere målt kapasitet.

Men med en prislapp på 149 kroner er Deltaco PB-C1000 definitivt et mye bedre kjøp, med mindre du vil ha den aller høyeste kapasiteten. Et klart førstevalg for den pris- og spesifikasjonsbevisste!

Deltaco PB-C1000
8.5
Meget bra
Anbefalt

Deltaco PB-C1000

8.5
Meget bra
sitatFor prisen er dette en lader med vanvittig mye å by på.

Fordeler

 • +
  Har prosentviser for kapasitet
 • +
  Pent og robust design
 • +
  Ålreit kapasitet
 • +
  Veldig billig
 • +
  Lader hurtig på alle portene, også inn

Ting å tenke på

 • Kunne hatt høyere kapasitet
 • Kun én USB-A

Andersson PRB 2.72 – Definitivt mest for pengene

Andersson PRB 2.72
Torstein Norum Bugge, Tek.no
 • Obs: Siden testen kom ut ser denne laderen til å ha gått ut av salg.

Nestemann på pallen er Andersson PRB 2.72, som vinner vår «definitivt mest for pengene»-pris i denne testen. Dette er selvsagt ikke en pris noen deler ut, men om undertegnede hadde kunnet hadde den fått den.

Til 149 kroner får du svært mye nødlader for pengene, med både PD-lading, hurtiglading og – igjen – lading over både Micro-USB og USB Type-C. Designet er nokså fint, og du får med en fastmontert bærereim.

Kapasitetsmessig kommer også Andersson godt ut med denne laderen; ja, faktisk aller best i testen. Så hvorfor er den da ikke også aller øverst i testen?

Vel, først og fremst fordi den er svær. Nokså diger sammenlignet med Dacotaen. På ingen måte så stor at du ikke kan ta den med deg rundt i lomma, men det er et betydelig hopp i størrelse fra A10 til PRB 2.72. Men om pris og funksjonalitet er dine viktigste kriterier ved kjøp, vel, da er dette et meget godt valg.

En klar anbefaling!

Andersson PRB 2.72
8
Meget bra
Anbefalt

Andersson PRB 2.72

8
Meget bra
sitatEn lader med meget høy målt ytelse og alt det essensielle. Men kompakt er den ikke.

Fordeler

 • +
  Høy prosentytelse
 • +
  Lav pris
 • +
  Pent design
 • +
  Både Micro-USB og USB Type-C-lading

Ting å tenke på

 • Stor

Andersson PRB 2.71 – Kompakt og fin

Andersson PRB 2.71
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Andersson kaprer enda en plass på topplisten vår i denne testen, med den nesten identisk navngitte laderen PRB 2.71. Til tross for nesten identisk navn er det imidlertid en veldig annerledes lader; ja, formfaktoren er mye likere testvinneren Dacota Platinum A10.

Det betyr at dette er en kompakt lader, om enn ikke en veldig pen en. Der Dacota har gått for pene, fargerike gummierte overflater har Andersson valgt den kjipeste, blanke og sorte plasten de kunne finne. Det er i alle fall vårt inntrykk.

Men foruten dette er det en meget god lader, og gitt kapasiteten veier den lite; dette vises også på grafene våre. Vi kunne ha ønsket oss hurtiglading på USB-A-portene, men samtidig er det ikke noe man strengt tatt kan kreve i denne prisklassen.

Totalt sett gir kompromissene mening, så også dette er en lader vi kan anbefale.

Andersson PRB 2.71
7.5
Bra
Anbefalt

Andersson PRB 2.71

7.5
Bra
sitatAnderssons billigere 10.000 mAH-lader er et godt kompromiss mellom pris og størrelse.

Fordeler

 • +
  Relativt høy prosentytelse
 • +
  Lavere pris enn Dacota
 • +
  Kompakt
 • +
  Veier lite gitt kapasiteten

Ting å tenke på

 • Ikke spesielt pen
 • Ingen hurtiglading på USB A-portene

Goji 5000mAh Mini – Meget kompakt og funksjonell

Goji 5000mAh Mini
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Dette er den eneste av de veldig kompakte nødladerne vi vil anbefale i denne testen. Med 5.000 mAh kapasitet er Goji 5000mAh Mini en veldig kompakt og nett liten lader, med gummiert utside og et pent design. Kroppen er meget tynn, og passer svært godt i en lomme.

Ingen av utgangene har hurtiglading, men det er det heller ingen av laderne i denne mAh-klassen som har. Men med 2,4 ampere ut har den høyere hastighet enn de andre laderne, og med en hyggelig prislapp blir totalpakken svært hyggelig.

Legg også til at den har nokså høy målt ytelse sett i prosent, og du har en pakke vi kan anbefale. Skal du ha den aller mest kompakte nødladeropplevelsen, har Goji laget et godt alternativ i denne.

Goji 5000mah Mini
7
Bra
Anbefalt

Goji 5000mah Mini

7
Bra
sitatDen beste, meget kompakte laderen i testen. Et godt valg om plass er hovedhensynet.

Fordeler

 • +
  Nokså høy prosentytelse
 • +
  Veldig kompakt
 • +
  Pen å se på
 • +
  Lav pris
 • +
  Lader raskere enn Andersson PRB 1.72

Ting å tenke på

 • Ikke hurtiglading

iiglo 10000 QC + PD – En god lader med en litt høy prislapp

iiglo 10000 QC + PD.
Torstein Norum Bugge, Tek.no

iiglo 10000 QC + PD har rask lading på både USB Type-C og USB-A, med 18W-lading begge steder. USB-A-porten har QuickCharge-støtte, mens du får PD-lading over USB Type-C-porten.

I tillegg er det en ekstra USB-A-port, som er av den tregere, eldre typen. Men at det er en ekstra port her er et stort pluss. iiglo-laderen har også nokså høy målt kapasitet, men ikke testvinnende.

Noe mange også vil sette pris på er prosentmåler for kapasiteten, i stedet for kun lysdioder som mange andre ladere har.

Det vi trekker laderen mest for er noe upresise og skarpe sømmer, samt nokså billig og ripeutsatt plast. Denne laderen ser og føles betydelig billigere ut enn Deltaco-laderen den ble testet ved siden av.

Hovedproblemet er likevel at den også koster for mye gitt det du får, samt at den også er større og tyngre enn konkurrentene. Så det er en god lader, men den faller litt bakpå sett mot de testvinnerne. Likevel: skulle du finne den på tilbud kan den fort være et godt kjøp.

iiglo Powerbank 10000 mAh (PD+QC, 18W)
7
Bra

iiglo Powerbank 10000 mAh (PD+QC, 18W)

7
Bra
sitatEn finfin lader med prosentmåler, men med litt høy pris.

Fordeler

 • +
  Har prosentviser for kapasitet
 • +
  Dobbel USB-A-utgang
 • +
  Ålreit kapasitet

Ting å tenke på

 • Litt dyr
 • Litt stor
 • Skarpe sømmer

Andersson PRB 1.72 – Desidert billigst, men også tregest

Andersson PRB 1.72
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Anderssons tredje lader i testen heter PRB 1.72, og er svært billig. Ja, til 99 kroner er den definitivt den billigste laderen vi har testet på en lang stund – men er den god på noe annet?

Vel, joda. Den har riktig nok nokså høy prosentytelse, men det er heller ingenting å bli eksepsjonelt imponert over. Den er kompakt, men ikke mer enn for eksempel Goji 5000mAh Mini. Noe den har som de andre ikke har, er en bærereim.

Men der stopper også de gode tingene.

For Andersson PRB 1.72 har lavest ytelse på utgangene av alle i testen, og vi synes ikke at prisen gjør det verdt å ikke bare hoppe opp et hakk og gå for Gojien. Det er tross alt bare snakk om en krølla femtilapps forskjell.

Andersson PRB 1.72
6.5
Helt greit

Andersson PRB 1.72

6.5
Helt greit
sitatAndersson har laget en veldig billig og grei lader, men den kunne gjerne ytt bedre.

Fordeler

 • +
  Nokså høy prosentytelse
 • +
  Veldig kompakt
 • +
  Pen å se på
 • +
  Veldig lav pris

Ting å tenke på

 • Ikke hurtiglading
 • Lavest ytelse på utgangene

Dacota Platinum A5 – Burde ladet raskere

Dacota Platinum A5
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Der Dacota kom meget godt ut med sin Platinum A10, er Platinum A5 litt mer skuffende. Designet er det samme, og like flott her som der. Den er meget kompakt, har gummiert og fint ergonomisk design og veier lite.

Den har også både Micro-USB og USB Type-C-lading, noe som ikke er vanlig i denne størrelsesklassen. Desverre er det heller ikke vanlig å koste så mye i denne størrelsesklassen, spesielt ikke når hastigheten på portene ikke er nevneverdig høyere enn hos andre.

Legg til at A5 også har lav målt ytelse sett på prosenten, så blir det et vanskelig produkt å anbefale. Gå heller for en av de større laderne eller Gojien.

Dacota Platinum A5
6
Helt greit

Dacota Platinum A5

6
Helt greit
sitatDacotas mindre lader gir ikke nok for pengene, og er treg og dårlig på målt ytelse.

Fordeler

 • +
  Ser flott ut
 • +
  Kompakt
 • +
  Både Micro-USB og USB Type-C-lading

Ting å tenke på

 • Dyr for kapasiteten
 • Har trege porter
 • Lav målt prosentytelse

Sandstrøm 10 000 mAh – Lav målt kapasitet og høy pris

Sandstrøm 10 000 mAh Power Delivery/Quick Charge powerbank
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Sandstrøms lader ser flott ut, med en utside i anodisert metall og matt plast. Den har et avrundet og pent design, med fine sømmer og tydelig høy produksjonskvalitet.

Vi liker også at det er hurtiglading på opptil flere porter her, samt at du kan lade med både Micro-USB og USB Type-C. Begge deler er flott, men det hjelper dessverre ikke på de andre problemene Sandstrøm støter på her.

For deres 10.000 mAh store lader er like dyr som Dacota Platinum A10, men både mye, mye større og med langt lavere målt prosentytelse. Faktisk er de nesten identiske, foruten størrelsesforskjellen og den målte ytelsen. Og da blir det vanskelig å hevde seg for Sandstrøm, selv om det er en ålreit lader sett i et vakuum.

Men når den må konkurrere, ja, da blir det trått for denne laderen

Sandstrøm 10 000 mAh Power Delivery/Quick Charge powerbank
6
Helt greit

Sandstrøm 10 000 mAh Power Delivery/Quick Charge powerbank

6
Helt greit
sitatSandstrøms lader er svær og dyr, og burde hatt høyere målt kapasitet.

Fordeler

 • +
  Pent design
 • +
  Både Micro-USB og USB Type-C-lading
 • +
  Har hurtiglading på flere porter

Ting å tenke på

 • Svær kropp
 • Dyr
 • Lav målt prosentytelse

Goji 10000mAh USB C Mini – Trenger hurtiglading til prisen

Goji 10000mAh USB C Mini
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Nederst i denne testen finner vi en lader på 10.000 mAh, nemlig Gojis andre lader. Mens deres 5.000 mAh-alternativ var relativt mye lader for pengene, er det vanskeligere å si det samme om Goji 10000mAh USB C Mini.

Dette er den eneste laderen i 10.000 mAh-kategorien i denne testen uten hurtiglading og PD-lading, men til gjengjeld er det relativt høy fart på USB-utgangene ellers.

Laderen er også kompakt, og har et gummiert og pent design – akkurat som sin lillebror. Dessverre blir prislappen på rundt tre hundrelapper litt for mye når du hverken for PD-støtte eller hurtiglading, noe samtlige av konkurrentene kan tilby i denne testen.

Derfor havner Goji nederst her. Vi ønsker imidlertid å bemerke at til tross for at den er nederst, så var det mindre spredning mellom laderne i denne testen enn i mange andre tidligere tester, så dette er stadig en ålreit lader – bare ikke sett opp mot de andre vi har testet her.

Goji 10000mAh USB C Mini
5.5
Middelmådig

Goji 10000mAh USB C Mini

5.5
Middelmådig
sitatFor dyr og for treg til prisen

Fordeler

 • +
  Kompakt
 • +
  Pent og rent design
 • +
  Relativt god fart på USB A-utgangene

Ting å tenke på

 • Ingen PD-lading
 • Ingen hurtiglading
 • Burde vært billigere

Tettere løp enn vi er vant til på målingene

På målingene vi tok ble det fort klart at det var et tettere løp mellom flere ladere enn vi var vant til, og en mykere kurve nedover fra den høyeste målte kapasiteten til den laveste. Best ut kom Andersson PRB 2.72 (71,12 prosent av oppgitt kapasitet), mens Dacota Platinum A5 ble målt dårligst (64,22 prosent av oppgitt kapasitet).

Under finner du alle grafene fra målingene våre, med et utvalg ladere fra tidligere tester inkludert. Dette er blant de beste laderne vi har testet, så det burde gi en pekepinn på hvor de nye legger seg i leia. Legg imidlertid merke til at pris per Wh-grafen ikke har blitt oppdatert for de eldre laderne; vi ønsker å vise verdien på produktet sett opp mot kapasiteten ved test, ikke ved nåværende tid.

Prosent av lovet kapasitet:

Gram pr Wh og kroner pr Wh:

Målt kapasitet:

annonse